Skocz do zawartości

koniu77

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    17
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O koniu77

  • Tytuł
    Nowicjusz

Ostatnie wizyty

1051331 wyświetleń profilu
  1. Tak odpalana jako administrator, musiałem odznaczyć MBR OFF w DISCK EDITOR i poszło teraz wygląda to tak. Dzięki wszystkim za pomoc.
  2. Od czasu odpięcia tych dwóch dysków Komp ani razu się nie restartował Dysk nowy podpięty dane zabezpieczone, chciałem jeszcze przywrócić do życia tą pięćsetkę tylko mam problem z programem do naprawiania dysków próbowałem już MHDD ale mam bios UEFI i ma tryb AHCI jak wybiorę zakładkę Starsze to i tak program nawet się nie uruchamia wyskakuje wyskakuje komunikat "Error Creating RamDrive ". Próbowałem także Victorią pod Windowsem ale skanuje poprawnie błędy jednak Remapowania nie wykonuje poprawnie wywala błąd: "LBA 6499053 try REMAP... Error: Odmowa dostępu" przy każdym uszkodzonym sektorze. W
  3. Ok w sumie racja tak zrobię w Ta 630W pochodzi jeszcze z mojego starego zestawu wymieniłem na niego gdy padły kondensatory w Be Quiet 450W już wtedy pojawiły się pierwsze problemy na tych dwóch dyskach, jak składałem ten zestaw pomierzyłem napięcia i były stabilne pod obciążeniem i w spoczynku jeżeli można sugerować się miernikiem za 100zł. Dzisiaj po odłączeniu tych dysków na razie działa dobrze (nie wiem czy nie za wcześnie to napisałem). Dzisiaj jak grałem w mało wymagającą grę COD2 GPU 1280.0 , Memory 1750.0 , Temp 72.0 , obr. went.
  4. Wczoraj dysk Samsunga się wysypał zamówiony nowy zdjęcia z dzisiaj już po zmianach portów i kabli. Co do Goodrama serwis napisał: Z przesłanych informacji wynika, że dysk pracuje prawidłowo – brak błędów w SMART. Pole 0xAA jest kodowane wartościami producenta i program Crystal Disk Info nie podaje poprawnego dekodowania tego pola. Pozostałe pola posiadają także poprawne wartości. Dzisiaj natomiast po instalacji programu od Goodrama do dysków ssd komp się zrestartował Błąd Krytyczny Kernel-Power 41 (63) System został uruchomiony ponownie bez uprzednie
  5. Dysk C SSD mam jeszcze na gwarancji jak myślisz coś z nim robić myślałem żeby kupić M2 na system. Kable mam i posprawdzam.
  6. SSD 120gb - system Samsung 500gb - dane Segate 250 gb - kopia
  7. Po przeinstalowaniu sterowników od grafy całą niedzielę bez restartów i to w normalnym trybie w dzienniku zdarzeń dużo błędów dotyczących partycji NTFS natomiast w poniedziałek długo nie wytrzymał przed restartem GPU-Z zapisał nagły wzrost temperatury na grafice z 45 nagle skoczyło do 511 stopni. Teraz jest po formacie testuje. https://drive.google.com/file/d/1JhW_A-ukmOH-vCbxuUfa1gS-WbtaTObZ/view?usp=sharing
  8. Karta graficzna jedna Odinstalowałem najnowsze sterowniki jednak w trybie awaryjnym nie mogłem zainstalować żadnych pojawiał się błąd że używane są najnowsze chociaż grafika była wykrywana jako Microsoft Windows musiałem zainstalować normalnie. Zainstalowałem te które były w pudełku razem z grafa z 2019r. Uruchomić go w trybie awaryjnym i tak trochę poużywać. Teraz AIDA64 GPGPU pokazuje tylko jedną grafikę
  9. Sterowników jeszcze nie ruszałem pozbyłem się myszki która powodowała błąd sterowników USB od tego czasu w Podglądzie zdarzeń nie ma pokazują się nowe błędy . Podczas robienia Loga załączyłem w programie AIDA64 GPGPU Benchamarka a później 10 minutowy test na stabilność systemu. Sterowniki na czysto postawię jak się teraz posypie. https://drive.google.com/file/d/19IUHkO1XGrS1v2T4MmA_d5Mdh4w-IFqD/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1RvObcN1BEWk6dc0NnzdIvhImdGVntMdi/view?usp=sharing No to skończyłem pisać i się posypał.
  10. Grafika jest używana miała być od osoby prywatnej tylko jak porównałem pudełko z kartą to numery się nie zgadzał i przez przypadek trafiła mi się faktura schowana w kopercie na 3 takie same karty na firmę branży IT może w koparce nie była ale pewnie eksploatowana była intensywnie. Temperatury w spoczynku GPU to 45 stopni wentylatory nie pracują, w stresie utrzymują się na 75 stopni po 10 minutach wentylatory na grafice kręcą się na 2000 tys./obro. Zmniejszyłem napięcia w sterownikach i karta osiągnęła w stresie 75 stopni po 10 min trzymała 1300 obr. Jednak podczas korzystania z przeglądarki
  11. Typ procesora AMD Ryzen 5 1600AF Nazwa płyty głównej Gigabyte B450 Aorus Elite Typ BIOS'u AMI (03/12/2021) DIMM1: Patriot Memory 3200 C16 16 GB DDR4-3200 Karta wideo Radeon RX 570 Aorus (4 GB) Dysk fizyczny SSDPR-CL100-120-G3 (120 GB, SATA-III) Zasilacz Be Quiet 630w Windows 10 Pro 20H2 64 BIT Antywirus Avast Po zakupie w listopadzie 2020 podłączyłem dysk Sata z Win7 64bit z innego komputera jednak występowały liczne błędy i restart koma, przeinstalowałem na WIN 1O pozostał jeden błąd w menadżerze urządzeń dotyczy myszki (Urządzenia interfejsu HID) nie w
  12. Witam od jakiegoś czasu trapi mnie błąd : Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x00000116 (0xffffc008e742b1e0, 0xfffff80077074290, 0xffffffffc0000001, 0x0000000000000003). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP. Identyfikator raportu: 63a71bea-c4a1-4787-bdf3-c1f7598d721f. najczęściej występuje jak córka gra w swoją ulubiona grę chociaż już z trzy razy wywaliło mi przy korzystaniu z internetu.
  13. tylko o 0,25 podniosłem ale bez zmian zmniejszyłem także o 0,25 i też bez zmian, chłodzenie mam Box ale z fx8core, nie wiem czy wydajniejsze, podkręceniu w piętnastominutowym teście temperatura była około 51 stopni obudowę mam dobrze wentylową zasilacz wyciąga górą z przodu natomiast z tyłu dwie 80mm jedna cały czas a druga jak temp. skoczy w obudowie skoczy do 38 stopni jak temp na procesorze wzrosła do 51 to załączyła się druga 80mm i temp na procesorze zaczęła spadać Trochę mam bałagan w ramach ta adata nie jest na liście wspieranych kości chyba ją wywalę i zobaczę jak będzie. Problem
  14. nie zbyt znam się w temacie ale jak zachowuje się komp jak otworzysz obudowę jak ma już wysłużonego PC-ta ale jak otworzę obudowę to temperatury wskaźnikach rosną może za bardzo kotłuje się to wszystko w środku?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...