Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

hd 6850 / gtx 460 + pełna specyfikcja

hd 6850 gtx 460 sli

Najlepsza odpowiedź bighanz71, 26 luty 2013 - 00:20

no i jest super karta, wymiata 55-60 fps w b3 na 1920x1080 na ultra.

Jeden problem. Gra po kilku minutach się ścina i klops, przechodzę do Windowsa a tam chumrka:

Sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność.

Sterowniki najnowsze są, dopiero co instalowane... Jakieś pomysły?



co zrobiłem dotychaczas:

1. aktualizacja windowsa - done

2. odistalowałem najnowsze stery 08.00.0903 - done

3. zainstalowałem sterowniki z płyty dołączonej do karty 08.00.0881 - done

4. ustawiłem w zarządzaniu energią w windowsie, zamiast zrównoważony --> wysoka wydajność

Niestety nic nie pomogło póki co... help!

 

ROZWIĄZANIE znalazłem, może się kiedyś komuś przyda:

 

W Menu Start -> Uruchom wpisujemy "regedit.exe" i uruchamiamy edytor rejestru i przechodzimy do sekcji:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControSet\Control\GraphicsDrivers (GraphicsDrivers musi być podświetlone!)
W prawym oknie Prawy przycisk myszy Nowy -> Wartość DWORD (32-bitowa).
Po dodaniu w nazwie wpisujemy "TdrLevel" klikamy dwa razy w ten nasz nowy wpis i wpisujemy
wartość "0".

problem nie występuje

 

źródło: http://forum.pclab.p...X-260-core-216/

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 bighanz71

bighanz71
  • Nowicjusz

  • 7 postów

Napisano 24 luty 2013 - 13:18

Witam wszystkich. Znajomy, któremu już pomogliście niedawno w wyborze sprzętu polecił mi, żebym opisał tutaj moje rozterki. Więc sprawa wygląda następująco.

Tak wygląda mój sprzęt:

Procesor: INTEL CORE i5-2500K - 3.30 GHz, turbo 3.70 GHz, #4/4, 6 MB, 95W, BOX, s-1155
Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V - ATX, B75, 4x DDR3, 2x PCI-E 16x, VGA, DVI, S-1155
Pamięć RAM: DDR3 CORSAIR - 8 GB / 1600 (2x 4 GB), CL9, XMS3 + 8 GB (1x8 GB) Chyba CL11 ;)
Dysk Twardy: WD 500 GB, 16 MB, 7200 obr., 3.5", SATA3 - WD5000AAKX
Napęd optyczny: LITEON iHAS124-19 - 24x DVDRW DL, SATA, OEM, czarna
Obudowa: COOLER MASTER ELITE RC-370 - ATX, bez zasilacza, czarna
Zasilacz: OCZ ModXStream-Pro - 500 W, PFC, modularny, 40 dB
Wentylator CPU: SILENTIUMPC Fortis HE1225 - S1155, S1156, S775, S754, S939, S940, AM2, AM2+, AM3, AM3+

 

Moje pytanie jaką kartę graficzną jak z tematu. Czy da się podłączyć na SLI tego gtx'a z procesorem graficznym w procku? (nie znam się, ale gdzieś słyszałem że chyba da rade).

Komputer ma służyć (oprócz pracy) chyba głównie do grania w Battlefield 3 po sieci.

Teraz miałem MSI HD 6670 i na 1920x1080 wszystko na low średnio się grało w B3, bo było 15-35 fps.


  • 0

#2 rezerwuar

rezerwuar

Napisano 24 luty 2013 - 13:21

B75 i 2500K :mlotek:

Ile masz kasiory?


  • 0

#3 bighanz71

bighanz71
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 7 postów

Napisano 24 luty 2013 - 13:29

B75 i 2500K :mlotek:

Ile masz kasiory?

a co ten B75 to nie pasuje do 2500k?

Na kartę będę miał 400-600 zł.


  • 0

#4 Papiesz111

Papiesz111
  • Entuzjasta

  • 702 postów

Napisano 24 luty 2013 - 13:30

Podaj budżet to coś wymyślimy. Mogą być używki?

