Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

Michwo

Rejestracja: 01 sty 2014
OFFLINE Ostatnio: 02 lut 2017 20:12
-----

Moje tematy

Bluescreen 0x00000124 windows 7 64 ntoskrnl.exe

01 lipiec 2014 - 20:56

Witam. Od kilku miesięcy borykam się z problemem bluescreena w grach na source (gmod, css). Występuje tylko podczas ładowania gry w trybie sieciowym. Komp nie podkręcany, bios na auto.

 

Konfiguracja pc:

Intel core i7 930

OCZ gold 2x2gb 1333mhz

OCZ corexstream 500W

Asus P6T deluxe v2

MSI Geforce GTX570

WD caviar blue 250 (seria aajs)

 

Załączam plik dump.

http://przeklej.org/...14-31902-01.dmp


Mocowanie lga1366, chłodzenie do asus p6t deluxe series, bios p6t

27 luty 2014 - 22:57

Witam.
Sprzedam:
- Kompletne mocowanie procesorów do każdej płyty głównej na socket lga1366(intel) - 20zł
 soc.jpg

 

 

- Kompletne chłodzenie do płyt głównych serii ASUS P6T DELUXE (v1, v2, v3) z termopadami - 40zł

asus.jpg

 

 

- Zaprogramowana kość biosu dla płyty ASUS P6T Deluxe OC Palm Edition - 20zł
- Moduł ASUS EXPRESS GATE do płyt serii P6T Deluxe - 20zł

mobo.jpg
 
Możliwość negocjacji ceny, wystawienia na allegro, zwroty przyjmuję, ale w tym przypadku oddaję tylko wartość komponentu, nie zwracam kosztów wysyłki ;)

Koszt wysyłki (tylko polecony priorytet dla bezpieczeństwa):

- Mocowanie 8zł

- Chłodzenie 15zł

- Bios, express gate i drobnica 7zł

 

 
Jest jeszcze możliwość kupienia dowolnego elementu z płyty (oprócz układów scalonych i "tycich" elementów smd, ale np. rezystory wielkiej mocy smd mogę wylutować gorącym powietrzem).


Mocowanie lga1366, chłodzenie do asus p6t deluxe series, bios p6t

27 luty 2014 - 20:03

Witam.

Sprzedam:

- Kompletne mocowanie procesorów do każdej płyty głównej na socket lga1366(intel) - 20zł

- Kompletne chłodzenie do płyt głównych serii ASUS P6T DELUXE (v1, v2, v3) z termopadami - 40zł

- Zaprogramowana kość biosu dla płyty ASUS P6T Deluxe OC Palm Edition - 20zł

- Moduł ASUS EXPRESS GATE do płyt serii P6T Deluxe - 20zł

 

Możliwość negocjacji ceny, wystawienia na allegro, zwroty przyjmuję, ale w tym przypadku oddaję tylko wartość komponentu, nie zwracam kosztów wysyłki. Myślę że zdjęć nie muszę dodawać, chyba że na prośbę ;)

 

Jest jeszcze możliwość kupienia dowolnego elementu z płyty(oprócz układów scalonych i "tycich" elementów smd, ale np. rezystory wielkiej mocy smd mogę wylutować gorącym powietrzem).


Komputer po odłączeniu i podłączeniu zasilania nie uruchamia się.

23 luty 2014 - 15:49

Witam.

Mam problem z moim kompem. Nie mogę go uruchomić, ale gdy to wreszcie się uda, to każde następne uruchomienie przebiega pomyślnie. Lecz gdy odłączę zasilacz z gniazdka i z powrotem podłączę to już komputer nie uruchamia się (nie daje sygnału, chodzą wiatraki w tym karty graficznej dmucha na 100% mocy)

Napięcie baterii CMOS 3.03V (mierzone multimetrem cyfrowym przed chwilą)

 

Sprzęt:

PSU: Ocz CoreXStream 500W

CPU: i7 930

MOBO: asus p6t deluxe v2

RAM: Ocz gold 2x2GB low voltage 1333

GPU: XFX geforce gts250

HDD: WD caviar blue 250gb

 

Komputer jest w trakcie rozbudowy.


Złożony komputer brak obrazu, uruchamia się

04 luty 2014 - 20:26

Witam. Mam problem z dopiero co złożonym komputerem, mianowicie uruchamia się, wiatraki chodzą, lecz na ekranie brak obrazu i nie daje żadnego beepu przy uruchamianiu, chyba że wyjmę pamięć ram, to jest jedno długie piknięcie i dwa krótkie i tak w kółko, co oznacza że płyta sprawna (chyba oznacza)

 

Zestaw zawiera:

Intel core i7 930 (używany, sprzedający twierdzi że sprawny)

Asus P6T Deluxe V2 (Używana, kupiona w serwisie)

OCZ CoreXStream 500W (Nowy)

XFX Geforce GTS 250 512MB (z mojego poprzedniego komputera, planuję kupno lepszej)

Chłodzenie procesora: AAB Super silent P1 PWM (nowe, pasta nałożona poprawnie, zamocowane poprawnie)

Dysk WD Caviar Blue 250gb SATA (kupiony miesiąc temu, działał w poprzednim kompie)

DVD LG na ATA

Karta dźwiękowa Creative SoundBlaster

 

Testowałem go na zapożyczonej pamięci od brata 2gb jakiś elixir, (za tydzień będę miał forsę to kupuję 2x4 gb kingstona value)

 

Co próbowałem, a nie pomogło:

- Reset biosa

- Wpięcie (sprawnego) monitora do drugiego gniazda (podłączony przez przejściówkę DVI - D-sub)

- Wpięcie ramu do różnych gniazd

 

Dodam że zasilanie płyty głównej podłączone, 2x4pin dobrze spolaryzowane. Może update biosa by pomógł, ale do tego potrzebny byłby i7 920, czyli pierwszy na tą podstawkę, a nie mam za bardzo skąd go wziąć/wypożyczyć.

 

Co o tym myślicie? Czy jest coś co mogłem przeoczyć? Może ktoś z was tak miał, co zrobić w takiej sytuacji?