Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Asus P5E Deluxe + Patriot 2x2GB - Problem

Asus Problem P5E Deluxe Patriot 2x2GB

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 SONEONE

SONEONE
  • Nowicjusz

  • 1 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 07:48

Witam, ostatnio postanowiłem wymienić płytę główną w moim dość już wysłużonym komputerze.
Postanowiłem kupić używanego moba Asus P5E Deluxe. Z starej płyty przepiąłem RAM 2x 2GB Patriot DDR2 4-4-4-12, 800MHz, 2.2V.
Po włączeniu komputer uruchamia się jednak bez sygnału i informacji do ekranu, po wyjęciu którejkolwiek z kości komputer uruchamia się bez problemu.
Czy mogę prosić o wskazówki do ustawień bios które mogłyby pomóc w odczytaniu obu kości, w końcu 4GB to nie 2GB icon_smile3.gif.
Zaznaczam że jestem zielony jeżeli chodzi o oc, zależy mi zawsze na dobrej i stabilnej pracy komputera.
Oto dokładniejsze informacje na temat pc:
 
CPU: Core Quad 4x.2.6
RAM: 2x 2GB Patriot DDR2 4-4-4-12, 800MHz, 2.2V - Model: PDC24G6400LLK
GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 OC 2GB DDR5
Moba: Asus P5E Deluxe
 
Moja jedyna próba ustawień to:
Timing - 4-4-4-12
Row Refresh Cycle Time - 55
Napięcie 2.2V
2T
Reszta na Auto

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Asus, Problem, P5E, Deluxe, Patriot, 2x2GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych