Skocz do zawartości

thomyroke

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    167
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez thomyroke

  1. Witam, przechodząc do sedna sprawy. Posiadam laptopa, oraz komputer stacjonarny. Nie jest on podłączony do internetu bezpośrednio do routera ponieważ odległość pomiędzy routerem (znajduje się w salonie) a komputerem (znajduje się w moim pokoju). Więc kilka miesięcy temu wpadłem by podłączyć kabel od internetu do laptopa a drugi koniec do komputera tak by WiFi z laptopa odbierał również komputer stacjonarny poprzez kabel (może ktoś z tego zrozumie). Ale, miesiąc temu laptop uległ zaktualizowaniu się aktualizacji która nie dawała spokoju (programy uruchamiały się godzinami). Więc zainstalowałem
  2. Miałem wyłączyć i.. zapomniałem.. dzięki że o tym wspomniałeś bo znowu wgrała by się jakaś wadliwa aktualizacja która uruchamia programy 5h
  3. Też nad tym myślałem żeby go przeskanować, ale 2 dni czy 3 stoi system i już by jakieś ścierwo się wgrało? Tym bardziej żę to jest proces hosta dla usług systemu Windows. Dam znać jak przeskanuje, wyczyści i czy coś się poprawi.
  4. Witam Posiadam laptopa z Windows Vista Home Premium, od wczoraj zmagam się z obciążeniem komputera, po kilku godzinnej pracy, pamięć fizyczna osiąga do 90%! Oraz zauważylem że w procesach uruchomiony jest svchost.exe ( z około 12 ich jest, w tym 1 który zżera sporą ilość pamięci fizycznej, po wyłączeniu procesu laptop ulega uldze. Proszę o pomoc http://i.imgur.com/EwGzdvR.jpg
  5. Witam, dzisiaj postanowiłem zainstalować system na drugim dysku (tak, w starym komputerze mam 2 dyski, na jednym XP (80GB) i również z XP lecz uszkodzonym (40GB) ) Posiadam zbootowanego pendrive'a z systemem Windows 2000 SP4, po włączeniu komputera oraz rozruchu z pendrive'a pojawia mi się komunikat: http://i.imgur.com/xa26Mud.jpg Sam nie wiem co może być przyczyną
  6. To wiem że w opcjach mogę wyłączyć Aero, bo z tego co pamiętam to domyślnie w Vista i 7, jest włączone Aero, dlatego chciałem się zapytać czy ta grafika jakoś by dała radę, obecnie mam na nim Vistę Home Basic, jednak przez wadliwą aktualizację chcę zainstalować system od nowa. Reszta specyfikacji: Intel Celeron M 530 @ 1.73GHz 1,5GB RAM
  7. Czy na zintegrowanej grafice od Intela (128mb) będzie bez problemu działać Aero? Pytam, ponieważ nie chcę mi się szukać już obrazu Visty Home Basic x32..
  8. MFRT3-WR3HC, lub MFRT3-WP3HC
  9. Na pulpicie procesor, płyta główna 50C i Dysk 43C także nie jest źle jak na laptopa. Ostatnio oby dwa laptopy czyściłem chociaż kurzu takiego nie było. Gdzie te przywracanie systemu mogę znależć? Dzisiaj z ciekawości przeskanowałem go AVG i wykryło 413 błędów rejestru (licznik wskazuje na pole czerwone czyli bardzo źle), 3353 plików, śmieci (to samo co poprzednio)
  10. Witam serdecznie. Jestem posiadaczem 11 letniego peceta. Od jakiegoś czasu mam problem z ciągłymi restartami, kody błędu są różne tak jak to widać na tych zdjęciach. http://i.imgur.com/f3GVF6G.jpg http://i.imgur.com/Oo1X4H6.jpg Robiłem format z 2 razy, z myślą że problem ustanie, jednak się myliłem. PC: AMD Athlon 64 3000+ 2.4GHz GeForce 7300GT PALIT (256MB) 3GB RAM Windows XP SP3 32 bit @refresh
  11. Miałem tak samo na laptopie Asus z Windows 7, problem u mnie ze sterownikiem od grafiki
  12. Windows Vista.. i to wiele wyjaśnia, jeśli masz dobrego laptopa to przesiądź się na 7. Mam podobnie na swoim Acerze na Viście, co tydzień gdy wyłączam jakiś program to BSoD ;-; Swoją drogą, instalowałeś coś nowego? P.S 0x0000007e to błąd z RAM'em, jeśli masz więcej niż 1 kość, spróbuj wyjąć 1 i na niej zobaczyć, jeśli dalej to samo to tylko 2 włożyć
  13. Dla mojego laptopa to te aktualizacje raczej go psują, nie wiem jak ja go teraz zaktualizuje skoro nawet do Windows Update nie dojdę bo się zatnie aż do resetu..
  14. Dzisiaj zauważyłem że wczoraj bez mojej zgody zainstalowało mi aktualizacje do Windows Vista Service Pack 1, niby usunąłem ale nie poprawiło sie.
  15. No tak, ale zauważ posiadam komputer stacjonarny od 11 lat i tam dysk jest taki sam od początku i fakt, tam coś pisze że jest coś nie tak z bad sectorami ale nie ma takich problemów jak tu.. EDIT: Załączam screeny z HD Tune. http://i.imgur.com/uCJ4bQ1.jpg http://i.imgur.com/z3YPNJW.jpg http://i.imgur.com/tvtTW4N.jpg
  16. Czyli możliwe że to dysk? Dysk wymieniałem na nowy rok temu. Teraz uruchomiłem laptopa po wielu próbach i Firefox zadziałał P.S Załączam plik ze zdjęciem z CrystalDiskInfo, dysk ma rok i kilka miesięcy. http://i.imgur.com/tHEJ4RX.jpg
  17. Witam. Mam problem z moim laptopem, dzisiaj zaczął dziwnie zamulać, programy nie chciały się włączać (był kursor że coś się uruchamia ale nic z tego) a po wciśnięciu CTRL+ALT+DEL wyskoczyło mi coś takiego System normalnie działa w trybie awaryjnym, system to: Windows Vista: Home Basic http://i.imgur.com/uD41gsa.jpg
×
×
  • Dodaj nową pozycję...