Skocz do zawartości

mesiah1989

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    453
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez mesiah1989

  1. Core Temp używam cały czas. Widać go nawet odpalonego na pasku na screen'ie z speedfanem. Core pokazuje do ok 30 stopni w spoczynku na każdym rdzeniu a speedfan wywalił 70-80. Pod obciążeniem temp w tym programie wracają do normy: https://zapodaj.net/564b7d26b25b8.png.html Jakiś czujnik na płycie jest uwalony i wprowadza zamieszanie czy ten program to syf? Kolego k0chan możesz podesłać mi swój config do oc na tej płycie?
  2. Jaka może być przyczyna? Chłodzenie mam raczej ok (wydajność fortrisa 3) Screen z speedfana. Czemu pokazuje takie brednie przy cpu? https://zapodaj.net/8aa12286d994f.png.html
  3. Dziękuję za odpowiedź. Strasznie poprawiłeś mi humor. Dziwi mnie to, że wymięka już przy oc rzędu 4.2-4.3 ale faktycznie w tej chwili nie ma żadnego nawiewu. Wrzucę coś i dam znać.
  4. Witam. Mam problem z wspomnianym zestawem. W dniu wczorajszym kupiłem rx 480 8gb i pomyślałem, że warto podkręcić procesor ile się da aby jak najmniej ją ograniczał. Zacząłem od 4.5 ghz na 1.38v i schodziłem z tego w dół z powodu bsod i temperatur. Na 4.3 i 1.32v (temp maks 68 stopni) wyglądało to już obiecująco ale pojawił się problem. Po ok 5-10 min prime 95 lub occt (small data set) procesor samoczynnie obniża taktowanie to fabrycznego po czym po ok 1-2s znowu je podnosi do docelowego i tak w kółko. Wentylator na chłodzeniu zwalnia i przyśpiesza. Po zjechaniu z taktami do 4ghz i 1.25v objaw
×
×
  • Dodaj nową pozycję...