Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

Bubstel

Rejestracja: 02 lis 2019
OFFLINE Ostatnio: 05 lut 2020 16:29
-----

Moje tematy

Przezroczyste paski w grach tylko na full screenie

29 styczeń 2020 - 20:51

Witam, od paru dni mam problem z grami. Konkretnie gta 5, league of legends i minecraft. W grze szybko przemijają takie przezroczyste poziome paski. Nie są to artefakty tylko poprostu wygląda to na niedoczytane szybko tekstury. Co ciekawe i może okazać się kluczowe, że problem występuje tylko na pełnym ekranie. To znaczy że np. W oknie nie ma takiego problemu. W league of legends gdy ustawie limit klatek na 60fps to jeszcze bardziej widać te paski niż na nieograniczonych fps. Karta graficzna gtx 750ti. Od razu powiem że to nie przez kabel bo na innym to samo. Myślę że to coś w ustawieniach nvidi lub monitora ale zostawię to wam. Dzięki za pomoc.


Błąd po podłączeniu telefonu/tabletu do komputera

27 styczeń 2020 - 16:57

Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem ale napiszę to tutaj. Mój problem wygląda tak, że komputer nie widzi tableta i telefonu. Jeszcze dzisiaj dobrze działał telefon przez USB (udostępniałem internet) a potem rozłączyło i już komputer nie łączy się z nim (tylko ładuje się). Zmiana kabla oraz portu USB nie pomaga, dodam że wszystkie porty są sprawne bo jak podłącze myszkę pod te porty to działa normalnie. Z tabletem tak samo, nie widzi tylko ładuje. Za każdym razem gdy podłączam telefon albo tablet to w prawym dolnym rogu wyskakuje powiadomienie że nie rozpoznano urządzenia USB. W menedżerze urządzeń w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej jest ''nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się). Nie da się go zaaktualizować, wyłączenie i włączenie oraz odinstalowanie nie pomaga. Posiadam windows 10 pro. Skoro porty są sprawne to nie mam pojęcia dlaczego nie działa. Proszę o pomoc.

Problem rozwiązany.


Steam nie widzi zainstalowanych gier

19 styczeń 2020 - 15:06

Witam, mam problem ze steamem a konkretnie z tym, że nie widzi gier mimo iż pliki gier normalnie są, jest tylko możliwość zainstalowania. Tak wiem, że jak się kliknie zainstaluj to powinno automatycznie zainstalować brakujące pliki ale gdy klikam zainstaluj to normalnie steam robi miejsce na dysku na daną grę i instaluje się od nowa. Możliwe że trochę namieszałem z przekładaniem folderów steam. Oto mniej więcej co zrobiłem:
1. Przeniosłem folder ze steamem z dysku hdd na ssd przy czym nie usunąłem folderu ze steamem z hdd.
2. Przeniosłem folder z grami ze steama do folderu ze steamem na hdd (nie na ssd). Po tym prawdopodobnie steam juz nie widział gier
3. Usunąłem steama z ssd lecz nie wszystkie pliki z ssd da się usunąć
Nie da się sprawdzić spójności plików gry bo jest na szaro. Może to wszystko wydawać się śmieszne, ale naprawdę proszę o pomoc, co mogę zrobić. Strasznie szkoda mi instalować tego jeszcze raz (gta5, assassins creed IV) szkoda czasu i internetu.

Edit. Odłączenie dysku ssd nie pomaga

System nie startuje z nowego ssd

13 styczeń 2020 - 18:06

Witam, dzisiaj podłączyłem dysk ssd 120gb kablem sata 3. Sklonowałem system z dysku hdd, i system nie startuje z ssd. Jak to naprawić? Dodam że jak odłączę dysk hdd to system normalnie startuje z ssd. Wchodzę w "Boot" i potem "Hard Drive Order". W hard drive order mam P4:(dysk hdd), P5:(dysk ssd) jak to zamieniam kolejnościami żeby ssd był pierwszy i potem wyjdę zapisując ustawienia to system nadal uruchamia się z hdd. Jak potem wejdę jeszcze raz w boot to mam że hdd jest pierwszy. Plyta glowna intel DH61CR

Wirus "watykańczyk"

09 styczeń 2020 - 23:57

Witam, może trochę śmieszna sytuacja ale dałem się nabrać przez kolegę, który przesłał mi link z wirusem tzw. "Watykańczyk".
Zrobiłem restart 2 razy i nic nie pomogło lecz potem wyłączyłem go komendą w CMD. Pytanie brzmi, czy jest to groźny wirus i teraz jak go wyłączyłem to nadal gdzieś jest w systemie?