Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z uruchomieniem nowo złożonego komputera

komputer problem.

Najlepsza odpowiedź Marecki11, 25 sierpień 2013 - 23:46

Temat do Zamknięcia dzięki wszystkim. W końcu kiedyś sobie gdzieś przypomniałem że obudowa też może robić zwarcie więc wyciągnąłem płytę i wszystko działa tylko teraz trochę lżej przykręciłem. Wszystko śmiga. Dla wszystkich zawsze wszystko miałem dobrze podłączone na płycie :) 

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 KamileN

KamileN

Napisano 13 sierpień 2013 - 09:04

Dobrze podłączyłeś wszystkie kabelki, power, reset itd?


Użytkownik KamileN edytował ten post 13 sierpień 2013 - 09:04

  • 0

#22 QaziG

QaziG

Napisano 13 sierpień 2013 - 09:16

Nie można odwrotnie wpiąc wtyczki od zasilania. Każdy pin ma wycięcie, specjalnie żeby prawidłowo podłączyć.

Chyba, że młotkiem %-) ale też w to wątpie ..

a ja widziałem jak koleś na siłę wepchnął przy mnie odwrotnie wtyk vga do grafiki :) [pogiął nóżki] więc da się .

taki wtyk zasilania cpu na płycie też ma profilowane kształty ,a zapewniam że da się go odwrotnie wpiąć i zrobić zwarcie

nie wiem jakie ma umiejętności składający kompa ,ale uwierzę we wszystko co zobaczę  :P albo i nie

dlatego też wcześniej pisałem żeby zrobił fotki makro tego co złożył i tu wkleił ,a może się coś wyjaśni ...

ostatni np. dostałem zasilacz i był tak zarypany kurzem i farfoclami ,że nie było wolnej przestrzeni w środku z powietrzem ,a wetylator tylko mielił to wszystko - jak bym nie zobaczył ,to bym nie uwierzył ....nie czyszczony od X lat


Użytkownik QaziG edytował ten post 13 sierpień 2013 - 09:20

  • 0

#23 kopernix

kopernix
  • Nowicjusz

  • 12 postów

Napisano 13 sierpień 2013 - 10:19

Witam

Spróbuj wyjąć płytę z budy i wtedy odpalić. Kumpel miał identyczny problem i okazało się że, został jeden kołeczek metalowy do wkręcenia śróby mocującej płytę. Tyle że, w niewłasciwym miejscu i robił zwarcie.


  • 0

CPU:4770K + Phanteks PH-TC14PE MOBO: Gigabyte Sniper M5 RAM: G.Skill RipjawsX 2x4 GB

GPU: Gigabyte GTX 780TI OC   SSD: OCZ Vertex 4 128 GB; Samsung 840 250GB + HDD 500 GB

PSU: Seasonic P660 660W CASE: Thermaltake Level10 GTS

 


#24 KamileN

KamileN

Napisano 13 sierpień 2013 - 11:50

To prawda, kołki mają być tylko pod tymi otworami które są pokryte takim jakby metalem, izolatorem! W miejsca gdzie nie ma tych izolatorów można włożyć tylko plastikowe zatrzaski do usztywnienia płyty:D


  • 0

#25 Marecki11

Marecki11
  • Autor tematu
  • Zapaleniec

  • 78 postów

Napisano 25 sierpień 2013 - 23:46   Najlepsza odpowiedź

Temat do Zamknięcia dzięki wszystkim. W końcu kiedyś sobie gdzieś przypomniałem że obudowa też może robić zwarcie więc wyciągnąłem płytę i wszystko działa tylko teraz trochę lżej przykręciłem. Wszystko śmiga. Dla wszystkich zawsze wszystko miałem dobrze podłączone na płycie :) 


  • 0

Cpu: i7-4770k 4.6Ghz 1,264V | Mobo: MSI Z87-GD65 | Psu: Corsair RM 750W | Gpu: Sapphire Vapoer-x R9 290X | Cooler: Noctua NH-D14 SE2011 RAM: 2x8gb Ballistix 2x8gb Kingstone HyperX Red | Disc: Plextor M5S 128GB SSD + Plextor 128GB M6S + No name 300GB | Case: Fractal Design R4 Grey Window


#26 brudnonabani

brudnonabani
  • Entuzjasta

  • 611 postów

Napisano 26 sierpień 2013 - 11:10

hehe :) bywa i tak , powodzenia ze sprzetem 


  • 0

OBUDOWA NZXT 340  ZASILACZ:ANTEC 550 PŁYTA GŁÓWNA:ASROCK Z97 EXTREME 4 PROCESOR:i7 4790K

COOLR mASTER hYPER 212 EVO  GRAFIKA :PALIT 780  RAM:GOODRAM 1866mhz 16GB  wentylatory: CRYORIG XF 140 , CRYORIG 120 BALANCE

 

 






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: komputer, problem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych