Aragorn202 0 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam, słucham dużo muzyki na komputerze, mini jack wyrobił się przez to już dość znacznie i przy ruszaniu kablem trzeszczy, wpadłem na taki dziwny pomysł trochę, bo obok wejścia jack mam wyjście do mikrofonu, pod względem budowy są identycznie więc czy nie można by było zamienić pinów na płycie głównej tak abym mógł podłączyć słuchawki do gniazda mikrofonowego? Będzie działać? Płyta główna: Gigabyte GA-MA785GT-UD3H obudowa: Cooler Master Elite 335 Cytuj Link to post Share on other sites
adi173 5 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Ustaw w sterownikach wejście mikrofonu jako słuchawki albo głośnik przedni i powinno działać. Cytuj Link to post Share on other sites
EvilOverlorD 48 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Tak jak kolega wyżej w sterownikach Realteka zmień, a jeżeli nie masz i nie chce ci się w to bawić to zmiana pinów też jest możliwa i nie będzie problemów, sam tyle razy gubiłem się w niektórych kabelkach i miałem przez parę dni źle popodłaczane. Cytuj Link to post Share on other sites
Aragorn202 0 Napisano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Udało mi sie poprzez ustawienia realtek, musiałem ściągnąć oddzielnie sterownik bo jak mam win8 który sam ściąga sterowniki to automatycznie nie instaluje go, są tylko ustawienia główne dźwięku w panelu sterownia, tylko pojawił się inny problem bo wejście słuchawkowe jest mono także dźwięk jest tragiczny, ale dzięki za pomoc Temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
adi173 5 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Płyta ma dźwięk 5.1 więc podepnij do innego działającego wyjścia audio i ustaw jako słuchawki np. do wyjścia na głośnik centralny i przestawiasz je jako słuchawki. Powinien być taki sam dźwięk jak na zwykłym słuchawkowym. Cytuj Link to post Share on other sites
Aragorn202 0 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Tylko, że pod tylne gniazdo mam już podpięte głośniki, mam taki rozgałęźnik ale kiepskiej jakości, muszę poszukać gdzieś w sklepie jakiegoś lepszego i podłączyć dwa kable z tyłu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts