Skocz do zawartości

jimix

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    313
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez jimix

  1. Te głośniki akurat nadają się do wszystkiego i na dodatek nie tracą przez to na swej jakości. Albandi97 - poczytaj recenzje tego produktu, jest tego trochę w sieci, warto się na nie zdecydować, szukać właśnie używanych albo dołożyć trochę i kupić nowe. Tak czy siak to o niebo lepsza propozycja niż to co podałeś i jestem pewien, że się nie zawiedziesz.
  2. Szczerze polecam CAL, są to naprawdę wyśmienite słuchawki w niewygórowanej cenie. Sam jestem ich posiadaczem od prawie 2 lat - spisują się rewelacyjnie (gry, filmy, muzyka). Płaciłem wtedy ok 190 zł. Izolacja jest świetna, w ogóle nie słychać dźwięków z otoczenia, a jeśli chodzi o bas - również b.wysoki poziom. Jedyną wadą jest cienki kabelek, który łatwo naderwać, gdy się zaczepi. Tak, zrobiłem to Wymieniłem jednak okablowanie (kabel lepszej jakości) i nie dość, że teraz jest nie do zdarcia że tak powiem, to i jakość dźwięku jeszcze lepsza
  3. Hej. Chce kupić radio - nie wiem jakie - banał. Rad będę pytając doświadczonych znawców tematu, zważywszy, że nie znam się na "instrumentach grających w samochodzie". Ogólnie chodzi mi o to, żeby nie było drogo - to jest najważniejsze, no ale jakiegoś chłamu też bym nie chciał, coś w dobrej, fajnej jakości dźwięku za rozsądną cenę - powiedzmy do 100 zł. Wiem, że to mało i być może ciężko będzie coś doradzić, no ale poczekam na opinie i zobaczymy.Domyślam się również, że podobne tematy były, ale każdy ma inny samochód, preferencje itp. więc trudno dopasować jeden temat do potrzeb wszystkich. M
  4. Odgrzewam temat: Ponownie zrobiłem OC i mam ten sam problem, może po kolei: Zegar systemowy ciągle się przestawia - chodzi o godzinę, data jest zawsze w porządku. Wymieniłem już 3 bateryjki dla MOBO i pomogło jedynie na kilka h, bo za chwilę, znów się cofał. O co chodzi? P.S. Potem wrzucę ustawienia BIOS-u.
  5. Moja grafika nie była fabrycznie kręcona, to zwykła Twin Frozr II. Dziś 3 razy miałem FREEZ, bardzo rzadko mam blue screeny, za to bardzo często w/w FREEZ-y, nie wiem już co jest przyczyną...
  6. Mam identyczny problem, FREEZ-owanie ekranu lub blue screeny typu hardware malfunction. Wcześniej miałem OC i wtedy zaczęły się problemy. Ustawiłem MO/BO na default i nic to nie dało. Tempy mam bardzo prawidłowe. Przed chwilą błąd mignął tak szybko, że nie zdążyłem zobaczyć czego konkretnie ten błąd dotyczył, mówię o blue screenie.
  7. Tam jest mowa głównie o sterownikach, pozostałe rady na pewno do mnie nie pasują. Stery mam najnowsze, były reinstalowane. Przywróciłem w MOBO ustawienia default i nie miałem przez ten czas ani jednego błędu ani zawieszenia się systemu. Problem można powiedzieć rozwiązany.
  8. http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xspsqxw.jpg Nie wiem czy to istotne: nie zawsze udaje mi się wprowadzić PC w stan uśpienia...często jest tak, że wybieram stan uśpienia, monitor gaśnie, mam takie pyknięcie (wyłączanie karty dźwiękowej), myszka razora gaśnie, tj. nie pulsuje już to logo, czekam i nic, PC dalej na chodzie...wczoraj nacisnąłem przycisk myszy podczas takiego momentu i pojawił się blue screen Machine_check_exception stop 0x00000009c.
  9. Do tej pory szedł ten prime, jednakże nie mogę zamieścić wyników, bo zegar mi się przestawia systemowy, cały czas...zresztą, nic nie wykazało, wszystko ok, suuper..
  10. Otóż mój PC jest po OC. Przez większość czasu było OK, sprawdzałem go różnymi programami typu OCCT i Intel Burn Test, nie było niestabilności. problemy zaczęły się jakiś miesiąc temu, do tej pory je ignorowałem, ale mówię dość. Przed chwilą natchnął mnie do napisania tego tematu w/w parity error, wyglądało to tak: przeglądam strony internetowe i nagle czarny ekran z migającym szybko białym napisem parity error, po kilku sekundach napis znika, zostaje tylko czarny ekran i muszę robić ręczny reset. Innym razem oglądam film i myszka zastyga, dźwięk robi się samopowtarzalny, nieprzyjemny - zawiech
  11. Obecnie mam 4.1 GHz przy MAX V 1.255, MIN. V to 0.912 V, OFFSET ustawiony na -0.050 V przy levelu 4. Przy normalnej pracy (choćby gry) temp. CPU nie przekroczyła 47-48 stopni, MAX karta po graniu w wymagający tytuł na ULTRA detalach to 60-61 stopni.
  12. Dobry jesteś miałem ustawione właśnie na 1.5V, zmieniłem na AUTO. W DRAM Configuration wszystko też mam AUTO. Teraz będzie dobrze? http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xeswsnh.jpg
  13. BIOS uaktualniony, wreszcie widzę takie opcje jak LLC, a poza tym ładnie wygląda Zresetowało mi jednak wszystkie ustawienia i teraz ustawiłem na nowo: http://zapodaj.net/4...437720.jpg.html http://zapodaj.net/7...696228.jpg.html http://zapodaj.net/c...35e6a1.jpg.html http://zapodaj.net/4...313f6c.jpg.html http://zapodaj.net/4...f8914f.jpg.html http://s4.ifotos.pl/...uuj_xewqpqs.jpg Jeśli wszystko jest dobrze ustawione to będę mógł zabrać się za zabawę i poobniżać V. BTW: W sekscji HWmonitor, pod over temperature protecion mam dehumidifier function - disable. Wolę wspomnieć
  14. Link nie działa Chodziło o to? http://www.asrock.com/MB/overview.pl.asp?cat=Download&os=BIOS&Model=P67%20Pro3 Czyli zainstalować wersję 3.10, nie 3.20? Jeszcze coś: czy jak teraz zrobię update to już tak dożywotnio pozostanie jak rozumiem, bez względu na reinstall systemu, który dotyczy dysku twardego, nie płyty głównej, dobrze myślę? pamięci mówisz, żebym ustawił na 1600MHz, ale moje kości taktują jak widziałeś w BIOS-ie na 1333MHz. To nie na tyle powinienem ustawić? Potem wrzucę jeszcze jedną sekcję BIOS-u, z wiatrakami, dla pewności, czy wszystko ok. Robiłem to z pewny
  15. Tak to u mnie wygląda: http://zapodaj.net/d...bc6ba7.jpg.html http://zapodaj.net/a...b0dfa5.jpg.html http://zapodaj.net/0...fc0a19.jpg.html http://zapodaj.net/4...86a5bd.jpg.html http://zapodaj.net/4...86a5bd.jpg.html http://zapodaj.net/f...d49395.jpg.html BTW: Muszę aktualizować BIOS? Coś mi to da? Słyszałem, że można tym w jakiś sposób uszkodzić PC.
  16. Kilka godzin temu miałem ustawione 1.27V i ratio 40. Test: http://fotoo.pl/show.php?img=453796_1.27v-ratio-40-intel-burn.jpg.html Teraz ustawiłem OFFSET na -0.090V i mam max V 1.27(28). Test: http://fotoo.pl/show.php?img=453802_offset-0.100v-40-ratio.jpg.html Odpaliłem Batman Arkham City na najwyższych detalach, Physx najwyżej (ustawieniami zalecanymi dla min. GeForce GTX 570), teselacja, szczegóły, wyżej się wszystkiego ustawić już nie dało. Teraz nie chodzi mi płynnie niestety. Kiedy miałem na sztywno 1.27V i ratio 40 chodziło ładnie. Max temp. karty graf. wyniosła 60. Tempy
  17. Poczytałem już troszkę, ale nie wiem co jest lepiej ustawić, czy stałe sztywne napięcie czy na OFFSET? Nawet jak net przeglądam to gługio żeby chodziły mi zegary na 4GHz przykładowo, dlatego wydaję się, że OFFSET jest lepszym rozwiązaniem. Powiedzcie proszę, zależy mi na opinni doświadczonych osób.
  18. w tak z ciekawości, jakie ustawiłeś napięcie? Mamy podobne ustawienia, ja mam ratio 44/100, 1.35V i tempy mam dużo niższe, sam zobacz na 1. stronie tego tematu, ale mam łącznie 4 wiatraczki oraz inne chłodzenie.
  19. Z takimi ustawieniami go zrobiłem http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xeeewwr.jpg
  20. Tak, przeglądarka musi być zamknięta Oto wyniki: http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xeeexax.jpg http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuu2_xeeexan.jpg http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuu3_xeeexaw.jpg Tempy: http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xeeexqr.jpg
  21. No ładnie, mam taki błąd jak chce odpalić test niezależnie od presetu http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xeeehse.jpg
  22. robiłem 15 min. test i przeszło, dam111111, zobacz kilka postów wyżej, masz tam testy Grałem wczoraj w Hitman Absolution na ULTRA detalach i nie chodził zbyt płynnie..jak do tej pory testowałem większość nowych gier AC III, Battlefield 3 itd. w ciągu ostatnich 2 lat (każda ULTRA oczywiście) i tylko 2 gry się zacinały trochę. Właśnie Hitman (po podkręceniu, grałem wczoraj już na 4.4 GHz) oraz Batman Arkham City w dniu premiery.
  23. Obecnie mam 1.35V i mnożnik 44. Jeśli chodzi o turbo to mam "turbo boost power limit" - mogę dać auto lub manual (wtedy trzeba wpisać jakieś wartości). Drugie to "additional turbo voltage" - auto lub manual i + ileś tam V. Nie ma opcji OFF.
  24. Naprawdę, nie ma żadnej z tych nazw w BIOS-ie co widać na powyższych screenach. Czy to coś ważnego?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...