phobosq 0 Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Popełniłem mały poradnik, który może komuś się przydać przed zakupem nowego komputera. Starałem się w nim zawrzeć jedynie ogólne wskazówki, zostawiając miejsce na aktualizację o faktyczne zestawy. Jeśli ktos byłby zainteresowany to zapraszam - http://phobosq.blogspot.com/2008/10/z-swj-wymarzony-komputer-cz-1.html Link to post Share on other sites
su8z3r0 0 Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Będe krytyczny. Masz dwie możliwości. Jedna już została wspomniana - jakiś laptop z najniższej półki (sprawdź przed zakupem matrycę - niektóre są takie, że nie da się przy nich pracować w dzień z powodu refleksów), oszczędzasz wtedy miejsce, możesz go zabrać wszędzie ze sobą.Dwie zupełnie różniące się myśli w jednym zdaniu, zwolnij.. Chcę wszystko, co najlepsze. Odpowiedź jest prosta - bierzesz wszystko z najwyższej półki. Pamiętaj o tym, że nie zawsze najdroższe znaczy najlepsze, więc wszelkie porównania będą pomocne. Musisz też liczyć się z tym, że wszystko ma swoją cenę. Że też na to nie wpadłem:) Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia będą choć trochę pomocne przyszłym nabywcom. Jak juz wspominałem, jeśli zajdzie taka potrzeba, mogę podać przybliżoną konfigurację wraz z wyceną dla orientacji. Pewne rzeczy nie zostały tu uwzględnione z racji ograniczonego miejsca. Zapraszam do komentarzy.Nie dzięki. Może masz wiedzę, ale chciałeś napisać o wszystkim i wyszlo na to, że nie napisałeś absulutnie nic wartego uwagi. Link to post Share on other sites
phobosq 0 Napisano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Dzięki za uwagi. Może rzeczywiście nieco się zagalopowałem. Link to post Share on other sites
su8z3r0 0 Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Następny postaraj się napisać na łamach Benchmarka. Jeśli przejdzie autoryzacje to zawsze zyskasz parę punktów. No i bądź bardziej precyzyjny, skup się na 1 rzeczy. O całych zestawach to piszą raczej kolorowe gazetki typu KompŚwiat itp.. Link to post Share on other sites
Saxo9 0 Napisano 14 Października 2008 Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Chciałbym zakupić nowego PCta. Zastanawiam się, czy go złożyć, czy zakupić zestaw... Budżet 2k. Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 14 Października 2008 Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Chciałbym zakupić nowego PCta. Zastanawiam się, czy go złożyć, czy zakupić zestaw... Budżet 2k. Zawsze jest lepiej samemu dobrać podzespoły komputera i samemu złożyć (jaka satysfakcja ), jeżeli nie wiesz jak się za to wziąść to poproś kolegę/koleżankę Link to post Share on other sites
Saxo9 0 Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Tak chyba zrobie ... Procesor: intel core 2 duo E8400/3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX Karta graficyna: Palit Radeon HD4870 512MB DDR5/256bit/2xDVI TV-out RAM: 4GB(2x2GB)A-Data PL 800 CL4 Extreme Edition Zasilacz: Pentagram karakorum Płyta głowna: MSI P45 NEO3-FR/intel P45 Dysk twardy: Samsung F1 320GB A co o tym sądzicie? Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Tak chyba zrobie ... Procesor: intel core 2 duo E8400/3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX Karta graficyna: Palit Radeon HD4870 512MB DDR5/256bit/2xDVI TV-out RAM: 4GB(2x2GB)A-Data PL 800 CL4 Extreme Edition Zasilacz: Pentagram karakorum Płyta głowna: MSI P45 NEO3-FR/intel P45 Dysk twardy: Samsung F1 320GB A co o tym sądzicie? jaki zasilacz? :shock: Link to post Share on other sites
Saxo9 0 Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ups sorki... :arrow: Zasilacz:Pentagram Silent Force 460W Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Nie znam tego zasilacza, ale wolałbym wybrać chyba Tagana lub Corsair, a najlepiej Be quiet:) Link to post Share on other sites
Loofah 0 Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Zasilacz bardzo dobry więc nie powinno być problemów. Dysk twardy - jak znajdziesz w podobnej cenie lepiej wziąć barracude 320 seria 7200.11 trochę szybsze a tak samo ciche. Ale jak będzie dużo droższy to się nie opłaca. Reszta OK Link to post Share on other sites
Recommended Posts