vaupe 0 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam! Zastosowanie komputera : internet, prace biurowe, Maksymalna kwota : 2000 - 2500, Których części potrzebuję : całą jednostkę PC, bez monitora itp, Czy będę podkręcać sprzęt? : w przyszłości myślę, że tak, Rozdzielczość mojego monitora : 1680x1050 lub 1920x1080, Specjalne wymagania : Chciałbym, żeby komputer był mega szybki i się nie przycinał czasem, bo na tym głównie mi zależy. Na komputerze nie będzie grane w żadne gry, tylko przeglądanie internetu lub prace biurowe, Części z poprzedniego komputera : brak, Własna propozycja zestawu : brak, Inne : brak. Liczę na jakieś rady i ocenę zestawu! Cytuj Link to post Share on other sites
Kamillus 63 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) Jakie prace biurowe? Bo do offica i tego typu podobnych rzeczy wystarczy tani pentium za 200-250 zł + jakiś fajny dysk SSD żeby znacznie przyspieszyć pracę komputera! Nie trzeba wtedy długo czekać aż dysk odczyta lub zapisze dane, wszystko będzie się uruchamiało niemalże natychmiast. Jak dla mnie do biura wystarczy taki komputer -> http://www.morele.net/inventory/info/kb1ZEf/ Masz tu mocny dwurdzeniowy procesor. Niestety nie podkręcisz go, ale z drugiej strony po co chcesz go kręcić? Do tego jeszcze szybki dysk SSD, który znacznie przyśpieszy pracę na komputerze. Oraz legalne oprogramowanie Windows 7. Taki zestaw spokojnie wystarczy. Ale napisz dokładniej do czego będzie służył! Edytowane 21 Września 2013 przez Kamillus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts