Skocz do zawartości

Dobra opcja? Zmienić hd 4870 na hd 5770?

Recommended Posts

Moim zdaniem bierz jednak tego HD5770,tylko z innym chłodzeniem np.od HIS albo od GIGABYTE.DirectX 11 będzie już coraz bardziej powszechniejszy więc bierz go i tyle :D

Kompletnie nieopłacalna wymieniana ! .Jak chciał byś na prawdę poczuć różnicę w wydajności to co najmniej HD 5850.To że HD 5770 wspiera DX11 to jedno,a wydajność w grach pod tym API to drugie :P

Nie pisz posta/postem. I była już mowa o takiej wymianie.

Nie pisze do Ciebie

reenstix

"Mimo wszystko i tak są to tylko procenty i w praktyce to co jest niegrywalne na 4870 to na GTX 285 też gaci nie zerwie :D"

Gacie zerwie szczególnie w trybach z AA i wysokich rozdziałkach :P

A dzisiaj założyłem na mojego Radosława Scythe Musachi od znajomka i fajnie wszystko (tempy) tylko że używane i radiatorki na pamiątkach nie trzymają i z jednej kości odpadło i zblokowało wentyl!!! Dobrze że słyszałem całe zdarzenie bo nie wiem co by było gdyby...

Aha.. jak mój hd4870 512MB w GTA IV po odblokowaniu ustawień graphics wszystko max, roździałka 1440x900 wyciąga 15-25 klatek to jak wam się wydaje 5770 pokaże lepszą klasę, bo po waszych opiniach i rozmowach ze znajomymi co raz bardziej zniechęcam sie nad zmianą gpu. U mnie 512 MB ddr5 i 256bit a 5770 1GB 128bit ddr5. Wydaje mi się że to byłby ciężki i bardzo twardy orzech dla tej karty (5770).

Ciężko wróżyć, wydaje mi się że lepiej nie będzie ewentualnie gorzej

No właśnie a głównie chodzi o przepustowość ramu. Dobrze kombinuje?? I nie chodzi tylko o wspomniane GTA. Bo na http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html wszelakie marki pokazują na korzyść 5770 (pomijając przepustowość ramu) ale ja nie gram w 3dmarki!

P.S. Polecam każdemu, kto ma referenta od ATi rozkręcenie karty powiedzmy raz na miesiąc i jej dobre odkurzenie [różnica na czujniku MEMIO wg. gpu-z 7-10*C a VDDC 5-10*C jeśli chodzi o hd 4870]