Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Błędy i problemy z Forum Benchmark.pl


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
241 odpowiedzi w tym temacie

#1 TheSpeed

TheSpeed
  • Szef Wszystkich Szefów

  • 2233 postów

Napisano 11 styczeń 2013 - 13:10

Temat służy do zgłaszania błędów i problemów z Forum Benchmark.pl. Jeśli masz problem z portalem (tam, gdzie są newsy i artykuły), napisz w tym temacie: http://forum.benchma...-z-benchmarkpl/ :)
 
Dodatkowo wyeliminowanie błędu na pewno przyśpieszy szczegółowy opis, informacje o systemie i przeglądarce, a także zrzut ekranowy (jeśli jest taka możliwość).


  • 0

CPU: Intel Core i5 4460 - GPU: MSI GeForce GTX 960 - MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H - RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB 1600MHz CL9 - PSU: OCZ ModXStream 600W - HDD: WD Caviar Blue WD10EZEX - CASE: Zalman Z3 Plus


#2 Biafra

Biafra
  • Nothing shocks me.

  • 6388 postów
  • Miejscowość:Antwerpia

Napisano 11 styczeń 2013 - 13:13

Jest problem z wklejaniem zdjęć z ipadów. Jest tam uproszczony edytor posta w którym nie ma przycisku grafika (gdzie można wkleić direct link). Przed ostatnimi pracami na forum działało jednak najzwyklejsze użycie znaczników . Teraz klops. 

 

Błąd głosi, że nie można wstawiać obrazków o takim rozszerzeniu. Mimo że to zwykły .jpg... Ten sam plik i link działa z desktopów przez przycisk "grafika".


Użytkownik Biafra1987 edytował ten post 11 styczeń 2013 - 13:15

  • 0
Phanteks Enthoo Primo/Koolance LC
Widzisz coś łamiącego regulamin? Kliknij przycisk "Zgłoś".

#3 sid vicious

sid vicious
  • Grammar Nazi

  • 11532 postów

Napisano 11 styczeń 2013 - 13:21

W tematach z Ankietą, nie odznacza mi tej "gwiazdki" jako przeczytany - czyli innymi słowy, tam gdzie ankieta tam cały czas widnieje jako "nieodczytany".
W dziale Na Luzie, dwie ankiety, dwa błędy.


Cytując sam siebie z poprzedniego tematu.
Okazuje się, że nie tylko u mnie to występuje.


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#4 dadulek

dadulek
  • Braineater

  • 4390 postów
  • Miejscowość:Kraków
  • 3DMark 06:6,022x10^23

Napisano 11 styczeń 2013 - 13:29

Ja mam inny problem- sygnatura. Dopuszczalne jest 5 linii. Mam 1 linia: spoiler, i 2 linie tekstu. Podczas próby edycji 2 linijek teksu (brak dodatkowym enterów zwykła zmiana treści) wyskakuje mi komunikat, że maksymalna dozwolona liczba to 5 linii. I tak w kółko...


  • 0

Spoiler


 


#5 JackHammer

JackHammer

Napisano 11 styczeń 2013 - 15:14

Za każdym razem jak wchodzę na forum jestem zalogowany, nawet kiedy przed odejściem robię logout.


  • 0

#6 Nowaj

Nowaj
  • Vigilo Confido

  • 17354 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:Fire Strike - 23536

Napisano 11 styczeń 2013 - 15:49

Ja mam inny problem- sygnatura. Dopuszczalne jest 5 linii. Mam 1 linia: spoiler, i 2 linie tekstu. Podczas próby edycji 2 linijek teksu (brak dodatkowym enterów zwykła zmiana treści) wyskakuje mi komunikat, że maksymalna dozwolona liczba to 5 linii. I tak w kółko...

 

Miałem ten sam problem - po wymianie karty dźwiękowej chciałem edytować sygnaturę i wyskakiwał błąd. Rozwiązaniem okazało się przepisanie jej na nowo, ale gdy chciałem użyć kolorowych separatorów problem pojawił się znowu i znak " | " trzeba było powielać na zasadzie kopiuj/wklej :/


  • 0

i7 6900K@4,2GHz / Corsair H105 / Asus X99-E / Gigabyte GTX 1080Ti Gaming OC / 8x4GB Ripjaws V 3200MHz / Samsung 950PRO 512GB / Samsung 840PRO 128GB / Samsung F3 1TB / Barracuda 2TB / Toshiba MQ01ABD100 1TB / EVGA SuperNOVA 850 G2 / LG BH10LS30 / Phanteks Enthoo Primo / Phobya Touch 6 / Philips BDM4350UC/00/ Corsair K95 RGB / Logitech G900 / Samsung UE60J6240AW / Denon AVR-X1300W / Jamo S626 / Logitech G930 / Samsung Galaxy S7

Worklog STAR WARS FireStrike
Moderator globalny / Ekspert działów: Dyski twarde, napędy optyczne i nośniki pamięci, Karty graficzne i Zestawy komputerowe / Pełne zestawienie Ekspertów

 


#7 dadulek

dadulek
  • Braineater

  • 4390 postów
  • Miejscowość:Kraków
  • 3DMark 06:6,022x10^23

Napisano 11 styczeń 2013 - 15:55

No właśnie nawet napisanie jej na nowo nic mi nie pomaga :/


  • 0

Spoiler


 


#8 jacekgothic

jacekgothic
  • Ω

  • 13452 postów

Napisano 11 styczeń 2013 - 19:32

Dadulek, sprawdź teraz. Poprawiłem ją trochę, teraz powinno się dać upchnąć tam jeszcze te dwie linijki tekstu.


  • 0

#9 kubbak

kubbak
  • Powered by Intel

  • 9018 postów
  • 3DMark 06:17365

Napisano 11 styczeń 2013 - 19:52

Cytując sam siebie z poprzedniego tematu. Okazuje się, że nie tylko u mnie to występuje.

Ja zawsze myślałem, że to po prostu ktoś dodał odpowiedź w ankiecie. Może to jest tego przyczyna.


  • 0

"If everything seems under control, you're just not going fast enough." | "Straight lines are for fast cars, turns are for fast drivers."

Mario Andretti Colin McRae

"The Isle of Man is very difficult. If you make a mistake, maybe it’s the last mistake."
Valentino "The Doctor" Rossi

Rumble Bee Project

#10 sid vicious

sid vicious
  • Grammar Nazi

  • 11532 postów

Napisano 11 styczeń 2013 - 20:07

Hm, na to nie wpadłem. 
Sprawdzę czy faktycznie jest jak mówisz.

E:
Po kolejnym odczytaniu tematu, na bieżąco nadal nie odznacza tej gwiazdki więc chyba jednak nie o to chodzi... 
Ale poczekam na jakieś dodatkowe odpowiedzi w ankiecie, może coś się ruszy, zmieni, magicznie naprawi O_o


Użytkownik sid vicious edytował ten post 11 styczeń 2013 - 20:09

  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#11 kubbak

kubbak
  • Powered by Intel

  • 9018 postów
  • 3DMark 06:17365

Napisano 11 styczeń 2013 - 20:13

Masz odczytane pozostałe tematy w danym dziale? Teraz w Na Luzie dopóki nie włączyłem wszystkich tematów z nowymi odpowiedziami temat o zlocie był zaznaczony jako nieprzeczytany. Po odczytaniu wszystkich jest ok.


  • 0

"If everything seems under control, you're just not going fast enough." | "Straight lines are for fast cars, turns are for fast drivers."

Mario Andretti Colin McRae

"The Isle of Man is very difficult. If you make a mistake, maybe it’s the last mistake."
Valentino "The Doctor" Rossi

Rumble Bee Project

#12 sid vicious

sid vicious
  • Grammar Nazi

  • 11532 postów

Napisano 11 styczeń 2013 - 20:19

Teraz oznaczyłem wszystkie jako przeczytanie z automatu, wcześniej odczytane były tylko te w które zaglądałem.
Zobaczymy czy teraz, po nowych odpowiedziach będzie odznaczać poprawnie czy nadal będzie się zatykać.

//Edit
No więc, znikąd pojawiła się "gwiazdka" sugerująca zmiany w temacie - nowych postów brak.
Liczba głosów w ankiecie identyczna, natomiast pozostaje kwestia ewentualnego usunięcia głosu i oddania go ponownie która mogła spowodować ponowne pojawienie się znaczka, a tego już nie mam jak sprawdzić.

 


Użytkownik sid vicious edytował ten post 11 styczeń 2013 - 22:10

  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#13 Biafra

Biafra
  • Nothing shocks me.

  • 6388 postów
  • Miejscowość:Antwerpia

Napisano 11 styczeń 2013 - 20:21

Tapatalk HD.

 

Każda akcja po dodaniu forum benchmarka wywala błąd:

"Wygląda na to, że serwer ma problem z Tapatalk HD lub twoja sesja wygasła. Jeśli problem będzie się powtarzał, prosimy dodać forum jeszcze raz w zakładce Konta".

 

Oczywiście proponowane w komunikacie rozwiązanie nie pomaga. 


  • 0
Phanteks Enthoo Primo/Koolance LC
Widzisz coś łamiącego regulamin? Kliknij przycisk "Zgłoś".

#14 kubbak

kubbak
  • Powered by Intel

  • 9018 postów
  • 3DMark 06:17365

Napisano 13 styczeń 2013 - 18:38

No więc, znikąd pojawiła się "gwiazdka" sugerująca zmiany w temacie - nowych postów brak. Liczba głosów w ankiecie identyczna, natomiast pozostaje kwestia ewentualnego usunięcia głosu i oddania go ponownie która mogła spowodować ponowne pojawienie się znaczka, a tego już nie mam jak sprawdzić.
Faktycznie, u mnie dzieje się to samo.
Jednak po odczytaniu po raz kolejny wszystkich tematów z działu gwiazdka znika. TS musi się temu bliżej przyjrzeć.

Problem się potwierdza, solucja także.
Trzeba odczytać wszystkie tematy z danego działu by temat z ankietą odznaczył się jako przeczytany.
  • 0

"If everything seems under control, you're just not going fast enough." | "Straight lines are for fast cars, turns are for fast drivers."

