Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

Karol_Polak_Maly

Rejestracja: 21 lip 2014
OFFLINE Ostatnio: 29 sie 2020 23:56
-----

Moje tematy

300zł DAC(/AMP) do Takstar Pro 80 V2

19 lipiec 2016 - 08:30

Witam, wiem, że było pare podobnych tematów, ale nigdzie nie widziałem, żeby, ktoś szukał daca o odpowiednim brzmieniu (jeśli zmiana dźwięku dzięki dacowi jest możliwa, bo się na tym nie znam), tylko ludzie po prostu szukali jakiegoś dobrego. Otóż szukam jakiegoś dac'a/amp'a do w/w słuchawek, który delikatnie podbiłby basy i trochę mocniej średnicę lub zamiast tego wszystkiego obniżył wysokie. Miło by było, gdyby też był dobry  ;) .

 

Myślałem nad dwoma urządzeniami:

Fiio E10k Olympus 2 - podobno podbija jeszcze bardziej wysokie, dlatego raczej nie

SMSL M2 - znalazłem tylko dwie opinie dot. jego charakterystyki na polskim internecie, obydwie mówią, że podbija średnicę (chyba, że coś źle przeczytałem) i to by mi pasowało, ale czy nie ma jakiegoś, który by jeszcze basy podbił. (co do psucia się tego urządzenia, podobno obecne wydania mają poprawiony odbiornik usb, który był źródłem problemów)

 

W grę wchodzi jeszcze jakieś mało inwazyjne modowanie, jeśli wiecie jak pobić bas np. zmieniając kabelek, czy dokładając coś. Poprzedni właściciel słuchawek zmienił filce w środku na watoline akustyczną, z tego co czytałem poprawia to troszkę bas i scenę więc na razie nie myślałem tego zmieniać.

 

Z góry dziękuję za odpowiedzi.


RAM Kingston Hyperx 2x4GB 1866MHz CL9

14 listopad 2015 - 12:47

Witam mam do sprzedania pamięci

 

Kingston KHX18C9T2K2/8X cena: 210 zł (do negocjacji) + kw

 

http://www.kingston....18C9T2K2_8X.pdf

 

Pamięci są używane 2 lata, niekręcone w stanie idealnym.

 

Proszę o kontakt na pw.

 

384886dad13acc52.jpg3e0d9cded619e2a2.jpg


"Mozliwe" zepsucie BIOS'u

04 październik 2015 - 11:26

Witam, otóż ostatnio wymienialem chłodzenie boxowe Intela na cryoriga h7, i przy okazji dołożyłem dwie pamięci ram (HX318C9T2K2/8) uruchomilem komputer i sprawdziłem w biosie czy je dobrze wykrył, wszystko było ładnie więc ustawiłem pwm wiatraka na 2pwm/*c o odpalilem windowsa, przeszedłem do ekranu logowania i tu zobaczyłem, że komp. strasznie muli zacząłem wpisywać hasło i nagle wywaliło bluescreen'a, komp sie zresetowal i Windows włączył autonaprawę, zostawiłem więc, a niech se naprawia. Naprawa wyglądała tak ze raz zamiast okna naprawy wywalalo bs'a i restart, a innym weszło do naprawy, ale pisało, ze komp był źle wyłączony i trzeba uruchomić ponownie przed naprawą. Gdzieś tak po 15 restarcie bios główny nie ruszył, na wyświetlaczu płyty pokazywał numer 32 (coś o inicjowaniu cpu) po czym restart i przełącza na zapasowy bios, zapasowy wchodził do menu ustawień z automatu (tak pokazywała płyta [A9]), ale na monitorze nic nie pokazywało, wyjalem więc nowe ramy i bateryjke od płyty, wsadziłem spowrotem i ruszyło (ale tak jak wcześniej główny bios restartowal przy inicjacji cpu i przełączał na zapasowy), pokazało mi komunikat o ładowaniu ust. domyślnych wybrałem domyślne i zaczęło ładować Windowsa i znowu w połowie ladowania bs i restart, potem odpaliło te naprawy, a ja jak głupi pozwoliłem mu naprawiać i to samo co przy głównym czyli dochodzi do 32 i restart, przelacza na główny, do 32, restart i przełącza na zapasowy. I tak w kółko, żaden restart biosu, bateria wyjęta na dobę, nie pomaga. Miał ktoś tak kiedyś lub wie o co chodzi?

Jeśli zły dział to przepraszam. Przepraszam także za tonę tego tekstu, ale chciałem dokładnie opisać.

Mobo: gigabyte z77x-ud5h rev. 1.0 bios główny f14, zapasowy chyba f7 był.
Cpu i5-3570k
Ram stary: kingston hyperx (KHX18C9T2K2/8X)
Zasilacz: xfx 550w
Bateryjka miała 3,06 V jak sprawdzałem miernikiem, ale dla pewności kupiłem też nowa z 3,22 V

Z góry dziękuję za odpowiedź.