Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Wasze tworczosci :D


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

#1 seebeek17

seebeek17
  • Gaduła

  • 435 postów

Napisano 06 czerwiec 2013 - 12:54

Oto temat do chwalenia sie waszymi tworami w programowaniu :P

Piszcie co napisaliscie, jakie programy i wgl. w obojetnie jakim jezyku(c++, c, php, java).

Zapraszam do chwalenia ;p


  • 0

Bez zbędnych reklam i czcionek, zapraszam na mój skromny kanał na youtube:

youtube.com/user/MiRRoRRek


#2 szatkus

szatkus
  • Urzytkownik-

  • 1808 postów
  • 3DMark 06:18559

Napisano 06 czerwiec 2013 - 13:06

A może najpierw byś sam coś pokazał? :>


  • 1

#3 seebeek17

seebeek17
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 435 postów

Napisano 06 czerwiec 2013 - 19:07

spokojnie, spokojnie...nie dlugo pokaze ;)

jestem w fazie alfa testow :)

po prostu jestem ciekaw jakie rzeczy ludzie moga wymyslic :P


  • 0

Bez zbędnych reklam i czcionek, zapraszam na mój skromny kanał na youtube:

youtube.com/user/MiRRoRRek


#4 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 07 czerwiec 2013 - 01:06

System do diagnozy stanu psychicznego pacjenta, aplikacja klient serwer baza danych, jako projekt na zaliczenie :P W 3 osoby pisany. 


  • 1

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#5 Kubex52

Kubex52
  • Gaduła

  • 366 postów
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • 3DMark 06:0

Napisano 19 lipiec 2013 - 17:59

Za pewne większość z Was oglądała serię filmów, pt. "Iron Man". Pomocą Tonego Starka był J.A.R.V.I.S., który był jego prawą ręką. Otóż był to program w jego zbroi, który działał głosowo. Był on tak inteligentny jak człowiek. Podam przykład jego działania: Tony Stark chciał lecieć do Londynu, tu i tu, po to i po to, a J.A.R.V.I.S. już wszystko robił :) Więcej o filmowym J.A.R.V.I.S.ie tutaj.

 

Jak miałoby to wyglądać w formie programu komputerowego? Otóż to. Właśnie nad tym pracuję :) J.A.R.V.I.S byłby uniwersalnym programem do wszystkiego! Załóżmy wpisujesz komendę: "pobierz torrent windows 8.1", a program już uruchamia pobieranie Windowsa 8.1 w odpowiednim programie. Niestety to jest, tylko wizja, bo rzeczywistość wygląda inaczej...
Nie potrafię programować. Na bieżąco czerpię wiedzę z jakiś poradników albo robię wszystko intuicyjnie co o dziwo wychodzi. Do kompilowania używam Visual Studio 2013 Preview. Program ten doczekał się już wielu wydań, ale były one dostępne, tylko w bardzo wąskim gronie testerów. Teraz gdy świat ujrzeć na wersja 0.4 - postanowiłem się także podzielić nią w szerszym gronie :)

 

J.A.R.V.I.S 0.4 beta

 

l864.png

 

 

Funkcje

 

Poczta - pod tą funkcją kryje się lista najpopularniejszych poczt elektronicznych. Klikając na jedną z opcji, J.A.R.V.I.S przenosi nas na tą pocztę w domyślnej przeglądarce internetowej.
 

Wyłączanie - dzięki tej opcji możemy wybrać z listy czas po którym komputer się sam wyłączy.  Najlepszym rozwiązaniem byłoby pole tekstowe w którym wpisywałoby się czas po którym komputer by się wyłączał, ale nie potrafię jeszcze tego zrobić.
 

Odtwarzanie - ta funkcja posłuży do zdalnego uruchamiania plików (póki co tylko multimediów). W tej wersji funkcja ta w ogóle nie działa. Będzie dostępna dopiero w pełnej wersji 0.4.

POBIERZ
 

Wizja następnych wersji
0.4: Działająca funkcja "Odtwarzanie".
0.5: Uruchamianie wraz z systemem.
0.6: Wpisywanie liczb, zamiast wybierania z listy "Wyłączanie".
0.7: Automatyczne aktualizacje.

 

 

P.S.
Wiecie może jak stworzyć aplikacje ModernUI?


  • 1

#6 Tycha

Tycha
  • Miłośnik kosiarek

  • 4722 postów

Napisano 19 lipiec 2013 - 18:28

Był on tak inteligentny jak człowiek.

 

Szczerze wątpię.


  • 0

Education is important, but racing is importanter.


#7 Kubex52

Kubex52
  • Gaduła

  • 366 postów
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • 3DMark 06:0

Napisano 19 lipiec 2013 - 18:40

   
Private Sub OdtwarzanieToolStripMenuItem_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles OdtwarzanieToolStripMenuItem.Click
        OpenFileDialog1.Filter = "All Files | *.*"
        If OpenFileDialog1.ShowDialog = DialogResult.OK Then System.Diagnostics.Process.Start()
End Sub

Co teraz mam wpisać między nawiasy (System.Diagnostics.Process.Start), żeby teraz wybrany plik był uruchamiany?


  • 0

#8 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 19 lipiec 2013 - 22:59

Aby programować na ModernUi musisz mieć Win8, wtedy w visual studio 2012 masz .net 4,5 i możliwość tworzenia wlasnie na modern. 
Przygotuj się na naukę sztucznej inteligencji bo jednak program sam będzie musiał wyszukać odpowiednie rzeczy a tego na sztywno raczej nie zrobisz :P
Jeśli chcesz tworzyć ładniejsze apki to użyj WPF. 


Użytkownik Mistic92 edytował ten post 19 lipiec 2013 - 23:02

  • 1

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#9 Kubex52

Kubex52
  • Gaduła

  • 366 postów
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • 3DMark 06:0

Napisano 20 lipiec 2013 - 17:03

Aby programować na ModernUi musisz mieć Win8, wtedy w visual studio 2012 masz .net 4,5 i możliwość tworzenia wlasnie na modern. 
Przygotuj się na naukę sztucznej inteligencji bo jednak program sam będzie musiał wyszukać odpowiednie rzeczy a tego na sztywno raczej nie zrobisz :P
Jeśli chcesz tworzyć ładniejsze apki to użyj WPF. 

 

Ja właśnie mam Windowsa 8 i Visual Studio 2013 Preview.

Poczytam o tym WPF. Dzięki ;)

 

 

O wiele lepsze jest to WPF, ale niestety nie potrafię się nim obsługiwać. Zbyt skomplikowane jest to dla mnie.

 

 

J.A.R.V.I.S 0.4

 

qo24.png

 

Co nowego?
Wyłączanie - teraz można wpisać sekundy, po których komputer ma się wyłączyć! Po wybraniu tej opcji pojawi się komunikat potwierdzający wybór.
Odtwarzanie - ta funkcja została trwale usunięta z programu. Nie potrafię nadać jej odpowiedniego kodu, który uruchamiał by zaznaczone pliki.
Informacje - dodano wskazówkę pomagającą przy ustawianiu programu na program uruchamiający się wraz z systemem.
Aktualizacje - zupełnie nowa funkcja! Pokazuje ona twoją wersję oprogramowania i datę jej opublikowania, a następnie przenosi Cię do strony internetowej z aktualną wersją.


POBIERZ


Użytkownik Kubex52 edytował ten post 20 lipiec 2013 - 21:02

  • 0

#10 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 20 lipiec 2013 - 20:04

Bo w WPF grafikę ustawiasz w XML. Warto się tego nauczyć :)

Dzięki temu ktoś inny nieznający C# może zająć się grafiką o ile zna/rozumie XML. 


Użytkownik Mistic92 edytował ten post 20 lipiec 2013 - 20:05

  • 1

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#11 Kubex52

Kubex52
  • Gaduła

  • 366 postów
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • 3DMark 06:0

Napisano 22 lipiec 2013 - 14:19

 

 

J.A.R.V.I.S 0.4.1

 

8xe.png

 

Co nowego?
Wyłączanie - teraz można wpisać sekundy, minuty i godziny po których komputer zostanie wyłączony!

                                                                           

 

J.A.R.V.I.S 0.4.2

2s6m.png

 

Co nowego?
Wyłączanie -
poprawiono wielkość pól tekstowych i naprawiono błąd z tym, że nie można było nic wpisywać w pole tekstowe.

 

POBIERZ

 


Użytkownik Kubex52 edytował ten post 22 lipiec 2013 - 14:22

  • 1

#12 seebeek17

seebeek17
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 435 postów

Napisano 22 lipiec 2013 - 20:48

@Kubex52: Ściągnąłem, zobaczyłem i...programik wygląda świetnie :)

Na razie ma trochę ograniczone możliwości, ale życzę powodzenia w jego dalszym rozwijaniu. ;)

 

PS.Może do środy pokażę swój, jak popoprawiam error'y. :]

Pozdrawiam.


  • 1

Bez zbędnych reklam i czcionek, zapraszam na mój skromny kanał na youtube:

youtube.com/user/MiRRoRRek


#13 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 23 lipiec 2013 - 12:04

seebeek17 - ty klepiesz cały kod a potem sprawdzasz błędy? 


  • 0

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#14 seebeek17

seebeek17
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 435 postów

Napisano 23 lipiec 2013 - 17:43

nom, a czemu nie?

aha...dlatego :roll:

no ale, wszystko powinno teoretycznie dzialac xD


  • 0

Bez zbędnych reklam i czcionek, zapraszam na mój skromny kanał na youtube:

youtube.com/user/MiRRoRRek


#15 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 23 lipiec 2013 - 18:50

Albo nigdy nie napisałeś więcej niż 1000lini albo jesteś tak nieomylny i masz cierpliwość przy debugowaniu wszystkiego na raz :D Chociaż nie wiem w czym tak naprawdę programujesz bo w javie/obiektowym jak sobie porozbijasz wszystko na metody i klasy to łatwiej znaleźć pojedynczy błąd. 


Użytkownik Mistic92 edytował ten post 23 lipiec 2013 - 18:50

  • 0

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#16 seebeek17

seebeek17
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 435 postów

Napisano 23 lipiec 2013 - 21:53

Jak włączyć w MS VS 2010, żeby pokazywało numerowanie linijek?

 

A nie to, że nie omylny tylko to czego nie jestem pewny to zapisuję na kartce, że może być tam błąd...szybciej znaleźć :D

PS. Dobry sposób, polecam. :P


  • 0

Bez zbędnych reklam i czcionek, zapraszam na mój skromny kanał na youtube:

youtube.com/user/MiRRoRRek


#17 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 23 lipiec 2013 - 23:24

A nie łatwiej metodą kaczuszki?:D http://pl.wikipedia....kaczuszki<br> Na nowym kompie nie mam VS zainstalowanego więc ci nie powiem. 
Ale pomoże ci msdn z którym powinieneś być zaprzyjaźniony. http://msdn.microsof...o/ms165340.aspx


  • 3

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#18 seebeek17

seebeek17
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 435 postów

Napisano 24 lipiec 2013 - 15:11

thx, Mistic dziala... ;)

Mój programik ma dokładnie 1696 lini :D


  • 0

Bez zbędnych reklam i czcionek, zapraszam na mój skromny kanał na youtube:

youtube.com/user/MiRRoRRek


#19 Mistic92

Mistic92
  • Entuzjasta

  • 557 postów
  • Miejscowość:Rzeszow

Napisano 24 lipiec 2013 - 16:18

Długa droga prze tobą :P


  • 0

i7 3930K | HR-02 Macho 120 | MSI GD45(8D) | Kingston 4x4GB 2133MHz | 850 Pro 256GB | 840 Pro 128GB | WD Blue 1TB | Gigabyte GTX 650 Ti OC | M40 Pure Black | FractalDesign Tesla R2 650W | 

Iiyama ProLite XB2380HS | Microsoft Curve 3000 | Logitech G602


#20 Kubex52

Kubex52
  • Gaduła

  • 366 postów
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • 3DMark 06:0

Napisano 29 lipiec 2013 - 14:39

J.A.R.V.I.S. 0.5

 

cctp.png

 

 

Co nowego?

Wyłączanie - zostało zmienione na Zasilanie i znajdziemy w nim oprócz opcji wyłączenia komputera po podanym czasie - ponowne uruchomienie go.

Ustawienia - jest to nowa funkcja w której znajdziemy opcje uruchamiania się programu wraz z systemem.

Aktualizacje - przeniesiono do Informacje.

Informacje - został zmieniony wygląd (z MessageBox na AboutBox) i to tutaj została przeniesiona opcja sprawdzenia aktualnej wersji programu.

Ogólnie - poprawiono wydajność programu,

              - poprawiono wymiary i szyk. 

POBIERZ

 

 

W przygotowaniu jest już wersja 0.6, która wniesie automatyczne aktualizacje i przywróci funkcję zdalnego otwierania plików!


P.S.
Dałoby się w takim programie wbudować wewnętrzny komunikator między jego użytkownikami?


Użytkownik Kubex52 edytował ten post 29 lipiec 2013 - 15:17

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych