Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Xperia S - Błąd instalacji przy podłączenie do PC - Windows XP SP3


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 simon199292

simon199292
  • Nowicjusz

  • 19 postów

Napisano 27 czerwiec 2013 - 18:02

Witam mam pewien problem przy podłączeniu Sony Xperia S do komputera z systemem operacyjnym Windows XP SP 3. 

Podczas instalacji sterownika pojawia się błąd 

kSb9HeM.png

Czytałem na różnych forach i jest to dość częsty problem. Próbowałem z włączonym jak i wyłączonym debugowaniem, ale bez skutku. Sposób z czyszczeniem danych w aplikacji MtpApp na telefonie również zawiódł iż dane zawierają 0.00 kb więc nie ma możliwości ich wyczyszczenia. 

Zainstalowałem najnowszą wersję Sony Pc Companion lecz nie wykrywa ona telefonu.

Próbując wcześniej na laptopie z Windows 7 nie było żadnych problemów, ale nie mam teraz możliwości podłączenia się do komputera z takim systemem. 

Jeśli ktoś miał taki problem i udało mu się go rozwiązać będę wdzięczny jeśli zechce podzielić się wiedzą.

Pozdrawiam serdecznie


Użytkownik simon199292 edytował ten post 27 czerwiec 2013 - 18:30

  • 0

#2 Luki91

Luki91
  • Untitled

  • 548 postów
  • Miejscowość:Kalisz/Łódź
  • 3DMark 06:20964 (8074+9994+5961)

Napisano 27 czerwiec 2013 - 18:09

Pisałem na forach androidowych ale nikt nie pomógł ;/

Jeśli pisałeś tak jak tutaj to się nie dziwię ;)

 

W temacie piszesz

Błąd instalacji przy podłączenie do PC - Windows XP SP3

A w poście

 

Nie mogę podłączyć mojej S-ki do PC na Win 7

No to Win 7 czy XP w końcu? :P

 

A poza tym, to "nie możesz podłączyć"? Dlaczego nie możesz? Ktoś ci zabrania? Napisz po kolei co się dzieje, co chcesz zrobić, jakie błędy się pojawiają...


  • 1

#3 simon199292

simon199292
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 19 postów

Napisano 28 czerwiec 2013 - 08:17

Hmm zainstalowałem Sony Update Service. Robiłem wszystko krok po kroku czyli wyłączyłem telefon - podłączyłem usb do komputera jednoczesnie wciskając klawisz zmniejszania głośności i ku mojemu zdziwieniu sterowniki zainstalowały się poprawnie i cała aktualizacja się udała :)

Jednak po włączeniu telefonu po aktualizacji powrót do przeszłości :(

Chyba czas zrezygnowac z XP.


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych