milordowski 1 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam, poszukuję płytę pod procesor i5 4670 k. Na płycię planuję SLI, w związku z tym proszę w propozycjach to uwzględnić koszt do 600 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__1/id_produktu__5616/__P_yty_G_wne_Gigabyte_GA_Z87X_D3H_DDR3_Lga1150_/ Świetna i bardzo ładna płyta - spokojnie ocniesz procesor i zrobisz SLI/CF. Ewentualnie http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__1/id_produktu__5586/__P_yty_G_wne_Asrock_Z87_Extreme4_Lga1150_/ ale ta już jest brzydsza (jeśli w ogóle to ma dla ciebie znaczenie). Cytuj Link to post Share on other sites
hyziek 10 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Pełna zgoda co do GA-Z87X-D3H. Mądrze radzi kolega rezerwuar. Cytuj Link to post Share on other sites
MiSkoF 13 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 MSI Z87 G45-GAMING GIGABYTE Z87X-D3H ASROCK Z87 EXTREME 4Asus Z87 Gryphon powielenie tematów co byś nie wybrał i tak będzie oki ] o + i - można sobie doczytać w innych wątkach bądz z testów lag 1150 jakie się odbyły Cytuj Link to post Share on other sites
LuKeT 2 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Z doswiadczenia wiem, ze asrock robil bardzo awaryjny sprzet ( mielismy najwiecej reklamacji produktow owej marki), wiec nie polecam. Jak cos chcesz pewnego kupowac to od Asusa. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 mielismy najwiecej reklamacji produktow owej marki A Wy to kto? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
LuKeT 2 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 W firmie, nie bede sie zwierzal, o ktora chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Wuj Dobra Rada 12 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ja z kolei oddaję głos za tym gigusiem Cytuj Link to post Share on other sites
Mhelkir 2 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) W firmie, nie bede sie zwierzal, o ktora chodzi. tak to każdy może napisać że jest skądś i coś gdzieś widział napisz ktoś Ty, gdzie i z jakiego powodu były reklamacje - wtedy będzie wsio jasne. i co najważniejsze jakiego modelu dotyczyły a Asrock to dawna część Asusa i robią porządne płyty, więc obstawiałbym co najwyżej na kiepską serię (co zdarza się wszędzie) niż błąd projektowy. Edytowane 25 Września 2013 przez Mhelkir Cytuj Link to post Share on other sites
asian 27 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Proponuję MSI Z87 G45-GAMING ze względu na fajny design, gwarancję 36 miesięcy i doś ć dobrą cenę w stosunku do jakości.Sekcja zasilania płyty też jest bardzo mocna i wynosi 12 faz z tego co wyczytałem. Cytuj Link to post Share on other sites
MiSkoF 13 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Z doswiadczenia wiem, ze asrock robil bardzo awaryjny sprzet ( mielismy najwiecej reklamacji produktow owej marki), wiec nie polecam. Jak cos chcesz pewnego kupowac to od Asusa. kiedyś to może były fakt , ale teraz... nie spotkałem jakiś niepochlebnych opinii na ich produkty Proponuję MSI Z87 G45-GAMING ze względu na fajny design, gwarancję 36 miesięcy i doś ć dobrą cenę w stosunku do jakości.Sekcja zasilania płyty też jest bardzo mocna i wynosi 12 faz z tego co wyczytałem. za wygląd dopłacamy 100 zł , gwarancja jak każda w/w płyt tylko gryphon ma 5 lat, a cena plasuje się podobnie jak w/w płyty. A sekcja ma tylko 8 faz Asrok posiada 12 i model g65 od msi- a ten jest znacząco droższy Ja z kolei oddaję głos za tym gigusiem bo.. ? Cytuj Link to post Share on other sites
Bonesso 9 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ja posiadam Asrock Extreme 4 i jestem bardzo zadowolony, jedyny mankament jaki mi w sklepie powiedzieli to fakt iż Asrock nie ma serwisu w Polsce ale mimo to wziałem. Co do płyt to też długo się wahałem i dużo czytałem, jeżeli dalej nie jesteś zdecydowany to tutaj masz opisane większości płyty pod 1150 http://pclab.pl/art52708.html Cytuj Link to post Share on other sites
Wuj Dobra Rada 12 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 bo.. ? Bo ma mocną i dobrze chłodzoną sekcję, a co i wspiera SLI/CF i dodatkowo szyny druga szyna PCI przy 2x GPU jest obslugiwana 8x. Do tego mieści się w ceni. Resumując - spełnia 3 warunki podane przez autora. Cytuj Link to post Share on other sites
MiSkoF 13 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Bo ma mocną i dobrze chłodzoną sekcję, a co i wspiera SLI/CF i dodatkowo szyny druga szyna PCI przy 2x GPU jest obslugiwana 8x. Do tego mieści się w ceni. Resumując - spełnia 3 warunki podane przez autora. wszystkie 3 wspierają sli/cf na podobnych warunkach, i mieszczą się w cenie A różnią się jedynie wyglądem no i ceną ] Tak czy siak najkożystniej z całej trójcy wychodzi AsRock głównie za sprawą 4x faz więcej dodatku z wyświetlaczem kodu post, jak i najniższą ceną Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 W tej chwili najlepsza pozycją bedzie asrock z87 extreme4 bo: HomeCloud – ASRock pokazuje, jak łatwo można zdalnie zarządzać komputerem z internetu dobry układ audio duże,dobe możliwości podkręcania(12 fazowa sekcja zasilania) dwie kości UEFI na wypadek awarii solidne, duże radiatory na tranzystorach zasilających procesor funkcjonalne (nawet bardzo), ładne i bezproblemowo współpracujące z myszką dla graczy UEFI... a wady kurcze jak dla mnie brak Cytuj Link to post Share on other sites
Odis1 0 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Też przemawiałbym za asrockiem przez najlepsza sekcje zasilania oraz najlepszy uklad audio w testach. Ogólnie Asrock poprawił jakość swoich produktów i widać że walczy o klienta. Co do msi g45 gaming skutecznie odstrasza mnie brak jakichkolwiek zabezpieczeń przed nieprawidłowym wgraniem bios/uefi, coś pójdzie nie tak i płyta leci do serwisu. W przeciwieństwie do gigabyte gdzie to właśnie ta płyta jest najbezpieczniejsza (dual bios, samonaprawiające się kości - jeden uzupełnia drugi). Cytuj Link to post Share on other sites
jakdawidgoliata 2 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Co do GA-Z87X-D3H z własnego mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o montaż 2x GPU to jest naprawdę pełen komfort. Ustawienie szyn jest pod tym kątem jest dobrze przemyślane. Często ludzie nie zwracają na to uwagi i biorą np. płyty "m", które teoretycznie wspierają CF/SLI, ale w praktyce okazuje się, że podłączenie ich to katorga a jak już się uda to się grzeją ze względu małą przestrzeń między sobą. Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) @up po co ma brać płytę główną z gorszym układem dzwiękowym zintegrowanym na płycie głównej? od asrock z87 extreme4? Edytowane 2 Października 2013 przez Breaky83 Cytuj Link to post Share on other sites
jakdawidgoliata 2 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Sprawa audio zależy od odbioru i chyba zgodzimy się, że ciężko o obiektywne narzędzia do porównania dzwięku. Nie wysyłaj mi tylko proszę testów, bo wiem że takie są, ale tak jak mówię dla mnie i tak sprawa odbioru dzwięku jest obiektywna. Po drugie ja nigdy zawsze kupuję osobne karty muzyczne. Nie jest to duży wydatek, a w MOIM odczuciu jakość znacznie lepsza od zintegrowanej. Autor napisał, że potrzebuje płyty pod podkręcenie CPU i 2x GPU, zatem tak jak pisałem wyżej - GA-Z87X-D3H, który jest dobrze w tym segmencie przygotowany i jako następca świetnego GA-Z77X-D3H sprawdzi się znakomicie. Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) jakdawidgoliata po 1-sze autor nie zaznaczył, że ma kupować osobno kartę dzwiękową, więc gdyby tego nie zrobił to lepszym wyborem ze względu na zintegrowana kartę dźwiękowa bedzie asrock, ale nie tylko. Asrock ma 12- fazowa sekcję zasilania gigabyte 8. Zatem asrock jest lepsza ogólnie konstrukcję czy to do podkręcania czy do dzwięku. Jeżeli ktoś tutaj ma jeszcze jakies wątpliwosci odsyłam do testu płyt głównych http://pclab.pl/art52708.html po co mieć coś gorszego jak można mieć cos lepszego. Edytowane 3 Października 2013 przez Breaky83 Cytuj Link to post Share on other sites
babciajaga 7 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Nikt nie wspominał jeszcze o niskim poborze energii przez GA-Z87X-D3H - http://pclab.pl/art52708-6.html Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) A czy babciajaga widzi,że na tej płycie głównej procesor jest mniej podkręcony, stąd też mniejszy pobór prądu. Edytowane 3 Października 2013 przez Breaky83 Cytuj Link to post Share on other sites
babciajaga 7 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Nie no jasne, ale zwróć uwagę, że różnica w przypadku obciążenia jest bardzo duża. To jest ważne, bo jeśli autor chce złożyć maszynke z dwoma kartami to pobór mocy musi mieć na względzie do tego chyba się wszyscy zgodzą. Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 babciajaga różnica wcale nie jest taka wielka bo między gigabytem oraz asusem to zaledwie 7W, więc nie jest to duza róznica Cytuj Link to post Share on other sites
babciajaga 7 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 W obciążeniu rożnica między GA-Z87X-D3H a Asrockiem extreme4 jest 22 W Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts