Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

airdamien25

Rejestracja: 27 gru 2008
OFFLINE Ostatnio: 27 maj 2020 20:07
-----

Moje posty

W temacie: [Proszę o pomoc] Problem z mikrofonem w słuchawkach

24 maj 2020 - 18:08

Po pierwsze, to sprawdź, czy na pewno mikrofon masz wpięty do różowego gniazda jack na panelu zintegrowanej karty.

 

Jest w różowym

 

Po drugie, to upewnij się, że "pstryczek" na pilocie dołączonym do zestawu masz przełączony na pozycję mikrofonu włączonego (gdy nie widać czerwonego paska)

 

 

Jeśli o to chodzi to tu jest ok

 

Po trzecie, musisz ustawić odpowiednio urządzenie wejściowe.

Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonkę dźwięku w zasobniku systemowym (koło zegara), wybierz "otwórz ustawienia dźwięku".

W świeżo otwartym okienku, zjedź do pozycji "wejście" i "wybierz urządzenie wejściowe". I co widać na rozwijanej liście? Jeżeli jest na niej Realtek cośtamcośtam, to wybierz tę opcję i ciesz się swoim mikrofonem. Bo prawdopodobnie system automatycznie jako urządzenie wejściowe przydzielił Ci line-in z wybornej dźwiękówki AIM SC808.

 

 

Mam włączony "Mikrofon (Realtek® Audio)" miałem jeszcze mikrofon od kamerki internetowej ale wyłączyłem to i nie pokazuje tego wcale.

 

 

Mogę ewentualnie później (jak będę w chacie) wrzucić screena z moimi ustawieniami

 

 

Podeślij proszę jak masz poustawiane bo u mnie naprawdę wygląda wszystko ok :(


Temat do zamknięcia.

Naprawiłem.


W temacie: [Proszę o pomoc] Problem z mikrofonem w słuchawkach

21 maj 2020 - 21:50

W zakładce prywatność mam wszystko włączone. Ogólnie system widzi je. Słuchawki działają tylko mikrofon nie.

Mam jakiś włącznik ale poklikałem wszystko i dalej nic :(


W temacie: [500-800 zł] 250 GB Dysk SSD Ultra M.2

11 styczeń 2020 - 11:15

Ok. Dysk kupiłem. Dam znać czy wszystko jest git :)

Wszystko jest w porządku, działa jak należy :)

Dziękuje.

Temat do zamknięcia.


W temacie: [500-800 zł] 250 GB Dysk SSD Ultra M.2

05 styczeń 2020 - 12:53

mieć system z sterami NVMe i go zainicjować w MBR lub GPT

 

Mam system windows 10, ale nie rozumiem o co Ci dogłębnie chodzi ?


W temacie: [500-800 zł] 250 GB Dysk SSD Ultra M.2

04 styczeń 2020 - 10:20

z tego co widzę w spec płyty głównej (czasem użycie złącza M.2 wyłącza jedno lub dwa porty SATA). 

 

Ja mam tylko dysk do sata podłączony i nic więcej raczej

 

Jak podłącze do płyty głównej ULTRA M.2 to już ma działać po podłączeniu ? to już nie te czasy co się robiło formaty, przemieszczało zworki i inne cuda-wianki ? :D