Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

Jigsaw

Rejestracja: 24 gru 2011
OFFLINE Ostatnio: 08 wrz 2019 20:48
-----

Moje posty

W temacie: Nowy laptop i problem z wifi

07 wrzesień 2019 - 19:15

Chodziło mi o reset sprzętowy laptopa. Pół minuty roboty i potem internet działa. Czasem cały dzień, czasem kilka godzin bez problemów. Tak czy inaczej w wolnej chwili wysyłam go na serwis. Chyba, że to naprawią w nowej wersji biosu. Dzięki za pomoc.


W temacie: Nowy laptop i problem z wifi

03 wrzesień 2019 - 09:08

Znalazłem chwilowy sposób na to ustrojstwo. Reset sprzętowy. Po zastosowaniu go jest spokój na dzień dwa po czym problem wraca i muszę to robić ponownie.


W temacie: Nowy laptop i problem z wifi

24 sierpień 2019 - 09:16

Laptop miał ten problem już na dłuuuuuugo przed kupnem Netgeara. Na samym routerze. Nieraz resetowałem router i nic. Pamiętam jak kiedyś w Polsce też były problemy z WIFI na nim więc to raczej jego wina. Teraz to już się pogorszyła sytuacja bo resetuje mi neta nawet jak oglądam netflixa czy siedzę normalnie na necie. A nieraz mimo, że jest zasięgu 2/3 kreski to łączy bez końca i nie może się połączyć. Do tego łączy się teraz tylko z sieciami nadawanymi przez netgear.


W temacie: Nowy laptop i problem z wifi

23 sierpień 2019 - 16:25

Jakieś wredne ustawienie w QOS dostawcy internetu/routera? 


lub sam dostawca? Jak jest po kablu, bo to by przynajmniej dostawcę internetu wyeliminowało. 
Jesteś pewien, że nie ma żadnego innego urządzenia, co się po 5GHz łączy? Jedno wystarczy... 


mierzyłeś moc sygnału na grafie? patrzyłeś ile masz -dBm, jak i czy nie ma innych sieci 5GHz na tych kanałach? 


Ja tam raz liczyłem sieci 2.4GHz w zasięgu, to mi wyszło ponad 60  :o i się dziw że zakłócenia. 

Hm aż tak się nie znam na sieciach więc to co piszesz to czarna magia dla mnie :o  Mam podłączony internet światłowodowy jakieś 400Mb. Router to jakiś badziew bez anteny nawet ale o wystarczającym zasięgu. Koło niego jest wpięty Netgear AC1200 EX6130-100PES wzmacniacz sygnału dla reszty domowników. Router ma dwie sieci 2,4 i 5 ghz i wzmacniacz ma dwie takie same. Jednak jakoś w ogóle nie widać aby zasięg sięgał dalej. Ze wszystkimi tymi sieciami idzie się połączyć blisko routera jednak u mnie działa tylko 2,4GHz ponieważ te działąją na dalszą odległość lecz kosztem słabszego transferu tylko kilka Mb/s.

Pewnie przez zakłócenia tych sieci nie działa mi zewnętrzna karta WIFI Netgear A6100.

 

Żadnych innych sieci nie ma w okolicy.

 

Jednak wątpię aby to miało coś do mojej karty w laptopie. Patrząc w podgląd zdarzeń mam setki problemów i wszystkie dotyczą karty Intel 9560...


W temacie: Nowy laptop i problem z wifi

18 sierpień 2019 - 12:07

Tak, już wszystkiego próbowałem...