Skocz do zawartości

marcosso

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O marcosso

  • Tytuł
    Nowicjusz

Ostatnie wizyty

202821 wyświetleń profilu
  1. Nic nie działa. Z pendrive też Linux nie wystartuje. Robię według poradnika na YT, i nie widzi w momencie startu. Nawet nie mam pomysłu jak zgrać dane, bo format widać nieunikniony.
  2. No właśnie wczoraj ją wymieniłem na nową. Totalnie skończyły mi się pomysły. W wierszu polecenia wpisałem chyba wszystkie komendy jakie pod tymi błędami na necie znalazłem. Miałem już skopiować sobie swoje pliki przed formatem przez bootowalnego Linuxa, a tu mi go nie czyta. Że też nie sprawdziłem wcześniej czy działa.
  3. Nie wyświetla się. Jest tylko Acer inc. Pod Intela. Jakiś pech mnie prześladuje. Zrobiłem sobie bootowalnego Linuxa, to nie wystartuje z pendrive.
  4. Sprawdzam chkdsk /r i zero błędów... Może być coś w bios namieszane? Jest gdzieś ściąga co ma być w poszczególnych sekcjach? Skończyło. 4 kB w uszkodzonych sektorach i "Nie można przenieść zarejestrowanych komunikatów do dziennika zdarzeń. Kod błędu 50"
  5. Nic nie pomaga. Nie wiem o co biega. Jak wyciągnąłem baterię, to po ponownym włożeniu znów przełączyło się na RAID. Po włączeniu czarny ekran i nic. To samo jak dam na AHCI. Jedynie na ide system zaczyna się ładować i wysypuje się na ładowanie systemu. Skombinowałem czystą instalkę windowsa i po próbie naprawy mieli bez końca. Wyszukiwanie błędów i nic. Na poprzedniej płycie szybko wyskoczył błąd że nie można naprawić błędu. Windows się wysypał?
  6. O dzięki, zobaczę czy to coś da. Możliwe że mam też problem z płytą windowsa. System jest wprawdzie orginalny, bo kupiłem z prawdziwym kluczem, ale nie mam do niego płytki. Tylko oczywiście taką niezbyt oryginalną.
  7. Właśnie też nie wstaje. Czarny ekran bez żadnych ekranów.
  8. Witam, od wczoraj mam dziwny problem z komputerem. Nie chciał się włączyć i był cały czas czarny ekran. Myślałem że wysypało mi plik rozruchowy, więc uruchomiłem płytę z Windows 7, ale nic to nie dało. Próbowałem odbudować komendami, ale nic z tego. W końcu udało mi się nagrać telefonem migający na chwilę ekran, i okazało się że mam włączone RAID w biosie. Przestawiłem na ide i teraz komp nieustannie restartuje się na pierwszym ekranie "trwa uruchamianie systemu Windows' Komputer to używka Acera. Nie pamiętam konkretniej specyfikacji. Dokupiłem w tamtym roku grafikę i ramy. Z poziom
×
×
  • Dodaj nową pozycję...