-
Liczba zawartości
146 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Aktualizacja statusu
Zobacz wszystkie aktualizacje Arthass
-
Znów mam blokadę na czatbox. Dziękuję moderacji za szybką reakcję.
Wracając do niedokończonej rozmowy. Nie jedzcie parówek. To jest prosta logika. Jeśli w Biedrze kupisz parówki za mniej niż 10zł/kg to są cenowo zbliżone do surowych podrobów, a wymagają wyższych kosztów produkcji i zastosowania dodatków technologicznych. Czyli musi być to surowiec gorszy od podrobów... Zajrzyjcie do wikipedii w definicję "mięso". Napis "100% mięsa" jest bardzo zwodniczy. To wszystkie elementy zwierzęcia oprócz tkanek twardych i włosów.- Pokaż poprzednie komentarze 1 więcej
-
@Mik Przepłacasz za odpadki 15zł za kilo masz dobrej jakości surowego stejka lub pierś z indyka. A płacisz za mielone odpadki z barwnikami i wzmacniaczami smaku.
Tak wygląda przed dodaniem barwników (po zmieleniu wszystkich naczyń krwionośnych, grudek krwi itd):
Po wstępnym zabarwieniu upodabniającym do koloru mięsa: -
@mutissj Ten koleś to idiota. Jak zresztą spora większość celebrytów z tego środowiska. Na polskim Youtube nie ma dobrych specjalistów od tego typu tematów oprócz Pod Mikroskopem i Dr Damian Parol, ale oni nie zajmują się stricte rynkiem żywnościowym (jak standardy analizy jakości produktów) i procesami produkcji, tylko ogólnymi tematami zdrowia i detetyki.