Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

glapson

Rejestracja: 08 lip 2016
OFFLINE Ostatnio: 27 lis 2016 17:13
-----

Moje posty

W temacie: Nowy Komputer nie uruchamia się pomocy!

18 sierpień 2016 - 18:17

Dzięki! Już działa wszystko. Po prostu dostarczyli mi zepsuty zasilacz i tyle. Dostałem nowy z reklamacji i śmiga. Dzięki za pomoc.


W temacie: Problem z przewodami FAN

18 sierpień 2016 - 18:15

Problem juz rozwiązałem jakiś czas temu dzięki.


W temacie: Nowy Komputer nie uruchamia się pomocy!

17 lipiec 2016 - 12:07

No co ty ziomek :D skoro mobo się świeci to zasilacz odpalony


W temacie: Nowy Komputer nie uruchamia się pomocy!

16 lipiec 2016 - 10:07

Co do zasilacza to tylko złącze 24 pinowe? czy to na procka też? Zrobiłem jak kazałeś przy czym zasilanie na procka tez było wpięte i taka sama reakcja czyli nic. Oprócz tego co mowiłeś zostawiłem tez cały przedni panel podięty inaczej by power nie działał( i tak nie działa).


W temacie: Nowy Komputer nie uruchamia się pomocy!

16 lipiec 2016 - 09:34

1. Włącznik na płycie? niestety nie wiem.

2. Jeśli chodzi o dystanse to było ich 6 fabrycznie zamocowanych. Jednak moja płyta jest spora także włożyłem jeszcze 3 i dokręciłem je kombinerkami żeby były równo z fabrycznymi. Natomiast patrząc na tamten temat zauważyłem że na zdjęciu ze śrubkami są także podkładki których nie posiadam (może to jest problem?)

3. Natomiast po obejrzeniu filmiku wiem że ssd źle wkręciłem bo powinien być wkręcony od strony zasilacza i dysków hdd a nie na odwrót natomiast reszte robiłem tak samo.

4. W torebce znalazłem speakera który wcześniej nie był podłączony jak znajde chwilke to podłącze.

 

http://dlcdnet.asus....G_UM_V2_WEB.pdf

Instrukcja mojej płyty. Na stronie 1-26 jest opis panelu. Ktoś mógłby dokładnie wyjaśnić?

+PWR_LED- powtarza się tam 2x natomiast ja mam tylko 1 taki przewód

Reszte natomiast podłączyłem jak w instrukcji.

Mam też 3 wejścia USB 2.0 opisane jako USB78 USB910 USB1112 Podpiołem do 1 przewodzik USB a do 2 czytnik kart który mam na przodzie obudowy.

 

Jest możliwość że źle podłączyłem regulatora wentylatorów i ma to wpływ na komputer? Chodzi mi o to ze regulator może regulować do 8 wentylatorów(ma 2 przełączniki FAN1 i FAN2-to moje wnioski) ponieważ wychodzi z niego 4 przewody FAN1 i 4 przewody FAN2 oraz taki gruby złączony ze sobą FAN1/FAN2 do którego podłączyłem zasilacz (ma 2 wejścia 1 męskie a 2 damskie natomiast zasilacz miałem damski więc podłączyłem od strony FAN2 a FAN1 nie jest podłączony bo nie mam zwyczajnie przewodu do niego).