Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

LifeIsDeath

Rejestracja: 22 wrz 2013
OFFLINE Ostatnio: 13 wrz 2019 19:44
-----

Moje posty

W temacie: Problem

14 luty 2019 - 18:12

Dla mnie to otrzymałeś produkt niepełnowartościowy. Przecież zapłaciłeś za rozwiniętą technologię w postaci Turbo Core aby nie z używać zasobów swojego portfela na energię. Czy bios płyty jest najnowszy?

Tak, dzis wgralem najnowszy


W temacie: Problem

14 luty 2019 - 17:21

@up - jeśli lubisz kłopoty to nie oddawaj na gwarancję . Nie rozumiem postępowania pewnych ludzi . Jeśli choć jedna rzecz na płycie nie działa tak jak powinna , może to w przyszłości pociągnąć za sobą inne . Wybór należy do ciebie...

Tzn jesli teraz ustawilem 3.9 i 1.25v i chodzi stabilnie, a na 3.4+turbo, napiecie auto taktowania skakaly, ale occt nie wywalal bledu to 100% plyta do oddania?


W temacie: Problem

14 luty 2019 - 16:09

Myslisz ze to konieczne? Nie chce mi sie kolejny raz zwracac sprzętu, tutaj wszystko wyglada dobrze, pamieci chodzą na 3200 i nie ma bluescrenow jak na poprzednim zestawie, moze w biosie mam nadal cos zle ustawione


jesli nie potrafi utrzymac taktowan fakbrycznych, to moze go minimalnie podkrecic, moze przestanie falowac pod obciazeniem?


wyłączyłem ten tryb "turbo" i na 3.4 chodzi stabilnie, moze tryb turbo wyłączyć na stałe a ustawić mnożnik na 39, no sam juz nie wiem


Ok wyłączyłem ten tryb turbo, mnożnik na 39, napięcie na 1.25v i chodzi stabilnie na 3.9

 

https://zapodaj.net/...d9087d.png.html


Widocznie na trybie "turbo" nie trzymał sztywno 1.230/1.250 i dlatego tak skakał 


W temacie: Problem

12 luty 2019 - 22:50

jestem juz na 4 pozycji i dalej to samo

 

https://zapodaj.net/...58c81d.png.html

 

iść wyżej?


W temacie: Problem

12 luty 2019 - 20:47

czyli zwiekszac to do momentu az procesor pod obciazeniem zacznie chodzic tak jak powinnien fabrycznie czyli stałe 3.9 tak?