soniaqqk 1 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Cześć Opiszę to po kolei. Posiadam laptopa Acer Aspire 7520-5757, z orginalnym oprogramowaniem Vista Ultimate. Strasznie zamulał więc zrobiłem format i na partycji C zainstalowałem XP, Vista pozbyta. Jak zainstalować teraz ponownie Viste z ukrytej parycji , posiada zdrową ukrytą partcje o nazwie PQSERVICE. Wchodzę w bios klikając F2 i w zakładce Main bodajże jest D2D Recovery Enable czyli dobrze włączone i pisze że uruchamia się klawiszami ALT-F10. W tym o to momencie zaczyna się problem można wciskać Alt-F10 i wiele różnych kombinacji nic nie wchodzi oprucz F2 wejście do biosu. W jaki sposób dostać się do tej partycji??, z laptopem nie było żadnych płyt oprogramowania wszystko na tej partycji . Już nie przywrócę Visty??? Pozostaje złomowanie? Cytuj Link to post Share on other sites
kramch 11 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Jak nie działa alt+f10 to pewnie coś namieszałeś przy instalacji xp. Ale możesz zainstalować viste z płyty lub z penka i aktywować kluczem, który jest pod laptopem. Cytuj Link to post Share on other sites
soniaqqk 1 Napisano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2013 No nie działa alt-f10, nie mam płyt ani visty na płycie!! Po to ma ukrytą partycję z systemem żeby móc przywrócić tylko w moim przypadku jak sie tam dostać i co zrobić??!! Cytuj Link to post Share on other sites
kramch 11 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Viste możesz ściągnąć z neta i aktywować kluczem z naklejki licencyjnej. Jak nie możesz dostać się do recovery to raczej nic już nie zrobisz. Możesz wysłać do serwisu ale jak sprawdzą że to Ty uszkodziłeś recovery to mogą chcieć kasę za ponowne przywrócenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts