kondix 6 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Witam posiadam płytę główną msi z77a gd 55 Aktualizowałem bios przez program msi Update 5. Coś poszlo nie tak i po starcie pc czarny ekran i nic nie da sie dalej zrobić restartowałem coms i wyjmowałem bateryjne nic nie pomoglo. Proszę o pomoc pozdrawiam kondix Cytuj Link to post Share on other sites
lok1995 48 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Niestety brak podwójnego Biosu.. Hmm.. a więc serwis :| Cytuj Link to post Share on other sites
EvilOverlorD 48 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jeśli płyta nie posiada podwójnej kości BIOSU to zostaje Ci działanie na wirtualnym biosie z pendrive, ale nie wszystkie płyty oferują taką możliwość, więc ostatecznie dzwoń i serwis / gwarancja. Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 @kondix Jak dokładnie przebiegał update biosu bo mogłeś mu w połowie przerwać i teraz mobo nie chce wstać Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Muchas 151 Napisano 24 Września 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 http://pl.msi.com/product/mb/Z77A-GD55.html Technologia M-Flash pozwala na łatwe zapisanie kopii BIOS-u na nośniku USB. W przypadku awarii systemu, informacje zapisane na urządzeniu USB pozwolą na powrót do oryginalnych ustawień BIOS-u, gwarantując wygodną i bezpieczną naprawę. BIOS płyty głównej jest również wyposażony w funkcje Memory-Z i CPU Specifications, dzięki którym overclockerzy odczytają szczegółowe informacje o pamięciach i procesorze. Właściwości - Kopia zapasowa/przechowywanie ustawień BIOS za pomocą dowolnego nośnika USB - Unikaj niepotrzebnych napraw z powodu przypadkowej awarii podczas procesu aktualizacji - Dłuższa żywotność BIOS przez redukcję niepotrzebnych nadpisań Tak więc nie powinno być problemów z naprawieniem 3 Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 lipa nawet monitor nie odpala nic, także szukać nowej płyty chyba muszę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts