Zakupiłem dzisiaj kartę XFX R7770 Double Dissipation 1Gb w Agito w promocji z 3 grami , majac nadzieje ze na kompie syna nauczę go troszke oc. Wszystko pięknie ładnie do czasu aż w Msi Afterburner , Asus Gpu Tweak , Oc Guru , Saphhire Trixx zobaczyłem brak możliwości zmiany napięcia. Robiłem co mogłem ale jednam suwak od napiecia jest zablokowany , jedynie w OC guru od gigusia pokazuję max 1,2mV i na tym koniec. Karty nie kupiłem w ciemno bo przecież widziałem na necie i forach że na tych kartach jest możliwośc zmiany napięcia , albo xfx coś pozmieniało albo ja coś robię żle.
na opakowaniu pisze :Real-Time Optimization of Clock Speed and Voltage !
ModelNO.:FX-777A-ZD
Part No.: FX-77A-ZDF4
Pomożecie ? 
edit:
Dostałem wiadomośc od pomocy technicznej XFX , nie zmieniła się rewizja kart , ale mozliwośc zmiany napiecia zastała zablokowana czy to 7770 czy 7970 od xfx wszystkie nowe karty nie posiadają już tego bajeru , jak to odróżnić ? karty które posiadają dwa wyjscia DVI mają blokadę. To tak dla wiadomośći tych którzy mieli zamiar zakupić którąś z tych kart 
A więc tak kolego, mam tą samą kartę, ten sam model, musisz sciagnąc najnowszego msi afterburnera (ja mam 2.3.1) i w opcjach włączyć "odblokuj kontrolowanie napięcia", możesz też odblokować "unofficial overclocking mode" w pliku konfiguracyjnym.
Co do samego oc u mnie przy 1.225v (niestety wyższego napięcia dać się nie da) karta idzie 1200/1250mhz, przechodzi benchmarki, 3dm itp ale w grach potrafi zwieśić więc trzeba trochę obniżyć takty.
U mnie standardowo 3500pkt w 3dm11 a po oc 4200pkt więc nie jest źle...
Użytkownik kuba83bb edytował ten post 07 marzec 2013 - 10:52
Tanio i wydajnie, czy wyjdzie w końcu gra która która nie pozwoli zagrać w przyzwoitych detalach w płynności, coś czuje że nie stanie się to szybko, mam sentyment do tego sprzętu 
Amd x4 631 2.6@3,46GHZ 1.435v | AAB Super Silent P1 | AsRock A75M-HVS | HDD 320GB Samsung 7200RPM | A-Data 5GB DDR3 1600MHZ | SB Audigy SE@XFI MOD | Creative T6100 5.1 | Msi HD7770 1GB DDR5 @ 1075/1250MHZ | Chieftec GPA 400W | Samsung LCD SyncMaster 22" | HP Deskjet 3940 | Philips SHP1900 | Zalman ZM-M300 | Case Asus Vento A8 | LG Super Multi CD/DVD/R