Skocz do zawartości

Najlepszy smartfon na rynku

Recommended Posts

Witam. 

Proponuję temat do dyskusji, który będzie ciągnięty długofalowo. Niech każdy może wypowiedzieć się w tym temacie o jego kandydacie na temat najlepszego smartfona. Nich pod uwagę wchodzi ekran, hardware, jakość (wygoda) użytkowania, bateria itp. Cena nie gra roli.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez pudlox

Według mnie najlepszym smartfonem jest...Xiaomi mi2s. Bardzo dobre podzespoły (Snapdragon 600, 2 GB RAM, jak w SGS4), pojemna bateria (3100 mAh), połączone z bardzo dobrym ekranem (IPS) normalnej wielkości (4,3") i bardzo ładnym designem oraz świetną jakością dźwięku na słuchawkach. Gdyby nie to, że jest to chińczyk to już byłby mój :D

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_2s-5397.php

Edytowane przez Tabalan

Najlepszy to jest ten, który spełnia nasze wymagania. :) :) I do czego go używamy i jak. I jaki mamy budżet.

Ja mam SONIM XP5300 - 1500 godzin czuwania, 24 godziny rozmowy - do tego pełne IP68 a nie "zabawkowe" jak w Sony :) - upadek na beton z 2 metrów też wytrzymuje. Jest najlepszy - jak ide w góry, jadę w teren rowerem, jadę na nartach czy wybieram sie na "strzelankę" ASG.  Ale jak przychodzi do sprawdzenia poczty, uruchomienia nawigacji głosowej to najlepsza jest Lumia 720 a Sonim już nie. :) :)

Dla mojej mamy najlepszy jest telefon z dużymi wyraźnymi i czytelnymi  klawiszami - a Z1 i SGS4 dla niej to ostatni szmelc - nie wytrzyma 3 dni, za duży, klawiatura ekranowa na ktorej się kiepsko pisze. I podejdź do niej i powiedz jej, że Z1 jest najlepszy to cię wyśmieje. :)

Równie dobrze można zadać pytanie ; Jaki kolor jest najlepszy :) :)

• Popieram 5

Trudno powiedzieć CZYM jest najlepszy smartfon.

1) Możnaby je posortować od wyników benchmarków - jednak wtedy musiałby być podział na platformy bo tylko kilka benchmarków działa na wszystkich platformach.

2) Sklepu z aplikacjami, a co za tym idzie: bezpieczeństwo aplikacji, ich ilość, użyteczność, cena.

3) Praktyczność smartfona - sprawa czysto subiektywna.

4) Wygląd - tak samo jak wyżej - subiektywne kryterium.

5) Ekranu - rozdzielczość, zagęszczenie pikseli, barwy.

6) Wytrzymałość smartfonu.

7) Bateria...

etc...

IMHO ciężko jednoznacznie powiedzieć jaki fon jest najlepszy na daną chwilę... ale można spróbować.

Dla mnie są to:

- iPhone 5 - system, duża ilość naprawdę dobrych aplikacji, praktyczny

- Nokia Lumia 1020 - system, aparat, jakość wykonania, praktyczność

- LG G2 - miły wygląd, szybki w benchmarkach

- Note 3 - przekombinowany (np. aparat 4K), ale praktyczny dla ludzi potrzebujących phabletu.

Moje nadzieje:

- Lumia 1520 - chciałbym aby skutecznie konkurowała z Note3

- Nexus 5 - chciałbym, aby wreszcie był z 32gb :)

• Popieram 1

telefony xiaomi są dostepne globalnie, chocby przez aliexpress, lub posrednikow

co wiecej poszczegolne firmy z chin co chca sprzedawac bezposrednio robia swoje stronki w sieci po angielsku i mozna zamowic centralnie od producenta

jedynie mało kto wie o takich firmach, bo poza ZTE własciwie zaden chinczyk nie zadomowił sie dobrze na naszym rynku - a w reklame tutaj nie inwestuja, bo po co inwestowac na rynku kraju 40mln ludzi kiedy u siebie mają ponad miliard potencjalnych klientow? ;)

Tabalan, a co sądzisz o xiaomi hongmi aka red rice?

P.S. W dodatku XIAOMI to firma co ma w Chinach kult porównywalny z Iphonami w usa, więc powiedzenie że rozwijają się preżnie to mało powiedziane, xiaomi hongmi w wersji na chiński rynek sprzedał się w liczbie 100tys sztuk w 90 sekund! po premierze ;)

w październiku ma być gotowa europejska wersja pod WCDMA.

Edytowane przez Mhelkir

Mhelkir - o ile się nie mylę no Xiaomi mi3 sprzedał się w 200 000 sztuk w 45 sekund :D

Co do modelu Red Rice - jak dla mnie 4,7" to już za dużo, ten mi2s z 4,3" byłby idealnym smartfonem dla mnie.

Ravir - to znajdź mi inny telefon z podobnymi podzespołami, pojemną baterią i ekranem nie większym niż 4,3"

Oczekiwałem, ale nikt nie pomógł. Dostałem propozycję jakiś chińczyków przy nieograniczonym budżecie... Myślałem o s4 ale jego wady mnie skutecznie odpychają. Może Z1, ale jednak za duży, bo i tak uzupełnię zestaw tabletem. a taki aparat mi nie potrzebny, ponieważ robię zdjęcia profesjonalnie.

Tak dla przypomnienia

Witam. Proponuję temat do dyskusji, który będzie ciągnięty długofalowo. Niech każdy może wypowiedzieć się w tym temacie o jego kandydacie na temat najlepszego smartfona. Nich pod uwagę wchodzi ekran, hardware, jakość (wygoda) użytkowania, bateria itp. Cena nie gra roli.

po czym wyskakujesz że chciałeś porady na temat najlepszego ajfona, a ten temat to tylko przykrywka... idź być alternatywnym gdzieś indziej...

Dawno nie widziałem tak bezsensownego tematu, a autor chyba robi sobie jaja.

Każdy choć trochę rozgarnięty wie, że nie ma jednego najlepszego telefonu, ponieważ każdy woli coś innego i ma inne wymagania.

Proponuję kupić coś wykładanego szmaragdami wydobytymi w afryce i przemyconymi w czarnych odbytach na stary kontynent.

Jeśli zakupi ajfona tylko mnie utwierdzi w przekonaniu, że stereotypy o posiadaczach produktów apple'a są prawdziwe...

• Popieram 2