Skocz do zawartości

WiuEmPe

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    18
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O WiuEmPe

  • Tytuł
    Nowicjusz
  1. Na kanale IRC sterowników nvidii dowiedizałem się że jest to znany problem, i aby zmienić sterowniki. Od paru dni nie mam tego problemu, ale nie katowałem kompa kilkanaście godzin na dobę. Myślę że dziś się uda go pokatować troszkę. Dodam że na wiedźminie 2 na win7 problemu nie ma(choć nie gram po 10 godzin)
  2. Polecono mi znienić seterowniki z binarnych nvidii na nouveau, zobaczymy
  3. Karta nie była podkręcana, ale kupiłem ją 2009-07-29, gwarancje mam na 24miesiace wiec chyba ją wymienię.
  4. Witam, mam GeForce 9600, i coraz cześcje taki problem: http://wstaw.org/m/2011/06/03/bug3.png http://wstaw.org/m/2011/06/03/plasma-desktopJQ1624.jpg . Te kropki latają po ekranie jak po... poparzone. Jak wejde do konsoli linuksowej to nie ma tego problemu. Karta ma 43°C
  5. Wywnioskowałem to z tego że róznica napięcia miedzy kazdym stabilnym podkręceniem o 100MHz była równa 0.375V
  6. Wykręciłem na nim 3700MHz przy mnożniku 18.5 i napięciu 1.4250. Olicyzłem również że na 100MHz podkręcenia (0.5 mnoznika) potrzeba 0.375V w VCore. Temperatura maksymalna to 58°C i wiecej nei chce juz kręcić. Co ciekawe, spadł mi wynik z 3DMark...
  7. OOO, zdjąłem obudowę i temperatura od razu spadła o 5°C. Jutro znów będę kręcić.
  8. Bardziej bym wolał dostać kopa w procesorze a nie w karcie graficznej. Raczej nie gram w gry (najnowsyz NFS działa na FullHD z max detalami bez zająknięcia )
  9. http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx - wybierasz procesor i patrzysz w specyfikacje. W specyfikacji masz podane teoretyczne maksymalne napięcie. Myślę że powinienes podbijac napięcie coraz wyżej, lecz ja się nie znam
  10. Po co wyłączać? Jeśli nei zużyjesz tej mocy to idzie w powietrze, a za nią pieniażki za prąd.
  11. Z moich małych doświadczeń bez zmiany napięcia nie podkręcisz go do 3.6, maksymalnie do 3.4. viewtopic.php?f=43&t=22368
  12. Pierwsze stabilne (OCCT na 30 minut z Large Data Set) 3607 osiągnąłem na napięciu 1,3875 (chodź OCCT wskazuje 1,41), mnożnikiem x18 i z maksymalną temperaturą 61°C (przy teście na całą godzine było nawet 62°C) według OCCT, a według ATO 64°C. Chyba niezbyt dobrze, prawda? Podczas idlowania ma 48°C, jak ruszę myszką albo coś w firefoxie zrobię jest już 50°C. Następna kwestia: jeśli mam crash systemu(BSOD), wciskam przycisk power na 5 sekund, komputer się wyłącza, czekam chwilkę i znów go włączam. Nic nie widzę, dyski nie wystartowały, procesor się chłodzi, po 10s wciskam restart i jest ju
  13. Oba programy pokazują tą samą temperaturę co OCCT, tyle że potrzebują konfiguracji dodatkowej (trzeba wybrać skąd maa czytać temperaturę). 3600 testuję
  14. Nie przekraczać 62°C (tak jest w specyfikacji ). Tylk jest jeden problem: OCCT pokazuje 55°C a AsRock OC Tuner 58°C
  15. Ok, przestawiłem do 3400 (x17 jak dobrze pamietam) i jadę go OCCT. Jak zda to podwyższyć? Jak zaczna się jakieś błędy to stopniowo dodawać napięcia tak do 1.425V (taka jest maksymalna wartość w specyfikacji, chodź na http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... =100&h=600 napięcia dochodzą do 1.6)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...