Celdur 0 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam. Chciałbym się spytać czy procesor Phenom II X4 955 kręcony do poziomu 3,6-3,8Ghz w dużym stopniu ogranicza kartę ATI 5870? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Co prawda nie mam za dużego doświadczenia z Phenomami, ale wydaje mi się że nie będzie on wcale ograniczał tej karty. Cała platforma pochodzi od jednego producenta, więc karty ATI są niejako stworzone do pracy z chipsetami i procesorami AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Mi się wydaje, że CPU masz jak najbardziej adekwatny do karty Cytuj Link to post Share on other sites
Sławek 242 0 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja również uważam że nie będzie ograniczał ale jeżeli chcesz mieć 100% pewności to kup dobre chłodzenie i kręci go ile wlezie. Wiem że phenomy kręcą się średni do 3.8 Ghz ale spróbować nie zaszkodzi. Aha i wstaw wyniki na benchit by wesprzeć benchmark Px Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... aling.html poczytać Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 @Up Dobra stronka Cóż sądząc po wynikach ze stronki można stwierdzić że twój Phenom II X4 955 kręcony do 3.6 GHz czy 3.8 GHz raczej nie będzie ograniczał 5870 i wszystko powinno hulać ale każde następne megaherce uzyskane przez OC dodadzą grą trochę klatek Cytuj Link to post Share on other sites
Celdur 0 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Niestety 3.8 to max przy 1.5V. Wyżej boję się już uderzać. No i mojej płycie nie podoba się kręcenie FSB (MA770T-UD3P) , więc robię to tylko mnożnikiem. Co do chłodzenia to posiadam Thermalright 120-Ultra Extreme rev. C. Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... aling.html poczytać Całkiem niezły art utwierdziło mnie to w przekonaniu że mój 2 jajowiec nadal daję radę w crossie już marudzi ale chwilowo nie stać mnie na jedną taką kartę a co mówić o 2 poza tym zasilacz wyzionąłby ducha przy takim configu tylko to podkręcanie E8400 na 1,55V do 4,3GHz to przesada ja na swoim robię 4,6GHz przy 1,52 Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 No i mojej płycie nie podoba się kręcenie FSB (MA770T-UD3P)Masz wadliwą płytę, lub robisz coś nie tak jak trzeba. Ta płyta znana jest z wykręcania jednego z najwyższych FSB. Nawet moja 790XT-UD4P pod tym względem nie ma do niej startu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts