Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Mozilla Firefox - PROBLEM

przeglądarka internetowa mozilla firefox problem

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 08 wrzesień 2013 - 16:57

Witam. Od wczoraj mam problem z moją przeglądarką internetową - Mozilla Firefox. Gdy wejde do przeglądarki nic sie nie dzieje. Gdy włącze 2-3 karty to odrazu przeglądarka się ścina. Miałem taki problem z 2-3 miesiące temu ale się przeżuciłem na Opere. 3 dni temu powróciłem na Mozille i wczoraj zaczeło się znowu ścinać. Proszę o pomoc.

 

 

 


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#2 JohnWoo

JohnWoo
  • BRO SHIELD

  • 656 postów

Napisano 08 wrzesień 2013 - 18:15

Zainstaluj Chroma, lub przeinstaluj Mozille
  • 0

Lenovo Ideapad 320 

 


#3 ragon

ragon
  • Entuzjasta

  • 641 postów
  • Miejscowość:Chełmno

Napisano 08 wrzesień 2013 - 18:29

Chrome, i tylko chrome :)

 

Jak już to oczyść pamięć podręczną przeglądarki - użyj CCleaner'a.


  • 0

Mobo: Asus Z97M-PLUS CPU: Intel i5 4690k Cooler: Scythe Mugen 2 rev.B RAM: HyperX 16GB 1866MHz GPU: MSI GeForce 970 SSD: Plextor M5Pro 128GB, Crucial MX200 250GB, GoodRAM Iridium Pro 240GB PSU: Thermaltake 530W Case: Aerocool DS Cube  LCD: Samsung 27" CURVED TV: Samsung 40" UHD Speakers: Edifier R1600TIII Keyboard: SteelSeries Apex M750 TKL Mouse: Steelseries Sensei Wireless Gamepad: Microsoft Xbox One Controller OS: Windows 10 HP x64 BOX Others: Dell V3568, Asus Zenfone 5, Nvidia Shield K1, Nintendo Switch


#4 erni1996

erni1996
  • Zapaleniec

  • 1214 postów
  • Miejscowość:Lublin

Napisano 08 wrzesień 2013 - 19:08

@up

ja nie lubię jak mnie śledzą... reinstall firefoxa, podaj specyfikację kompa.


  • 0

PŁYTA GŁÓWNA: Asrock z77 Extreme 6 CPU: i5 3570k + Noctua NH-D14 RAM: Corsair Vengeance 2x4 GB 1600 MHz KARTA GRAFICZNA: HD 7950 Gigabyte HDD: 250 GB + 500GB + 3TB wd red SSD: Ocz Vertex 4 128 GB

MYSZ: Zovie  EC 1 Evo SŁUCHAWKI: Beyerdynamic dt 990 250 ohm edition MIKROFON: Audio-Technica AT2020USB
 


#5 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 08 wrzesień 2013 - 20:17

Czy uruchomienie ff w trybie bezpiecznym <safe mode> daje takie same rezultaty ?

jeśli ff jest dozbrojony w dużą ilość aktywnych wtyczek wypadałoby czasowo wszystkie wyłaczyć

i szukać metodą prób i błędów, profilaktycznie użyłbym jeszcze

ADWCleaner-a

http://www.bleepingc...oad/adwcleaner/


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 08 wrzesień 2013 - 20:18

  • 0

#6 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 08 wrzesień 2013 - 21:29

 

ja nie lubię jak mnie śledzą... reinstall firefoxa, podaj specyfikację kompa.

 

Gdzie mam zobaczyć tą specyfikacje?


 

Czy uruchomienie ff w trybie bezpiecznym <safe mode> daje takie same rezultaty ?

Jak uruchomić FF w takim trybie ?


 

Jak już to oczyść pamięć podręczną przeglądarki - użyj CCleaner'a.

oczyszczałem. Nic nie daje


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#7 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 08 wrzesień 2013 - 21:45

start>wszystkie programy>mozilla> tryb safe mode

lub

https://support.mozi...b/Tryb awaryjny

 

http://mozillapl.org...st_Safe_Mode.3F


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 08 wrzesień 2013 - 21:49

  • 0

#8 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 09 wrzesień 2013 - 14:24

Gdy mam ten tryb włączony to nie mam żadnych dodatków. Z dodatków mam tylko ADBlocka


Tryb awaryjny nie pomaga. Po włączeniu 3 kart ścina się przeglądarka. Jutro spróbuje reinstalować firefoxa i wgrać starszą wersje. Może to pomoże 


Gdy zreinstalowałem Firefoxa firefox już nie tnie ;) Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

 

 

 

 

 

Gdy włączyłem wiecej niz 5 kart znowu się zwiesiło... Nie ogarniam tego. POMOŻCIE ;)


Użytkownik Mlody18pl edytował ten post 09 wrzesień 2013 - 15:19

  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#9 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 14:37

Proszę jeszcze sprawdzić ile zasobów firefox rezerwuje na własne potrzeby po uruchomieniu jednej strony, oraz następnie

po uruchomieniu kilku dodatkowych zakładek

tzn ile zużywa pamięci RAM, zazwyczaj im nowsza wersja tym wiecej zawłaszcza na swoje potrzeby

do analizy moze sie przydać np

Process Hacker

http://processhacker.sourceforge.net/

CCE  Comodo Cleaning Essentials z modułu Autoruns lub KillSwitch

http://forum.safegro...dnik-t5348.html

http://forums.comodo...k-t79935.0.html
 


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 09 wrzesień 2013 - 14:42

  • 0

#10 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 09 wrzesień 2013 - 15:19

Jak mam to zrobić xD


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#11 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 15:49

Najłatwiej bez używania dodatkowych aplikacji uruchom ff i następnie z klawiatury wciśnij

[CTRL]+[Shift]+[ESC]

w oknie na zakładce procesy będziesz miał wylistowane zużycie  zasobów,

na górnej belce button <Widok> <wybierz kolumny> można dodatkowo rozszerzyć ilość

bieżących parametrów używanych przez dany proces

Podobne parametry wyświetli zaproponowane oprogramowanie w poprzednim poście

tylko że zdecydowanie dokładniej,

proponuję przetestować Operę portable

http://hostuje.net/f...05aa48d8e78f39d

Przypominam by profilaktycznie użyć ADWCleaner-a

http://www.bleepingc...oad/adwcleaner/


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 09 wrzesień 2013 - 16:24

  • 0

#12 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 09 wrzesień 2013 - 19:40

Wiesz co. ja zrobie tego screena i ci wyśle tutaj  xD bedzie lepiej


jak wstawić screena :D ?


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#13 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 21:24

np używając

http://imageshack.us/?no_multi=1

lub dedykowany poradnik z forum

http://forum.benchma...fotki-na-forum/


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 09 wrzesień 2013 - 21:28

  • 0

#14 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 10 wrzesień 2013 - 14:11

http://imageshack.us...es/89/m7wf.png/ . Tutaj screen. Niewiem czy to jest dobrze ale jak coś zle to pisz ;)


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#15 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 10 wrzesień 2013 - 15:30

Z wrzuconego screena można tylko wnioskować że jedna aktywna karta w firefoksie nie zajmuje zbyt wiele pamięci,

prawie 60 Mb to norma, ale jeśli posiadasz tylko 1 giga RAM-u pamięci roboczej <na zrzucie zużyte jest 42% zasobów>

to przy otwieraniu kolejnych dodatkowych stron firefox, może ale nie musi wywołać deficyt pamięci roboczej,

co objawia się opisanymi ścinami lub nawet zwiechami, jeśli otwierane strony zawierają dużo linków/odnośników do zewnętrznych

hostów, np youtube

Jest to problem teoretyczny ponieważ kolega nie podał specyfikacji posiadanego sprzętu i nie znam faktycznej ilości Ramu w sprzęcie kolegi.

Do sprzetu z małą ilością Ramu-u można przetestować skrypt Firemin

http://firemin.en.lo4d.com/

jednak wg mnie to tylko półśrodek


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 10 wrzesień 2013 - 15:46

  • 0

#16 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 10 wrzesień 2013 - 16:29

Mam podać moją specyfikacje komputera ?


Procesor: Intel® Pentium® Dual CPU E2200 @ 2.2GHz  2.2GHZ

Ram: 3,00 GB

Karta Graficzna: NVidia GT520

Typ systemu 32 bit

 

 

Niewiem czy  to wystarczy ale chyba tak.


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#17 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 10 wrzesień 2013 - 16:49

Ech... ilość RAM-U jest ok,

proszę podać czy kolega uruchamiał ADWCleaner-a, jeśli nie to proszę to wykonać oraz dodatkowo

przeczesać system Malwarebytes

http://www.malwarebytes.org/


  • 0

#18 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 10 wrzesień 2013 - 17:30

Nie uruchamiałem. Juz to robie i przeczesam system :)


Malwarebytesem mam zeskanować system ?


 

proszę podać czy kolega uruchamiał ADWCleaner-a, jeśli nie to proszę to wykonać

 wiesz co. Nie moge zainstalowac tego niewiem czemu.

 

Oto wyniki :)

 

http://imageshack.us...s/196/t9uj.png/


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3


#19 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 10 wrzesień 2013 - 17:35

Oczywiście czerwone obiekty do kasacji w Malwarebytes, natomiast co do ADWCleaner ten sofcik nie ma instalatora

klikasz w pobrany plik i powinien się uruchomić, lub uruchom jak admin

jeśli Malwarebytes bedzie miał problem z usunięciem pierwszych dwu obiektów oraz ADWCleaner

to dodatkowo

użyj HitmanPro

download

i także przeskanuj system


Użytkownik Fix00ser edytował ten post 10 wrzesień 2013 - 17:50

  • 0

#20 Mlody18pl

Mlody18pl
  • Autor tematu
  • Amator

  • 45 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 10 wrzesień 2013 - 17:38

Ale jest ten problem że mi się coś instalowało. 


Chyba już mam. Poprostu  zły download klikałem xD


Co mam zrobic w tym Adw Cleaner xD ?


  • 0

CPU: i5 4460, GPU: GTX 960 4GB, RAM: DRR3 8GB 2400MHz, ASRock B85M Pro 3






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: przeglądarka internetowa, mozilla firefox, problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych