Saiya-jin 190 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Jakbym miał dopłacić nie więcej niż 50 zł, to bym się przesiadł z 4870 na 5770. W innym wypadku raczej by mi się nie chciało. http://www.proline.pl/sklep.php?p=ASUS+HD5770+512 Cytuj Link to post Share on other sites
kuniomaster1993 0 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 wymiana radka hd4870 na hd5770 jest troche bezcelowa no chyba ze chodzi o pobor pradu wydajnosc w grach podobna jesli nie bedziesz musial duzo doplacic do karty to wymien Cytuj Link to post Share on other sites
ivanos 112 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Moim zdaniem bierz jednak tego HD5770,tylko z innym chłodzeniem np.od HIS albo od GIGABYTE.DirectX 11 będzie już coraz bardziej powszechniejszy więc bierz go i tyle Kompletnie nieopłacalna wymieniana ! .Jak chciał byś na prawdę poczuć różnicę w wydajności to co najmniej HD 5850.To że HD 5770 wspiera DX11 to jedno,a wydajność w grach pod tym API to drugie Nie pisz posta/postem. I była już mowa o takiej wymianie. Nie pisze do Ciebie reenstix "Mimo wszystko i tak są to tylko procenty i w praktyce to co jest niegrywalne na 4870 to na GTX 285 też gaci nie zerwie :D" Gacie zerwie szczególnie w trybach z AA i wysokich rozdziałkach Cytuj Link to post Share on other sites
afros 0 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A dzisiaj założyłem na mojego Radosława Scythe Musachi od znajomka i fajnie wszystko (tempy) tylko że używane i radiatorki na pamiątkach nie trzymają i z jednej kości odpadło i zblokowało wentyl!!! Dobrze że słyszałem całe zdarzenie bo nie wiem co by było gdyby... Aha.. jak mój hd4870 512MB w GTA IV po odblokowaniu ustawień graphics wszystko max, roździałka 1440x900 wyciąga 15-25 klatek to jak wam się wydaje 5770 pokaże lepszą klasę, bo po waszych opiniach i rozmowach ze znajomymi co raz bardziej zniechęcam sie nad zmianą gpu. U mnie 512 MB ddr5 i 256bit a 5770 1GB 128bit ddr5. Wydaje mi się że to byłby ciężki i bardzo twardy orzech dla tej karty (5770). Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ciężko wróżyć, wydaje mi się że lepiej nie będzie ewentualnie gorzej Cytuj Link to post Share on other sites
afros 0 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ciężko wróżyć, wydaje mi się że lepiej nie będzie ewentualnie gorzej No właśnie a głównie chodzi o przepustowość ramu. Dobrze kombinuje?? I nie chodzi tylko o wspomniane GTA. Bo na http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html wszelakie marki pokazują na korzyść 5770 (pomijając przepustowość ramu) ale ja nie gram w 3dmarki! P.S. Polecam każdemu, kto ma referenta od ATi rozkręcenie karty powiedzmy raz na miesiąc i jej dobre odkurzenie [różnica na czujniku MEMIO wg. gpu-z 7-10*C a VDDC 5-10*C jeśli chodzi o hd 4870] Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Może procek Ci nie wyrabia w GTA IV? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... 46-13.html Może to ci naświetli sytuację. Test jednak robiony dawno, stery do kart serii 5000 znacznie usprawniono i nie wiem czy można wierzyć teraz temu wykresowi ale jakiś pogląd daje Najprawdopodobniej 5770 będzie radził sobie bardzo podobnie do 4870 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts