Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Nowa 7790 nie działa.

Gigawpyte 7790 Niedziaałaomgwtfżal

Najlepsza odpowiedź dam111111 , 15 czerwiec 2013 - 20:52

A zapisujesz zmiany ? :)

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 QuiZr

QuiZr
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 19:51

Witam, kupiłem kartę 7790 od Gigabyte, w kochanym sklepie agito. Podjarany odinstalowuję sterowniki, wyjmuję starą 430gt, wkładam nową, podpinam zasilanie, kabel zasilający, włączam i.... No właśnie nic. Nawet nie ma pisku od biosu że wszystko jest ok. Procedura gwarancyjna się już rozpoczęła ale może to ja jestem głupi i czegoś nie zrobiłem ;) Reszta platformy:

CPU: i3 2100 (3.1ghz, 4 wątki)
RAM: 4gb 1333mhz ddr3 jakiś no-name

Zasilacz: xfx 550w
Płyta z gów.... Płyta główna: Foxconn H61mxv
Obudowa: Gladius m40.

Edit: Tak, sprawdzałem na innej platformie - też nie działa..., platforma pracująca normalnie pod 7870 więc powinno być ok..


Użytkownik QuiZr edytował ten post 15 czerwiec 2013 - 19:56

  • 0

#2 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 19:57

A jak przełączysz na monitor na integre to działa?

6 pin podłączone?


  • 1

#3 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 19:58

Musiałem odpiąć 6pin - wtedy jest piip i integra działa - inaczej nie ;_; Karta podpiana pod hdmi bo nie mam dvi pod ręką.


  • 0

#4 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 19:59

Zaktualizuj bios do płyty głownej lub i gpu ;)


  • 0

#5 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:00

Bios płyty głównej najnowszy


  • 0

#6 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:01

A karta zgłasza się w atiflash?


  • 0

#7 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:02

A co to za szataństwo? :D nie mam w ogóle obrazu z karty, tylko przez integrę.


  • 0

#8 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:07

Odpal na integrze podepnij 6 pin

Zrób botowalnego pena

http://www.techpower.../atiflash-4-07/

atiflash -i


  • 1

#9 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:08

Podpinanie 6 pin podczas pracy karty? To tak można? Poczekam na odp. czy się zrozumieliśmy :D


  • 0

#10 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:09

Podpinanie 6 pin podczas pracy karty? To tak można?

Nie bo spalisz. Przełacz w bios na integre a kabel podpina się na wyłączonym komp


  • 1

#11 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:10

Ale jeżeli tylko karta jest podpięta to komp nie wstaje, bios nie śpiewa, na ekranie nic nie ma, integra też się wtedy nie uruchamia.


  • 0

#12 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:10

Przełacz w bios na integre

  • 0

#13 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:11

Jakaś instrukcja? Nie widziałem tam takiej opcji ;_; Albo jak się ta funkcja nazywa ^^


Użytkownik QuiZr edytował ten post 15 czerwiec 2013 - 20:15

  • 0

#14 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:15

primary display graphic adapter lub

init graphic  coś co bedzie z pci-e ,integred etc etc


  • 1

#15 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:34

Ok, pierw spróbuje to odpalić, jak się włączy to będziemy się bawili dalej ;) Poczekaj jakieś 10 min :)



Ok, znalazlem initate graphic adapter w nb, ale jedyne opcje to : igd pci/igd pci/peg peg/igd i peg/pci. Co mam wybrac?
  • 0

#16 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:37

peg/pci

może spróbuj


  • 0

#17 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:39

Nie, nadal brak piip i integra nie wstaje.
  • 0

#18 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:41

igd pci

A to


  • 0

#19 QuiZr

QuiZr
  • Autor tematu
  • Amator

  • 60 postów
  • GG:13345227
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:43

Nie ma igd z pci, piszez telefonu i noże o trochę nie czytelne. być t
  • 0

#20 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 20:45

A integred lub skrót tego jako pierwsze lub jedyne w opcjach wypróbuj wszystkie



peg/igd

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Gigawpyte, 7790, Niedziaałaomgwtfżal

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych