Skocz do zawartości

Wieszak

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    41
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

O Wieszak

  • Tytuł
    Amator

Ostatnie wizyty

614340 wyświetleń profilu
  1. Co racja to racja ale lepszy niepotrzebny do użytku 1 lub 2 razy w miesiącu. Dzięki za pomoc będę czekał w takim razie na fixa od MS
  2. UPC pozwala na takie manewry? Jaki router by wtedy był okej? Czy może chodzi o podłączenie routera z lepszym WIFI poprzez ethernet do tego od UPC? Z internetu będą korzystać 2 laptopy, 1 stacjonarka i 2 telefony Karta WIFI i tak dalej będzie potrzebna więc wtedy jaka?
  3. Aktualizacja najnowsza build 2004 W tym laptopie akurat jest tylko Integra Intel 5500 Problem jest tylko i jedynie gdy jako sterownik jest ustawiony Intel Graphic 5500. Gdy przestawiłem na Podstawowy coś tam Microsoft to problemy z artefaktami i tekstem znikły, ale za to potrafi przycinać się w aplikacjach UWP, czy w menu startu (chodzi o animacje) więc nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale chociaż działa. Wygląda na to że trzeba poczekać na jakiegoś fixa od MS
  4. Sterowniki z strony Lenovo zainstalowałem jako pierwsze i to na nich zauważyłem problem. Potem zainstalowałem z strony Intela i ilość takich artefaktów się zmniejszyła ale dalej jest, Dodam jeszcze że bez sterowników, czyli jak pokazywało "Podstawowa coś tam Microsoft" to nie było nic z tych błędów, ale za to się zacinało oraz po podłączeniu internetu odrazu pobierało samo sterowniki intela Dodaje zrzut ekranu nie zdjęcie telefonem żeby pokazać że to nie jest matryca
  5. Cześć Ostatnio zmieniałem dysk na ssd i aktualizowałem Lenovo G50-80 (i5-5200U, 4gb ramu) do Windowsa 10. Działa nawet całkiem dobrze (potrzebny tylko do operacji bankowych) ale wgraniu windowsa zaczęły występować takie o to dziwne rzeczy z obrazem. Tak jak na 1 obrazie czasem coś jest pod jakimś kątem, albo jak na 2 obrazie (sorki za jakość) brakuje liter. Bios zaktualizowany do najnowszego, sterowniki też są najnowsze, aktualizacje Windowsa również. Próbowałem odinstalować i zainstalować z strony Intela sterowniki do karty graficznej ale nie pomogło. Odkryłem też niedawno że te artefakty m
  6. Straszna lipa. W takim razie jakaś optymalna karta która by działała to co może być? Routera nie zmienię bo nie będzie się opłacało
  7. No właśnie tego nie wiem i nie mam jak się dowiedzieć dopóki się nie przeprowadzę. Jedyne informacje które teraz wiem to to że router jest od UPC, a prędkość to 300Mb więc stawiam że pasmo 5ghz będzie dostępne ale nie jestem pewny
  8. Cześć Jako że zmieniam miejsce zamieszkania i nie będę mógł już używać kabla ethernetowego potrzebuje zakupić karty WIFI. Komputer używam w większości do przeglądania internetu i pracy, ale czasem lubie też pograć w gry FPS typu Warzone Szukam karty na PCIE bo stawiam że na USB będzie gorsza Czy któraś z tych kart (czytałem że jedne z lepszych są w tej cenie) będzie w miarę dobra? Czy może jakaś inna? Nie chce mieć jakiś wielkich problemów z opóźnieniem w grach albo niestabilnym łączem. https://allegro.pl/oferta/karta-sieciowa-gigabyte-gc-wbax200-wifi6-bluetooth-9655460347?fromVariant=8924471
  9. Udało się rozwiązać już problem Ale odpowiadając OC nie było żadnego. Z podzespołów z poprzedniego kompa była karta graficzna. Piny nie były krzywe bo sprawdzałem odrazu przy składaniu Wracając do problemu. Zepsutym komponentem okazała się taśma riser do pcie x1. Chciałem odsłonić lekko karte graficzną więc ją kupiłem do karty WiFi Na wyłączonym internecie działało wszystko jak trzeba. Ale jeżeli był włączony i coś się pobierało większego niż typowa strona wywalało bluescreena. Wywalenie taśmy i wsadzenie karty wprost w gniazdo rozwiązało problem
  10. Na dysku który padł był jedynie system i programy więc nic nie stracone. Kopie zapasowe są robione ważnych plików już się nauczyłem
  11. Cześć Dziś złożyłem swojego drugiego kompa z nowych podzespołów w skład wchodzą Ryzen 5 3600 MSI B450M Mortar Max Goodram IRDM DDR4 3600 2x8gb Gigabyte GTX 1660 Super OC Zasilacz SillentiumPC Vero Złożyłem wszystko git, zainstalowałem system, zainstalowałem sterowniki Odpalam gre i błąd Clock watchdog timeout. W internecie wyczytałem że problem z procesorem. Więc zmieniłęm w Biosie CPU Ratio na stałe 3600 niestety nie pomogło. Dałem CPU Core Voltage na 1.35 niestety też nic nie dało Bios zaktualizowałem odrazu po otrzymaniu płyty Ktoś ma jakiś pomysł? Ręce opadają nowy zestaw
  12. Zgadza się. Wygrzebałem stary dysk HDD, zgrałem wszystko z ssd, zainstalowałem na tym dobrym dysku ssd Windowsa i zero problemów od tamtej pory. Dysk psuł wszystko nawet start systemu
  13. I5 4570. Dodam jeszcze że oprócz tej wartości co pisałem czyli TMPIN3 podczas testu Power w OCCT reszta nawet niedrgneła
  14. Aaa lipa szkoda bardzo bo dopiero sie przymierzałem do kupna i przejscia na M2 dysk Dziękuje za pomoc jakby niepomogło po zmianie to najwyżej założe nowy temat
  15. Niestety nie moge tego zrobić na drugim dysku bo nie mam gdzie wszystkich danych umieścić. Moge jedynie zainstalować jeszcze raz Windowsa 10 ale na tym samym dysku co jest teraz (chociaż nie wiem czy coś to da w tym wypadku przy dziwnym problemie z nim) @Update Zrobiłęm test HDTune i wyszło mi takie coś https://imgur.com/UvkTzKT https://imgur.com/LxQZcKV Stawiam że może to powodować jednak jakieś błędy tym bardziej te Damaged bloki czerwone. Dysk do wywalenia?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...