Skocz do zawartości

slawekgem

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    12
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez slawekgem

  1. Witam. Mam problem z płytką x58 sabertooth (niestety już nie pierwszy). Konfig: Bios 1006, Intel core i7 950, 6Gb ram Kingston KHX1600C9D3T1K3/6GX, Radeon HD6870, Antec 80+ bronze 550W, Dysk WD Caviar Black 640Gb Sata III, WIndows 7 Ultimate 64 bit Kilka dni temu moja dziewczyna w czasie korzystania ze skype została rozłączona po tym jak wyskoczył komunikat o sterownikach. Niby nic i wyglądało na sprawę systemową ale niestety jedyne co działa pod tylnym panelem usb to klawiatura. Nadajnik od myszki zero reakcji, speed pad belkina to samo, kamerka logitecha też. Nawet czytnik kart pamięc
  2. O ssd myślę ale najpierw nowa obudowa i zasilacz. Dzięki za info o RAID. Szczerze to tego nie wiedziałem.
  3. Z tym się jak najbardziej z Tobą zgadzam. Wersja biosu nic nie zmieni. Powiedz tylko czemu ta płyta tak ssie ta baterię. Standardowa powinna starczyć nawet na 30dni bez prądu aby podtrzymać ustawienia. Włożyłem duracella teraz i zobaczymy. jak na razie ok Powiedz mi szczerze czy warto zmieniać tą płytę na inny model od asusa czy warto trzymać tą. Pytam bo myślę o tym aby powrócić do Raid 0 z 2 dyskami na sata III=, które mam. I planuję dołożyć drugą grafikę. Chodzi o to, że wcześniej te 2 dyski nie lubiały się w tej konfiguracji z tą płytą. Są to WD Caviar Black 640GB na sata III z
  4. Widzę, że nie tylko ja mam problemy z tą płytą ale przynajmniej mam winowajcę dziwnych zachowań płyty. Jest nią bateryjka od biosu - zapewne ale nie na 100% ponieważ płyta miała "jazdy" nawet jak komp był podłączony. No chyba, że nie było prądu jak byłem w pracy. Na stronie oclab.pl podczas testów napisano " Na pewno zaletą jest możliwość wyciągnięcia kości BIOS, gdyż nie została ona na stała przylutowana do płyty. Dziwną sprawą jest natomiast bateryjka 3 V, która nie potrafi utrzymać zapisanych danych i gdy tylko odłączymy wtyczkę zasilającą platformę, wszystkie ustawienia się resetują
  5. Skoro głośniki są 5.1 to tylko możliwe jest pod tylny panel i tak samo optyka. Słuchawki też dają szumy. Przedniego panela nie sprawdzałem bo po prostu go nie potrzebuję. Teraz się tak zrobiło, że szumy raz są a raz ich nie ma. Wina windowsa też wykluczona ponieważ zrobiłem świeżą instalkę na drugim dysku specjalnie do testów.
  6. O dziwo z biosem problemów już nie mam od kilku dni i wszystko jest ok ale... od 2 dni pojawiły się szumy z karty dźwiękowej zintegrowanej na płycie. Głośniki z5500 logitecha. szumy występują zarówno po podłączeniu przez optykę jak i standardowo przez mini jack. Wada głośników wykluczona - testowane na innym kompie. Aha i zmiany sterów tez próbowałem na wersję R2.63 od realteka. Sklep nie zgadza się na wymianę płyty bądź zwrot pieniędzy mimo problemów z biosem i teraz z karta dźwiękową. Jakieś rady jak można sobie poradzić samemu z tymi problemami z dźwiękówką?
  7. Trochę nie na rękę jest czekać kolejny raz 2 tygodnie. Używam kompa także do pracy . Jest możliwość odzyskania kasy za płytę? Już raz mi wymieniali na nową bo w ostatnia padła po 3 miesiącach bez podkręcania i bez grzebania. Po prostu najpierw zaczęło wszystko wolo chodzić a po restarcie padła. Świeciły się diody na płycie na czerwono i tyle. Szczerze to mnie już ten sabertooth męczy i z chęcią bym kupił inny model.
  8. Niestety po załatwieniu sobie Goodramów serii Play 1600MHz z CL8 od znajomych ze sklepu komputerowego jest DOKŁADNIE TAK SAMO. Może taki urok tych płyt- nie dają o sobie zapomnieć
  9. Tak niestety to samo cały czas próbowałem już wszystkiego łącznie z opcją MEM OK na płycie. To mój 2 asus przez 10 lat i drugi z którym są problemy. Chyba się nie lubimy z asusem
  10. Sorki zapomniałem....Bios 1006, Intel core i7 950, 6Gb ram Kingston KHX1600C9D3T1K3/6GX, Radeon HD6870, Antec 80+ bronze 550W, Dysk WD Caviar Black 640Gb Sata III ale chodzi pod sata II bo były problemy z płytą jak podączony był na III. Aha i dziś mi wyskoczył podobny problem tylko że częstotliwości pokazały się od 1865Mhz do 5035Mhz
  11. Witam Mam taki problemik mały z płyta sabertooth x58. Pierwsza padłami po 3 miesiącach a gdy wymieniono mi na całkiem nową po 2 tyg oczekiwania okazało się, że ta tez ma coś nie tak. Mianowicie: Częsty reset biosu, problemy z wykrywaniem podzespołów i urządzeń na usb. Czasem wariuje w taki sposób ---> http://imageshack.us/photo/my-images/171/imag0272p.jpg/ Nie wiem co mam sobie o tym myśleć bo nie pomaga ani zmana biosu na najnowszy ani zmiana baterii podtrzymującej bios. Może macie jakąś radę?
  12. Kurde Pisząc nacisnąłem nie chcący enter i zapisało mi tylko nazwę gry. Nie zdążyłem napisać jaka część. mam nadzieję, że to nie jest ważne
×
×
  • Dodaj nową pozycję...