pudlox 9 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Witam. Proponuję temat do dyskusji, który będzie ciągnięty długofalowo. Niech każdy może wypowiedzieć się w tym temacie o jego kandydacie na temat najlepszego smartfona. Nich pod uwagę wchodzi ekran, hardware, jakość (wygoda) użytkowania, bateria itp. Cena nie gra roli. Pozdrawiam Edytowane 24 Września 2013 przez pudlox Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 srajfon vs szajsung cat-fight in 3-2-1... http://persephonemagazine.com/wp-content/uploads/2013/01/colbert-popcorn.gif 3 Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 dochodzi jeszcze sony z Z1 do boju Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Według mnie najlepszym smartfonem jest...Xiaomi mi2s. Bardzo dobre podzespoły (Snapdragon 600, 2 GB RAM, jak w SGS4), pojemna bateria (3100 mAh), połączone z bardzo dobrym ekranem (IPS) normalnej wielkości (4,3") i bardzo ładnym designem oraz świetną jakością dźwięku na słuchawkach. Gdyby nie to, że jest to chińczyk to już byłby mój http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_2s-5397.php Edytowane 24 Września 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A ten ? Xiaomi Mi3 http://www.ibuygou.com/p-pre_order_original_xiaomi_mi3_smart_phone_snapdragon_800_tegra4_quad_core_android_4_2_5_inch_2_3ghz_2gb_ram_64gb_rom_13_0mp-5519-usd.html Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Najlepszy to jest ten, który spełnia nasze wymagania. :) I do czego go używamy i jak. I jaki mamy budżet. Ja mam SONIM XP5300 - 1500 godzin czuwania, 24 godziny rozmowy - do tego pełne IP68 a nie "zabawkowe" jak w Sony - upadek na beton z 2 metrów też wytrzymuje. Jest najlepszy - jak ide w góry, jadę w teren rowerem, jadę na nartach czy wybieram sie na "strzelankę" ASG. Ale jak przychodzi do sprawdzenia poczty, uruchomienia nawigacji głosowej to najlepsza jest Lumia 720 a Sonim już nie. :) Dla mojej mamy najlepszy jest telefon z dużymi wyraźnymi i czytelnymi klawiszami - a Z1 i SGS4 dla niej to ostatni szmelc - nie wytrzyma 3 dni, za duży, klawiatura ekranowa na ktorej się kiepsko pisze. I podejdź do niej i powiedz jej, że Z1 jest najlepszy to cię wyśmieje. Równie dobrze można zadać pytanie ; Jaki kolor jest najlepszy :) 5 Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Nie chodzi mi tu o najlepszy telefon dla nas, tylko jaki jest najlepszy telefon za nieograniczony budżet (no dajmy np do 5000). Jakiś zapowiadany, albo z topowych smartfonów, a nie telefon z dużymi klawiszami dla osób starszych. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Trudno powiedzieć CZYM jest najlepszy smartfon. 1) Możnaby je posortować od wyników benchmarków - jednak wtedy musiałby być podział na platformy bo tylko kilka benchmarków działa na wszystkich platformach. 2) Sklepu z aplikacjami, a co za tym idzie: bezpieczeństwo aplikacji, ich ilość, użyteczność, cena. 3) Praktyczność smartfona - sprawa czysto subiektywna. 4) Wygląd - tak samo jak wyżej - subiektywne kryterium. 5) Ekranu - rozdzielczość, zagęszczenie pikseli, barwy. 6) Wytrzymałość smartfonu. 7) Bateria... etc... IMHO ciężko jednoznacznie powiedzieć jaki fon jest najlepszy na daną chwilę... ale można spróbować. Dla mnie są to: - iPhone 5 - system, duża ilość naprawdę dobrych aplikacji, praktyczny - Nokia Lumia 1020 - system, aparat, jakość wykonania, praktyczność - LG G2 - miły wygląd, szybki w benchmarkach - Note 3 - przekombinowany (np. aparat 4K), ale praktyczny dla ludzi potrzebujących phabletu. Moje nadzieje: - Lumia 1520 - chciałbym aby skutecznie konkurowała z Note3 - Nexus 5 - chciałbym, aby wreszcie był z 32gb 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Xiaomi mi3 to typowy flagowiec z Androidem - 5" ekran. Natomiast mi2s jest miłą odmianą od obecnego trendu - porządny telefon o mocnych podzespołach cechujący się dobrą baterią i niewielkim ekranem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Gdzie to kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Chyba tylko w Azji Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 To mówmy o rzeczach dostępnych globalnie ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
Mhelkir 2 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) telefony xiaomi są dostepne globalnie, chocby przez aliexpress, lub posrednikow co wiecej poszczegolne firmy z chin co chca sprzedawac bezposrednio robia swoje stronki w sieci po angielsku i mozna zamowic centralnie od producenta jedynie mało kto wie o takich firmach, bo poza ZTE własciwie zaden chinczyk nie zadomowił sie dobrze na naszym rynku - a w reklame tutaj nie inwestuja, bo po co inwestowac na rynku kraju 40mln ludzi kiedy u siebie mają ponad miliard potencjalnych klientow? Tabalan, a co sądzisz o xiaomi hongmi aka red rice? P.S. W dodatku XIAOMI to firma co ma w Chinach kult porównywalny z Iphonami w usa, więc powiedzenie że rozwijają się preżnie to mało powiedziane, xiaomi hongmi w wersji na chiński rynek sprzedał się w liczbie 100tys sztuk w 90 sekund! po premierze w październiku ma być gotowa europejska wersja pod WCDMA. Edytowane 25 Września 2013 przez Mhelkir Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 A gwarnacja gdzie? A odpowiedzialnosć za Niezgodność Towaru z Umową jak mamy sprzedawcę w Chinach. ? Czyli nie taki najlepszy :) Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Mhelkir - o ile się nie mylę no Xiaomi mi3 sprzedał się w 200 000 sztuk w 45 sekund Co do modelu Red Rice - jak dla mnie 4,7" to już za dużo, ten mi2s z 4,3" byłby idealnym smartfonem dla mnie. Ravir - to znajdź mi inny telefon z podobnymi podzespołami, pojemną baterią i ekranem nie większym niż 4,3" Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 No dobra..Powiedzmy, że chciałbym smartfona najlepszego z tych dostępnych na polskim rynku renomowanych marek. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Gdzie to kupić. http://www.ibuygou.com/catalog/brand_deals-xiaomi-375-388.html Sprawdzony dystrubutor współpracujący z XiaoMI Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Nikt się nie wypowiada, a szkoda.. To skoro tak, to kupię iPhone 5s, za niezawodność, a dopełnię go iPadem 4 128 Gb z 3G do internetu Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Oczekiwałeś tutaj porady? Czy chciałeś aby ktoś wymienić iPhone'a jako najlepszy? Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Oczekiwałem, ale nikt nie pomógł. Dostałem propozycję jakiś chińczyków przy nieograniczonym budżecie... Myślałem o s4 ale jego wady mnie skutecznie odpychają. Może Z1, ale jednak za duży, bo i tak uzupełnię zestaw tabletem. a taki aparat mi nie potrzebny, ponieważ robię zdjęcia profesjonalnie. Cytuj Link to post Share on other sites
devzo 68 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Tak dla przypomnienia Witam. Proponuję temat do dyskusji, który będzie ciągnięty długofalowo. Niech każdy może wypowiedzieć się w tym temacie o jego kandydacie na temat najlepszego smartfona. Nich pod uwagę wchodzi ekran, hardware, jakość (wygoda) użytkowania, bateria itp. Cena nie gra roli. po czym wyskakujesz że chciałeś porady na temat najlepszego ajfona, a ten temat to tylko przykrywka... idź być alternatywnym gdzieś indziej... Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Dawno nie widziałem tak bezsensownego tematu, a autor chyba robi sobie jaja. Każdy choć trochę rozgarnięty wie, że nie ma jednego najlepszego telefonu, ponieważ każdy woli coś innego i ma inne wymagania. Proponuję kupić coś wykładanego szmaragdami wydobytymi w afryce i przemyconymi w czarnych odbytach na stary kontynent. Jeśli zakupi ajfona tylko mnie utwierdzi w przekonaniu, że stereotypy o posiadaczach produktów apple'a są prawdziwe... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 stereotypy o posiadaczach produktów apple'a są prawdziwe. A wtedy mnie i Bigiemu będzie bardzo przykro. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 A wtedy mnie i Bigiemu będzie bardzo przykro Mnie i mojej Narzeczonej również. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts