Skocz do zawartości

peppard

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    397
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez peppard

  1. peppard

    4k odświeżanie.

    Wiem, dlatego napisałem że nie będę grał w 4k, tylko tak się pytam z ciekawości. Ogólnie to już wszystko w nim opanowałam więc temat do zamknięcia...
  2. peppard

    4k odświeżanie.

    Kabel kupiłem w SL Computer . Gdzie? Jak? Można spr czy ten GTX obsługuje 2.1? Ok znalazłem MSI Karta graficzna GeForce GTX 1660 Ti VENTUS XS 6GB OC obsługuje HDMI 2.0b czyli to jest powód?
  3. peppard

    4k odświeżanie.

    Miałem HDMI Unitek v2.1 8K UHD 4K 120Hz teraz mam Savio HDMI v 2.1 i jest to samo,czy pulpit czy gra na 4K nie ma 120Hz.tylko 1920x1080 jest 120 Hz albo PC 2560x1440 jest 120
  4. Witam. Posiadam Samsunga qled Q80T, jest on reklamowany że ma odświeżanie 120Hz. Gdy podłączyłem go do kompa (GTX 1660Ti) kablem HDMI 2.1 tylko przy 1080 jest odświeżanie 120 a przy 4k jest 60.Myslalem że skoro tv 4k to przy tej rozdzialce będzie 120...czy może jest coś nie tak? Co prawda nie będę grał na takich ustawieniach ale tak z ciekawości się pytam czy tak ma być, wszystko jest ok? Drugie moje pytanie to czy wiecie jak sprawić żeby działał korektor, bo cały czas jest ta opcja wygaszona. Próbowałem na różne sposoby i nic, może on działa tylko na zew. głośnikach?, kolumnach?
  5. Dziekuje za fachowa pomoc ,temat do zamkniecia.
  6. bardzo lubie dlatego napisałem że musie być dobry obra obraz No dobra,moje propozycje: https://www.morele.net/telewizor-samsung-ue55tu7172-led-55-4k-ultra-hd-tizen-5942551/ https://www.morele.net/telewizor-samsung-qe55q60ta-qled-55-4k-ultra-hd-tizen-5942891/ https://www.morele.net/telewizor-xiaomi-mi-led-tv-4s-led-55-4k-ultra-hd-android-6745865/ Mala zmiana...58 cali,tylko samsung Telewizor Samsung QE58Q60T QLED 58'' 4K czy Samsung UE58RU7102KOplaca sie doplacic tysiaka? Warto?lepszy ma obraz?
  7. Witam,jak w temacie .Cena to do max 2,5 tys..Musi to byc samsung( ewentualnie xiaomi) 50-55 cali UHD na androidzie .Najbardziej mi zalezy aby byl dobry,plynny obraz w tej cenie oczywiscie.Pozdrawiam,dzieki za pomoc.
  8. peppard

    Nowy zasilacz

    Dzięki za pomoc wezmę M3. Temat można zamknąć.
  9. peppard

    Nowy zasilacz

    Chyba wezmę tego Vero M3. Porównałem tabliczki i ten M3 do mojego Chieftec ma mniejsze wartości na lini 5 V i 3 V, chyba to nie przeszkadza, nie będzie problem.?
  10. peppard

    Nowy zasilacz

    Ok,rozumiem.Znalazłem 500W tylko wersja L3 .Czyli teraz dylemat czy warto dołożyć 50 zł i miec modularny czy nie bo L3 nie jest modularna.
  11. peppard

    Nowy zasilacz

    300W ? To chyba będzie za mało.. Ale on ma 600W .. Trochę nie ogarniam
  12. Witam .Obecnie mam zasilacz Chieftec GPS-500A8 500W do sprzetu I7 4790,GTX 1660Ti,10 GB ram(1600Mhz),jeden dysk talerzowy Toshiby 1TB i SSD 128giga,na obudowie SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black .Chciałbym kupić nowy zasilacz o podobnej mocy,ponieważ sprzęt nie bedzie modernizowany...Dobrze żeby był cichy ,tak do 230zł max,(jakby byl w pół modularny to by bylo cos )co polecacie?dzieki,pozdrawiam. P.S Zapomniałem dodać ze płyta główna to leciwy ASRock Z87 Pro 3 Thermaltake Smart SE2 500W ???Dobry będzie?
  13. Hmm..dlaczego wszędzie podają w właściwościach że 5Ghz...a najlepsze że na klawiaturze czy opakowaniu nie ma ani słowa ...
  14. Jak wy pytaniu,jak sprawdzic czy działa na jakiej czestotliwosci? Kupiłem ,bezprzewodowa 5G.Jak podłacze do kompa w ustawieniach jest nazwa Rapoo 2.4 G Oszukali mnie?Dziwne bo nawet w komputroniku jest Rapoo 8200p 2.4 ale w opisie maja ze dziala na 5 Ghz.Przełocznika nie ma...jak to sprawdzic?można jakos??Pobrałem sterowniki z ich strony ....ale w opcjach windy blootuta pali sie nazwa Rapoo 2.4.
  15. No nie...to jeszcze siłka się kończy... Ok,sprawdziłem to nie zasilacz.Na 100% dysk.Ok mam pozgrywane najwazniejsze rzeczy jakby padł.To pyknięcie przy wyłączaniu mi nie przeszkadza...oby pózniej tylko coś jeszcze nie wyskoczyło.
  16. Podczas startu?ale to jest przy wyłączaniu kompa.Martwi mnie to ,że to nie jest wcale taki ciche uderzenie.
  17. Witam.ja nie moge mieć normalnie....Wszystko jest ok,dysk działa,tylko pojawił sie stuk przy wyłaczaniu kompa.Gdy włączam jest cisza,wogóle dysk cichy przy uzytkowaniu.Jednak gdy wyłączam komputer słychać wyrażnie takie jakby pukniece,nie było tego...martwić sie tym?daje jeszcze smarta https://zapodaj.net/12cc9126eb3f3.png.html
  18. Cześć.Miałem podobny problem.Okazało się ,że dysku wina.Różne bechmarki,czy nawet defregmentacja było robione i niby ,wszystko gra...Jak mozesz przeinstaluj gre na inny dysk.Mi pomogło.
  19. Zresztą teraz mnie olśniło ...mogę wsadzić w czarne wejście USB 2.0 i porównać Faktycznie,było max 35 MB/s.Słuchajcie to jeszcze jedno ostatnie pytanie i nie zawracam wam gitary ;)Na tym nowym P300 zauważyłem ,ze równo zwiekszaja sie takie oto parametry: Ilość skończonych operacji start/stop, Ilość naprawionych cykli wyłączenia, Ilość cykli do tzw. 'Landing Zone', Ilość cykli start/stop. Rosna równo,na poczatku było 6..7...10 a dzis 11.Martwić sie tym?Pozdrawiam i dzieki za pomoc
  20. https://zapodaj.net/08369479e1ecb.png.html
  21. Zrobiłem jeszcze raz i wyszło tak. https://zapodaj.net/8baa5a8bc5a20.png.html https://zapodaj.net/a87bf1973244a.png.html Skoro piszecie ,że ok to dobra.Mam pytanie jak sprawdzic czy mam USB 3.0?,ze to działa.Mam AsRock z87 Pro3,niby ma 6 SATA3, 6 USB 3.1 Gen1.Gdy podłacze dysk przenośny Seagate 1TB to program Speccy pokazuje mi ,ze Max. Typ Transferu SATA III 6.0Gb/s a jest Używany Typ Transferu SATA II 3.0Gb/s.Mam winde 10 Pro i wiem ,że jak miałem 7-ke to były sterowniki do płyty głownej pod własnie USB 3.0.Teraz jednak do Windy 10 takich sterowników nie ma.Jak zrobic abym mia
  22. Na system mam Plextora PX-128M6V.Tą tosibe mam na gry,zdjecia ,muze.Jednak na wszelki wypadek,zdjecia i muze zgrałem .
  23. Witam.Kupiłem Dysk Toshiba P300 1TB wiec temat nie wazny...jednak powstał nowy problem.Nie bede zakładał nowego wątku.Wszystko działa ale zrobiłem pare testów i troche sie martwie tym nowym dyskiem.Zaraz po zakupie wyszło to tak: https://zapodaj.net/e7c587cf0ae77.png.html https://zapodaj.net/360b7467f9a8c.png.html Nie robiłem testu powierzchni bo to chyba z 3 godziny by wyszło,na szybkim tescie nie wyszły bad sectory.Wiec zaczełem zgrywac ,muze, zdjecia ,instalowac gry....Zapodałem na noc defregmantacje dysku.To był chyba bład,bo teraz wyszło tak https://zapodaj.net/609bbdeda
  24. Nowy dysk podpinam do kompa i z poziomu windy formatuje i ok?Czy jakoś inaczej?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...