Skocz do zawartości

Sharm

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    30
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Sharm

  1. Co mnie dziwi: bierzesz płytę za ponad tysiaka a oszczędzasz na zasilaczu i RAM? Co bym zrobił: - RAM-y 2x16, 3600 poszukaj. - zasilacz albo lepsza seria (np. supremo) albo lepsza firma (seasonic, corsair, bequiet,...). - chłodzenie CPU, jak już musi być AiO, moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest Arctic Liquid freezer II 240. - nie wiem po co taka droga płyta. Asus B550 TUF jest co najmniej wystarczająca. (raczej chodzi o wyposażenie i półkę cenową, niż konkretny model)
  2. Ta karta nie ma blokady na routery przypadkiem? Tak jest wspomniane w szczegółach oferty. cytat z oferty T-mobile: "Z ofert M i L można korzystać na telefonach, smartfonach i innych urządzeniach, niebędących modemami ani routerami."
  3. szczerze mówiąc to propozycja wygląda jak losowo powybierane elementy. Brakuje nawet dysku M.2 na liście, a jest słabiutki dysk SSD.
  4. mam takie coś w serwerze: CPU Noctua NH-L9x65 SE-AM4
  5. Skoro zamontowałeś wiatraki to pewnie się nie kręcą bo czekają aż wiatr zawieje. Wymień na wentylatory. A na poważnie. Włącz pulpit poczekaj z 15 minut i sprawdź organoleptycznie czy się radiator nagrzał. Zweryfikujesz czy: 1) jest błędny pomiar temp. 2) czy jest przekazywane ciepło (jak masz termometr/pirometr to dobrze użyć) Jakby było coś źle z montażem (pasta, zły docisk), to radiator będzie się słabo nagrzewał co logiczne.
  6. Ale wiesz, że wentylator nie chłodzi? Więc pytanie i twoja wizja wentylatorów trochę się nie klei.
  7. Jako test ostatniej szansy: 1. wyjmij kartę graficzną, 2. włącz komputer bez podłączonej jakiejkolwiek karty, 3. wyłącz komputer, 4. podłącz ponownie tą samą kartę. U mnie czasami pomaga po updacie biosu jak nie wykrywa monitora i się świeci lampka na płycie głównej. Być może to robi to samo co reset biosu, w takim razie przepraszam.
  8. patrząc pod kątem obudowy, to zazwyczaj kluczowy czynnik to przepływ powietrza. SW3 mają 50.5 CFM przy max. obrotach, a Noctua mają 56,61 CFM. Czyli około 10% więcej przy obrotach wyższych o 450RPM (co za tym idzie wyższym hałasie). Teraz nigdzie nie widzę porównania przy tych samych RPM, bo trzeba pamiętać, że to wartości maksymalna i Noctue można skręcić do niższych obrotów. Statystycznie przy tych samych obrotach SW3 powinny tłoczyć więcej powietrza, a maksymalnie Noctua może zrobić tego więcej, ale kosztem hałasu (jakiegoś). Zastanów się co potrzebujesz i wybierz. Oba rozwiązan
  9. prawie. 10dB to dwa razy głośniej, bo to skala logarytmiczna.
  10. hmm widocznie ostatnio oglądałem wersje 1, a nie 2. https://consumer.huawei.com/en/routers/5g-cpe-win/ (tu jest 1 pudło na zewnątrz). To kwestia urządzenia niż anteny, że agreguje 2 pasma korzystając z anteny.
  11. powiedziałbym, że jak to z LTE/5G każdy przypadek jest inny. Plus jest taki, że te modele są do montażu na zewnątrz, więc zawsze sygnał powinien być lepszy. Chyba, że masz jakieś fajne antenki. Z tego co pamiętam na antenach jest agregacja 2 pasm, więc tu byłby plus, bo wyrzucasz takie pudło na zewnątrz i masz agregacje 4 pasm. Trzeba by najlepiej przetestować jednostkowo niestety.
  12. te modele nie mają WI-FI (najwyżej do samej konfiguracji). i obsługują tryb bridge, bo rozumiem, że to jest ta różnica, o której myślisz. Czystego modemu bez routera nikt nie produkuje.
  13. jak sam szukałem to max co znalazłem to: https://www.ztedevices.com/pl/product/zte-mc7010-5g/ (można użyć samej jednostki zewnętrznej) lub https://www.router-switch.com/huawei-5g-outdoor-cpe2-0.html (niby 5g ale LTE mają kategorii 19/20)
  14. Iiyama GB3466WQSU, mam taki i po 2 miesiącach używania dalej jestem zadowolony.
  15. Wydaje mi się, że mam podobną sytuację. Założyłem taki wątek: Znalazłem taki wątek jak można "oszukać" obsługę pompy:
  16. Dźwięk jest w trakcie używania. Dosyć nieregularnie tak co 5-30 sekund.
  17. Hmm, plik wygląda jakby był dostępny po zalogowaniu. wrzuciłem na YT:
  18. Cześć, piszę z następującą sprawą. Nowy komputer po złożeniu co jakiś czas "przemawia" takim oto dźwiękiem (między 2 i 3 sekundą nagrania). Chciałbym się zapytać czy ktoś kojarzy co to może być i czy się przejmować/da się temu zaradzić? Myślałem początkowo, że to coś z AiO, ale czemu występowałoby nieregularnie? Zestaw: ASUS TUF B550 Ryzen 5900x Artcic Freezer II 280 Viper Steel Fractal 7 Jeśli byłoby coś więcej potrzebne, dajcie znać. sound.mp3
  19. Cześć, Miałem ten sam problem z miesiąc temu. Zaczął występować po jakiejś aktualizacji W10. (Też masz W10)? Mi pomógł update biosu do najnowszej wersji. (Mam 2500k i płyte AsRocka p67 extreme 4)
  20. przepraszam, że tak długo. Wejdź w zakładkę "Dźwięki" w menu Windows. Ustaw słuchawki jako urządzenie domyślne i ustaw żeby głośniki nie miały żadnego oznaczenia. U mnie pomaga.
  21. @soda,mógłbyś się lepiej nie odzywać. Miałem ten sam problem. Wejdź w mikser dźwięku i sprawdź inne dostępne źródła. O ile pamiętam miałem do wyboru Realtek, hd audio itp. Na 1 z nich działało niepoprawnie tak jak opisujesz. Jak będę miał komputer pod ręką to napisze dokładnie nazwy.
  22. Według intela ten procesor nie ma wbudowanej karty graficznej. Monitor masz podpięty pod zewnętrzne źródło obrazu?
  23. Jakieś dodatkowe appki są w wewnetrznym sklepie a'la google play. Ale za dużo to tam nie ma. Jakieś konkretne cię interesują?
  24. Kobieta: najważniejsza rzecz w laptopie: żeby super wyglądał, miał ładny kolor (najlepiej parę do wyboru), był lekki. W skrócie "dizajn" jest ważny. Mężczyzna: żeby szybko działał, bezproblemowo, wygląd obojętny. W skrócie, najważniejsze parametry, byle nie wyglądał jak "kupa". Teraz widać różnicę? (Oczywiście opis nie pokrywa 100% przypadków, ale wiadomo o co chodzi)
  25. Miałem ostatnio problem z tym na komputerze w pracy. Okazało się, że jedna z aktualizacji Windows-a powoduje taki problem. Albo odinstaluj aktualizacje (niestety teraz ci nie powiem jaką, nie mam dostępu do wspomnianego komputera), albo zainstaluj łatkę. Generalnie żeby się upewnić czy to ten problem zrób SFC /SCANNOW (skanowanie dysku systemowego pod kątem błędów). W moim przypadku wykryło jakieś 2 błędy związane z JSON-em? Tak przynajmniej mówił komunikat z tego co pamiętam. Jeśli znajdzie te błędy to będzie ten problem. Ja osobiście miałem BS-y co 30 minut. Mi pomógł sposób ze stron
×
×
  • Dodaj nową pozycję...