Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

ksiezyc3

Rejestracja: 09 gru 2015
OFFLINE Ostatnio: 09 paź 2019 08:29
-----

Moje tematy

Płyta główna do ryzen 5 2600

25 wrzesień 2019 - 00:59

Witam,

zamówiłem i jutro zamierzam odebrać:

PROCESOR AMD RYZEN 5 2600 509zł
PAMIĘĆ PC CRUC SPORT DDR4,2*8GB,3000MH 299zł

Z tego co się orientowałem to wydają się być dobre ceny. Są?
Jaką płytę główną w formacie ATX do tego polecicie?

Chciałbym,żeby to stabilnie działało. w OC raczej nie będę się bawił. w przyszłości dokupię dysk m.2.
Fajnie jakby dało się kiedyś wymienić na nowszy ryzen nie zmieniając tej płyty.

Może ktoś polecić dobrą płytę do tego zestawu i przy okazji sklep z dobrą ceną?


(Oprócz tego mam :Thermaltake Smart SE 530W (87%), EVGA GTX960 4GB).


FX-8350 Nie uruchamia się komputer po zmianie procesora

09 wrzesień 2019 - 19:05

Witam,

miałem komputer:
 
- Phenom II 970 (HDZ970FBK4DGM(BE) 125W
- 8GB ramu (w 4 kościach) KHX1600C9AD3B1K2/4G
- 970 Extreme3 R2.0 (BIOS chyba 1.60)
- Thermaltake Smart SE 530W (87%)
- EVGA GTX960 4GB
 
Komputer działał tak jakieś 2 lata, wszystko było ok. Sprzedałem procesor, drugi przyniósł dzisiaj kurier.
 
FX 8350 - FD8350FRW8KHK
 
Włożyłem procesor, nałożyłem pastę, założyłem radiator i nie mogę uruchomić komputera. Po naciśnięciu włącznika zakręcą się tylko na sekundę wentylatory i tyle.
 
Według tego co podaje producent płyty ten procesor powinien działać z każdą wersją biosu. Nowy procesor podobnie jak stary ma moc 125W. Może się tak zdarzyć, że pomimo tego że obydwa są 125W to zestaw ze starym procesorem działał stabilnie a z nowym nie chce się nawet uruchomić?
 
Co mogło pójść nie tak? Nie mam nawet starego procesora, żeby sprawdzić czy wciąż działa płyta i zasilacz.
 
Do testów zostawiłem jedną kość pamięci (różne testowałem).
Odłączałem grafikę - komputer wciąż się nie uruchamia.
Uruchamiam cały zestaw bez nowego procesora - wentylatory cały czas chodzą (nie wyłączają się po sekundzie)
 
Czyściłem CMOS, nic to nie dało.