B75 nie jest stworzone do OC procka, a ten ma odblokowany mnożnik.

http://www.morele.ne...-16-20g-506170/ - tu musisz trochę dopłacić.

Tańsza: http://www.morele.ne...7oc-1gd-456181/

Ew. GTX 650Ti, ale według mnie jeśli chcesz grać w FHD to warto kupić tego pierwszego Radka od Sapphire.


Użytkownik Blue AMD ATI Radeon edytował ten post 24 luty 2013 - 13:34

  • 1

#5 rezerwuar

rezerwuar

Napisano 24 luty 2013 - 13:32

http://www.morele.ne...-16-20g-506170/ dołóż do tego i koniec tematu

A ile sobie podkręciłeś tego 2500K? :->  :menda:


  • 1

#6 bighanz71

bighanz71
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 7 postów

Napisano 24 luty 2013 - 13:45

http://www.morele.ne...-16-20g-506170/ dołóż do tego i koniec tematu

A ile sobie podkręciłeś tego 2500K? :->  :menda:

nie podkręcałem... pewnie zaraz dostanę zjebki za to ;)



nie podkręcałem... pewnie zaraz dostanę zjebki za to ;)

no ten 7850 prezentuje się super...



nie podkręcałem... pewnie zaraz dostanę zjebki za to ;)



no ten 7850 prezentuje się super...

a co z tym łączeniem w SLI grafiki z procka i GTX? Da radę takie coś zrobić?



nie podkręcałem... pewnie zaraz dostanę zjebki za to ;)



no ten 7850 prezentuje się super...



a co z tym łączeniem w SLI grafiki z procka i GTX? Da radę takie coś zrobić?

Patrzta co znalazłem... http://www.pixmania....6&CodePromo=oui

Bieremy?


  • 0

#7 Papiesz111

Papiesz111
  • Entuzjasta

  • 702 postów

Napisano 24 luty 2013 - 13:53

JA!


  • 0

#8 rezerwuar

rezerwuar

Napisano 24 luty 2013 - 13:55

Bierz póki gorące ;)


  • 0

#9 aeres

aeres
  • Nowicjusz

  • 10 postów
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 25 luty 2013 - 09:54

Odradzam zakupy na pixmanii, w przypadku reklamacji na własny koszt wysyłasz towar do Francji, szukaj dalej ;-)
  • 1

Phenom II x4 965 BE@3.8Ghz / SPC FERA 2*Gigabyte GA970A-UD3*Gigabyte 7850 2gb*Patriot Viper DDR3 2x4gb 1600MHz CL9*SPC DEUS M1 550W*ZALMAN Z11 HF PLUS


#10 bighanz71

bighanz71
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 7 postów

Napisano 26 luty 2013 - 00:20   Najlepsza odpowiedź

no i jest super karta, wymiata 55-60 fps w b3 na 1920x1080 na ultra.

Jeden problem. Gra po kilku minutach się ścina i klops, przechodzę do Windowsa a tam chumrka:

Sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność.

Sterowniki najnowsze są, dopiero co instalowane... Jakieś pomysły?



co zrobiłem dotychaczas:

1. aktualizacja windowsa - done

2. odistalowałem najnowsze stery 08.00.0903 - done

3. zainstalowałem sterowniki z płyty dołączonej do karty 08.00.0881 - done

4. ustawiłem w zarządzaniu energią w windowsie, zamiast zrównoważony --> wysoka wydajność

Niestety nic nie pomogło póki co... help!

 

ROZWIĄZANIE znalazłem, może się kiedyś komuś przyda:

 

W Menu Start -> Uruchom wpisujemy "regedit.exe" i uruchamiamy edytor rejestru i przechodzimy do sekcji:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControSet\Control\GraphicsDrivers (GraphicsDrivers musi być podświetlone!)
W prawym oknie Prawy przycisk myszy Nowy -> Wartość DWORD (32-bitowa).
Po dodaniu w nazwie wpisujemy "TdrLevel" klikamy dwa razy w ten nasz nowy wpis i wpisujemy
wartość "0".

problem nie występuje

 

źródło: http://forum.pclab.p...X-260-core-216/


Użytkownik bighanz71 edytował ten post 26 luty 2013 - 00:50

  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: hd 6850, gtx 460, sli

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych