Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Ping! Nie wiem o co chodzi??

Ping internet wi-fi laptop ping Internet tp Telekomunikacja Polska

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 cmps69

cmps69
  • Nowicjusz

  • 20 postów

Napisano 13 sierpień 2013 - 00:23

Witam od tygodnia mam super szybki internet od Tp. Dokładnie 40 mb/s. Posiadam laptopa, więc jestem podłączony do niego przez Wi-fi i nie wykorzystuję jego całej mocy, dokładnie mam 20 mb/s.

Chodzi mi o to, że kiedy próbuję w coś zagrać, przez internet ping skacze mi jak szalony nawet do 1800 (rekord :P).

Powiedźcie co mam robić??

Dziękuję.


  • 0

#2 MESSER

MESSER
  • Nałogowiec

  • 1979 postów

Napisano 13 sierpień 2013 - 06:32

Witam, jaki sprzęt masz podłączony do obsługi "neo", miałem coś takiego i winną była karta sieciowa więc może być to problem z sterownikami wtedy zaktualizuj sterowniki do karty sieciowej lub sprzętowy, ale znaczą bym od podłączenia bezpośrednio do portu LAN komputera z routerem, i uruchomić skrótem "klawisz Windows" + klawisz "R" i w nowo otwartym okienku wpisać cmd i potwierdzić enterem, w otwartym wierszu poleceń wpisać komedę

ping 93.157.96.17

I potwierdzić enterem, podaj wyniki gdy podłączony jest komputer bezpośrednio i przez sieć WiFi.


  • 0

#3 Deomortis

Deomortis
  • Gaduła

  • 412 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 13 sierpień 2013 - 08:58

Sprawdź czy laptop nie jest czasem ustawiony na oszczędzanie energii.


  • 0

Asus Z170-P | Intel i5-6600K + SilentiumPC Fortis 3 HE1425 | Kingston 16GB HyperX Fury Black 2400Mhz | Palit GTX 1070 JetStream | Samsung 840 PRO 128GB + GOODRAM Iridium PRO 480GB + Samsung F3 500GB HD502HJ | ASUS Xonar DG | be quiet! Pure Power 9 600W | be quiet! Silent Base 600


#4 cmps69

cmps69
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 20 postów

Napisano 16 sierpień 2013 - 00:32

Rozwiązałem już problem. Winą było złe ustawienie kanału wi-fi. Pobawiłem się trochę i wybrałem najlepszy z 13. Wszystko gra.

Dziękuję za pomoc. :)

(Temat do zamknięcia)


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Ping, internet, wi-fi, laptop, ping, Internet, tp, Telekomunikacja Polska

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych