Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Podkręcanie 945, ciągłe awarie wtyczki shockwave

945 phenom II shockwave awaria

Najlepsza odpowiedź Nikod3m1, 18 lipiec 2013 - 00:10

Zszedlem na stock napięcie i 3.3ghz, wiec wszystko jest spoko. Kumpel od którego go mam twierdzi ze zestaw przygotowywał pod overclock na co najmniej 4ghz. Sam tego nie będe robił, jak mu sie uda to fajnie, jak nie to na razie wystarczy mi tyle. Dzieki za odp, lecą plusy.

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nikod3m1

Nikod3m1
  • Ojciec Pijo

  • 95 postów

Napisano 10 lipiec 2013 - 16:15

Witam. Po podkręceniu procesora Phenom II 945 na 3.6ghz przy napięciu 1.45V i 30 minutach w Prime (bez błędu), podczas użytkowania google chrome, co chwile awarii ulega wtyczka shockwave, a co jakiś czas cała przegląarka się wyłącza. Odnotowałem jak narazie 1 bluescreen bo paru godzinach gdy zostawiłęm włączony komputer z grą (War Thunder). Kiedyś procesor był już podkręcany i pamiętam że działo się to samo, lecz nigdy nie miałem bluescreena podczas grania czy innych prac. Pozdrawiam z góry dziękuję.

 

 

EDIT: Temat dodany z Internet explorera bez żadnych błędów.


Użytkownik Nikod3m1 edytował ten post 10 lipiec 2013 - 16:16

  • 0

CPU-----------------Intel i5 6600k + be quiet dark rock 3 
GPU-----------------brak
MoBo---------------ASUS z170 pro gaming + ssd kingston
RAM----------------Corsair Vengeance LPX DDR4 2 x 8GB 3000MHz

PSU-----------------Corsair TX650W 


#2 mrgibbass

mrgibbass
  • Troleł

  • 1380 postów
  • Miejscowość:Chrząszczyrzewoszyce pow. Łękołody

Napisano 10 lipiec 2013 - 16:32

Jak tam temperatury sekcji zasilającej płyty?


  • 1

Zawsze pomocny :)


#3 Nikod3m1

Nikod3m1
  • Autor tematu
  • Ojciec Pijo

  • 95 postów

Napisano 10 lipiec 2013 - 16:47

Jesli dobrze patre to everest pokzuje 45stopni, a jak dotykam radiatorka na płytcie głownej to jest gorący ale ręke przytrzymać dłuższą chwile mogę mogę. Podobna temp. występuje w drugim kompie też z płytą gigabyte. Przy ilu stopniach wskazywało by to na za słabą płyte?

 

EDIT: W biose temp. płyty była 40 stopni.


Użytkownik Nikod3m1 edytował ten post 10 lipiec 2013 - 17:19

  • 0

CPU-----------------Intel i5 6600k + be quiet dark rock 3 
GPU-----------------brak
MoBo---------------ASUS z170 pro gaming + ssd kingston
RAM----------------Corsair Vengeance LPX DDR4 2 x 8GB 3000MHz

PSU-----------------Corsair TX650W 


#4 mrgibbass

mrgibbass
  • Troleł

  • 1380 postów
  • Miejscowość:Chrząszczyrzewoszyce pow. Łękołody

Napisano 10 lipiec 2013 - 17:56

Ale to Ci pokazuje mostek, nie VRM.


  • 0

Zawsze pomocny :)


#5 Nikod3m1

Nikod3m1
  • Autor tematu
  • Ojciec Pijo

  • 95 postów

Napisano 12 lipiec 2013 - 00:18

No dobrze, ale temp są raczej w normie. Może to wina sterowników nie ogarniających OC?


  • 0

CPU-----------------Intel i5 6600k + be quiet dark rock 3 
GPU-----------------brak
MoBo---------------ASUS z170 pro gaming + ssd kingston
RAM----------------Corsair Vengeance LPX DDR4 2 x 8GB 3000MHz

PSU-----------------Corsair TX650W 


#6 Mephic

Mephic
  • Pasjonat

  • 857 postów

Napisano 12 lipiec 2013 - 11:54

Prawdopodobnie cep nigdy nie był stabilny a teraz czasem walnie blue screenem bo używasz innych appek niż kiedyś, być może bardziej wymagających. Zejdź z oc i tyle - może to ultra słaba sztuka.


  • 1

Mobo: MSI Z77A-GD55CPU: Core i5 3570K @4,6 GHz 1,23v, CPUCooler: Enermax ETS-T40-TA GPU: MSI 660Ti PE OC Edition Core: 1280 MHz Vram: 7000 MHz // voltage: STOCK, RAM: Corsair Vengeance LP 2x4 GB 1600 MHz (X.M.P.), PSU: Corsair TXEU 750W, Case: CM HAF 912 Plus (2x120mm sickleflow red, 1x200mm megaflow red, 1x120mm cm stock)FanController: Lamptron FC5V2


#7 WielebnyRay_PL

WielebnyRay_PL
  • Dyskutant

  • 224 postów

Napisano 12 lipiec 2013 - 12:48

Ja bym spróbował podwyższyć troszkę napięcie, albo obniżyć zegar aby mieć pewność, że to przez OC... jeżeli problem nie ustąpi to może coś z software a nie hardware i trzeba winde postawić na nowo...

Mój phenom pracuje na prawie 4GHz przy bdb tempach i wciąż bezpiecznym napięciu, więc może to też gorsza sztuka? Sprawdź to co mówiłem, lub przywróć całkowicie na jakiś czas oryginalne taktowanie aby coś wykluczyć...


Użytkownik WielebnyRay_PL edytował ten post 12 lipiec 2013 - 12:50

  • 1

|CPU| Intel 3570K 4,4GHz +  Modded SPC Fortis He1225 + 2x Be quiet! 140mm Pure Wings 3 |GPU| Asus AMD RX580 |MB|  MSI Z77A-G45 |RAM| 2x4 GB Corsair Vengeance 1600 CL9 |PSU| Be Quiet! Purepower L8 630W |CASE| SilentiumPC Gladius M40 


#8 Nikod3m1

Nikod3m1
  • Autor tematu
  • Ojciec Pijo

  • 95 postów

Napisano 18 lipiec 2013 - 00:10   Najlepsza odpowiedź

Zszedlem na stock napięcie i 3.3ghz, wiec wszystko jest spoko. Kumpel od którego go mam twierdzi ze zestaw przygotowywał pod overclock na co najmniej 4ghz. Sam tego nie będe robił, jak mu sie uda to fajnie, jak nie to na razie wystarczy mi tyle. Dzieki za odp, lecą plusy.


  • 0

CPU-----------------Intel i5 6600k + be quiet dark rock 3 
GPU-----------------brak
MoBo---------------ASUS z170 pro gaming + ssd kingston
RAM----------------Corsair Vengeance LPX DDR4 2 x 8GB 3000MHz

PSU-----------------Corsair TX650W 


#9 WaxYL

WaxYL
  • Entuzjasta

  • 710 postów

Napisano 25 lipiec 2013 - 14:28

I tak masz lepiej niż ja i znajomy. Mi się wysypuje ten sam procesor na 3,4 Ghz a kumplowi na 3,5Ghz. Prawdopodobnie wina płyt głównych i RAMów. W końcu FSB kręcimy. 

@Wielebny_Ray_PL

Podałbyś swoje ustawienia? I czy zmieniałeś coś w RAMach i  innych opcjach?


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: 945, phenom II, shockwave, awaria

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych