Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

LifeIsDeath

Rejestracja: 22 wrz 2013
OFFLINE Ostatnio: 13 wrz 2019 19:44
-----

Moje tematy

Problem

22 styczeń 2019 - 23:27

Witam, dziś "upgrejdowałem" swój komputer. Wymieniłem procesor na ryzen 5 2600, płytę na b450 aorus elite oraz powiększyłem kości z 8 do 16gb. Wszystko poskładałem, co się okazało? Mysz oraz klawiatura działa do momentu az windows sie wczyta i poprosi o hasło do logowania, nie mam jak wpisać hasła bo na tym etapie mysz oraz klawiatura gaśnie. Mam płyte ze sterownikami do nowej plyty glownej... ale jak to zainstalowac skoro nie moge dojsc do etapu instalacji ;/ Ktos ma jakies pomysly? Z gory dzieki

 

 

Win7 64bit


Rozbudowa komputera

09 listopad 2018 - 23:00

Witam, chce rozbudować swój komputer, mam na wydanie ok. 2 000 zł. Chodzi o procesor, płytę główną oraz pamięci RAM. Mam swoje typy, lecz nie do końca wiem czy wszystko ze sobą będzie dobrze działać

 

Podzespoły które zostają:

 

Karta graficzna: 1060 msi gaming x 6gb

 

Zasilacz od Corsair 450w

 

Obudowa: SPC Regnum RG4T Pure Black

 

+ Dyski

 

Procesor: ryzen 5 2600 ???

 

Płyta: MSI B450M Bazooka ???

 

Kości: Corsair 16GB (2x8) 3000MHz CL15 ???

 

Warto kupić te podzespoły, czy macie lepsze propozycje? Z góry dzieki za pomoc

 

http://www.esc.pl/pr...oducts_id=14488

 

http://www.esc.pl/pr...oducts_id=68719

 

http://www.esc.pl/pr...ducts_id=334362

 

 


Problem z instalacją windowsa

02 listopad 2018 - 13:05

Witam, mam problem z zainstalowaniem win7 na dysku SSD, sytuacja wygląda tak

 

1. Wypinam stary dysk HDD

2. Montuje dysk SSD na jego miejsce

3. Tworze bootowalny pendrive

4. Wybieram z Boot Menu Pendrive 

5. Czarny ekran, mrugająca biała kreska w lewym górnym rogu

 

Coś robię nie tak? Płyta główna to Asus P5G41T-M LE

 

Z góry dzieki za pomoc


Problem z RAM

28 październik 2018 - 06:50

Dzień dobry

 

Mam problem z kościami RAM. Postanowiłem "ulepszyć" swój stary komputer w którym była jedna kość 4GB DDR3, Jako ze posiadam 2 kości 2x 4GB z komputera który użytkowałem rok temu, pomyślałem, że znakomicie się nadadzą do ulepszenia "staruszka". Problem w tym, że po wymianie (wyjąłem stare 4GB, włożyłem nowe 2x 4GB) komputer po włączeniu się zaświecił i koniec, zero reakcji, a no monitorze widac jedynie napis "no signal". Coś robię zle? Prosiłbym o pomoc, z informacji w internecie dowiedziałem się jedynie, że trzeba coś pomieszać w BIOSie, jeśli tak prosiłbym o szczegółową instrukcje jak to zrobić. Z góry dziękuje :)

 

Screen ze specyfikacjami: https://zapodaj.net/...abfff5.png.html

 

na screenie widać tą kość której chce się pozbyć i zastąpić ją dwiema z komputera który użytkowałem dawniej, nie wiem które parametry podać wiec napisze po prostu co pisze na tym RAMie

 

Pierwsza kość: GOOD RAM GR1600D384L 11S/4G

                         DDR3 4GB PC3 - 12800 DIMM

 

Druga kość:      SP004GBLTU160N02

                         DDR3 1600(CL11)4GB