Skocz do zawartości

SEASONIC-600W-SS-600ET-F3-80-Bronze

Recommended Posts

Witam czy ten zasilacz jest dobry SEASONIC 600W SS-600ET F3 80+ Bronze

i  czy jest w miarę cichy??, chce go kupić z tego sklepu

http://www.kurtmedia.pl/product-pol-347861-SEASONIC-zdroj-600W-SS-600ET-F3-80-Bronze.html

czy lepiej kupić XFX 550w??

Może ktoś doradzi. Dzięki

Edytowane przez sancho99

Lepiej kup coś znanego

Jeżeli dla ciebie Seasonic to nieznana firma to chyba nie wiele wiesz o zasilaczach. Do tego jeszcze proponujesz OCZ który nie jest zbyt rozsądnym wyborem.

Ten Seasonic to bardzo dobra opcja - pytanie tylko czy potrzeba ci aż 600 W bo możesz zaoszczędzić i kupić coś słabszego jak choćby wspomniany XFX 550 albo nawet Deus 500.

• Popieram 1

coś znanego w Polsce = sprawdzonego,mającego pozytywne opinie i lepszą sprawność minimum 84%  nie znam zbyt wieku ludzi, mających  owy zasilacz Seasonica, a i na półkach sklepowych się nie spotkałem , chyba, że na  Tajwanie. Mają oni  serwis w Polsce. 

XFX_Core_550W też może być,

http://sklep.benchmark.pl/product/120162/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/XFX_Core_550W_120mm_80_SLI_PSU.html

Edytowane przez king2127

nie znam zbyt wieku ludzi, mających  owy zasilacz Seasonica

piszesz o tym modelu czy o producencie w ogóle? 

na półkach sklepowych się nie spotkałem

trudno żebyś się spotkał, to OEM z średniej półki, ale w Polsce nie takie rzeczy trafiały się w detalu

czy ten zasilacz jest dobry

jest, ma tylko marne okablowanie, bo jest pod jakiś konkretny zestaw do którego go zaprojektowali 

jak to średnia klasa zasilacza to o ciszy nie ma mowy, zainwestuj w jakąś wyciszoną obudowę, ale nie będzie tania,Ja mam podobny problem. w nocy ściągam i mam kompa w tym samym pokoju, ustawiam wszystkie wiatraki na minimum, ale i tak głośno, teraz szukam lepszej obudowy , która ,,pochłonie te dźwięki" :)

Edytowane przez king2127

Panie Seasonic to jedne z najlepszych zasilaczy na świecie,sama gwarancja jest na 7 lat.

Seasonic robi nawet zasilacze dla Corsair.

Edytowane przez Hattori