Skocz do zawartości

Disek87

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    9
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Disek87

  • Tytuł
    Nowicjusz
  • Urodziny 07.05.1987

Informacje

  • Płeć:
    Nie podaję

Ostatnie wizyty

307819 wyświetleń profilu
  1. Bios aktualny ? Dysk systemowy ustawiony w rozruchu partycji na GPT ?
  2. Bios aktualizowany pod ryzena 5000 ?
  3. Daj znać jak wyszło z RMA i czy w ogóle uznali. Pisałeś wcześniej, że nie udało się zreplikować błędu na innym komputerze. Biorąc pod uwagę zapał serwisantów, to odpalą kartę dwa razy, zobaczą że działa i odeślą. A 150 zeta faktycznie piechotą nie chodzi, ciśnij tego magika od vbiosu co niby naprawił
  4. Cześć. Mój problem wydaje sie być identyczny. Posiadam 2060 super od gigabyta. Platforma AMD na x570. Kombinowałem na wiele sposobów, tak samo inne gpu działają a na tym 2060s to loteria, raz przez tydzień bootuje normalnie a później zonk. Zauważyłem, że komp odpala zawsze kiedy jestem podłączony przez hdmi, zmienialem kable dp na różne, z odłączonym 20 pinem itd. Co ciekawe mimo, kiedy problem sie pojawia to monitor pokazuje brak sygnału wyłącza sie i po chwili włącza dalej pokazując brak sygnału. Tak jakby karta chciała a nie mogła dać obraz. Komp jakby wisi między bootem a inicjalizacja win
  5. @KodikM W moim odczuciu, temperatury i taktowania wyglądają poprawnie. Napisałeś, że jakość grafiki pozostawia wiele do życzenia. Czy przypadkiem jakimś cudem nie masz ustawionego (dla gier i aplikacji 3d) dedykowanego GPU jako zintegrowanej grafy od proca ?
  6. Dostałem dzisiaj głośnik do sprawdzenia czy płyta podaje jakiś kod błędu, ale jak się okazało pc postuje wszystko normalnie (1 piknięcie) a na monitorze jest brak sygnału. Po restarcie, wejściu do biosu i wyjściu bez zmian monitor normalnie zaskoczył. Zauważyłem jedynie, że w momencie problemu z brakiem sygnału i wejściu do biosu, to była bardzo niska rozdzielczość, po wejściu do windowsa wszystko jest w normie. Edit: Znalazłem filmik z rozwiązaniem. Dopiero jestem przed testowaniem rozwiązania ale wygląda obiecująco, sądząc po komentarzach sporo ludzi miało podobny problem. A chodzi tylko
  7. Sterowniku AMD usunąłem DDU Edit: Windows mimo że nie startuje to rejestruje zdarzenia. Źródło: Kernel-boot kod 29.
  8. Cześć, Mam problem ze swoją nową konfiguracją. Mianowicie, mniej więcej raz, dwa razy na tydzień przy starcie komputera robi się bootloop. Nie ma sygnału na monitorze, a cała czynność powtarza się wkoło. Miałem wcześniej zainstalowanego RX 5600 XT jednak ten po tygodniu padł, więc wymieniłem go na GeForce 2060 super. I właśnie od tego momentu pojawiły się problemy. Po zmianie karty graf nie resetowałem biosu, natomiast problem zawsze mija kiedy po ponownym włączeniu wejdę do biosu i wyjdę z zachowaniem wszystkich ustawień. Niestety moja płyta nie ma diody błędów ani ekranu. Głośnik do płyt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...