Skocz do zawartości

Arthass

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    138
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

286 Wspaniały

O Arthass

  • Tytuł
    Why do we fall, Bruce?

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Zainteresowania:
    〔-Bromatologia-〕〔-Suplementy Diety-〕〔-Zdrowie-〕〔-Prepper/Survival-〕〔-Filozofia-〕〔-Psychologia-〕〔-Muzyka-〕〔-Kino-〕〔-Anime-〕〔-PC-〕〔-Gry-〕

Ostatnie wizyty

11912539 wyświetleń profilu

Aktualizacja statusu

Zobacz wszystkie aktualizacje Arthass

  1. Znów mam blokadę na czatbox. Dziękuję moderacji za szybką reakcję.
    Wracając do niedokończonej rozmowy. Nie jedzcie parówek. To jest prosta logika. Jeśli w Biedrze kupisz parówki za mniej niż 10zł/kg to są cenowo zbliżone do surowych podrobów, a wymagają wyższych kosztów produkcji i zastosowania dodatków technologicznych. Czyli musi być to surowiec gorszy od podrobów... Zajrzyjcie do wikipedii w definicję "mięso". Napis "100% mięsa" jest bardzo zwodniczy. To wszystkie elementy zwierzęcia oprócz tkanek twardych i włosów.

    1. Pokaż poprzednie komentarze  1 więcej
    2. MiK

      MiK

      Wychodzi mi 15zł za kilo. 

    3. Arthass

      Arthass

      @Mik Przepłacasz za odpadki :) 15zł za kilo masz dobrej jakości surowego stejka lub pierś z indyka. A płacisz za mielone odpadki z barwnikami i wzmacniaczami smaku.

      Tak wygląda przed dodaniem barwników (po zmieleniu wszystkich naczyń krwionośnych, grudek krwi itd):

      p3_.jpg
      Po wstępnym zabarwieniu upodabniającym do koloru mięsa:
      z19916117Q,Produkcja-parowek.jpg

      1jqcf8.jpg

    4. Arthass

      Arthass

      @mutissj Ten koleś to idiota. Jak zresztą spora większość celebrytów z tego środowiska. Na polskim Youtube nie ma dobrych specjalistów od tego typu tematów oprócz Pod Mikroskopem i Dr Damian Parol, ale oni nie zajmują się stricte rynkiem żywnościowym (jak standardy analizy jakości produktów) i procesami produkcji, tylko ogólnymi tematami zdrowia i detetyki.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...