Mario Andretti Colin McRae

"The Isle of Man is very difficult. If you make a mistake, maybe it’s the last mistake."
Valentino "The Doctor" Rossi

Rumble Bee Project

#15 sid vicious

sid vicious
  • Grammar Nazi

  • 11532 postów

Napisano 13 styczeń 2013 - 18:45

Problem się potwierdza, solucja także. Trzeba odczytać wszystkie tematy z danego działu by temat z ankietą odznaczył się jako przeczytany.



U mnie identycznie, potwierdzone wielokrotnie. Coś blokuje aby odznaczał się z automatu, ale ręcznie już działa :) 


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#16 TheSpeed

TheSpeed
  • Autor tematu
  • Szef Wszystkich Szefów

  • 2233 postów

Napisano 13 styczeń 2013 - 20:31

W tematach z Ankietą, nie odznacza mi tej "gwiazdki" jako przeczytany - czyli innymi słowy, tam gdzie ankieta tam cały czas widnieje jako "nieodczytany". W dziale Na Luzie, dwie ankiety, dwa błędy.

Jeśli już to na 100% błąd w skrypcie, więc można zgłosić w Bug trackerze. Tylko, że ja nie ogarniam o co chodzi. Zdjęcie poglądowe:

ankieta.png

Jakiś user wchodzi do działu, widzi nowe posty (1), pisze posta w temacie, odznacza nowe posty, zostaje gwiazdka, która oznacza Wypowiadałeś się w tym temacie (2). Potem ktoś inny pisze w topicu, więc jest niebieska gwiazdka - nowe posty i pisałeś tam (3). User wchodzi, może pisać, w tym przypadku nic nie pisał, tylko zajrzał, więc brak postów i pisałeś (4). Więc albo nie ogarniam, albo wszystko śmiga. Dajcie screeny czy coś :P

 

Jest problem z wklejaniem zdjęć z ipadów.

Jest dodatkowa aplikacja w IPB dla iPadów, ale widzę kilka pozgłaszanych błędów, być może poprawi się to w nowszym wydaniu (zapewne na dniach).

 

Ja mam inny problem- sygnatura. Dopuszczalne jest 5 linii. Mam 1 linia: spoiler, i 2 linie tekstu.

Zmieniliśmy system sygnatur. A dokładniej go załataliśmy. Więc teraz jeśli ma się 3 linijki i spoiler, a w tym spoilerze 5 linijek, to skrypt policzy to jako 8 linii, czyli 3 za dużo. Trzeba ułożyć treść obok siebie już bez przymusu używania spoilera. Brak ograniczeń za to jest w polu O mnie w profilu :)

 

Za każdym razem jak wchodzę na forum jestem zalogowany, nawet kiedy przed odejściem robię logout.

Postaram się sprawdzić o co chodzi.

 

Każda akcja po dodaniu forum benchmarka wywala błąd:

Tapatalk nie działa jeszcze poprawnie. Postaram się wyeliminować resztę błędów w tygodniu. Będzie info jak wszystko będzie ok.

 

Pozdrawiam


  • 0

CPU: Intel Core i5 4460 - GPU: MSI GeForce GTX 960 - MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H - RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB 1600MHz CL9 - PSU: OCZ ModXStream 600W - HDD: WD Caviar Blue WD10EZEX - CASE: Zalman Z3 Plus


#17 sid vicious

sid vicious
  • Grammar Nazi

  • 11532 postów

Napisano 13 styczeń 2013 - 20:41

nowe posty i pisałeś tam (3). User wchodzi, może pisać, w tym przypadku nic nie pisał, tylko zajrzał, więc brak postów i pisałeś (4).

 
Sęk w tym, że pomimo braku nowych postów wyskakuje gwiazdka (3). 
Można "ręcznie" odznaczyć wszystkie działy jako przeczytane i wtedy wraca do (4) ale z niewiadomych przyczyn, po jakimś czasie, samo pomimo braku nowych postów znów wraca do gwiazdki (3) jakoby temat był nieprzeczytany bądź z nową zawartością.


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#18 sid vicious

sid vicious
  • Grammar Nazi

  • 11532 postów

Napisano 15 styczeń 2013 - 08:50

Sprawa czysto kosmetyczna, ale podejrzewam jakieś nieczyste eksperymenty na mojej osobie, czyli... jest warn ale go nie ma.
Zauważyłem dziś rano, posty pisane bez problemu - nie było dotychczasowej wstawki o zapoznaniu się z warnem, tylko zwyczajnie spostrzegłem to co zakreśliłem na czerwono.

jsbtr4.jpg


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#19 okar19

okar19
  • Inwestor / Insanity Workout/ Max 30 / P90X / Muay Thai Evolution

  • 1076 postów
  • Miejscowość:New York

Napisano 20 styczeń 2013 - 16:48

Co jakiś czas w profilu znikają zdjęcia. Wchodzę w edycję i zamiast zdjęć są jakieś kwadraciki. Nie tylko u mnie odnotowałem taki problem. Po jakimś czasie zdjęcia powracają.
  • 0

Spoiler

#20 nasciturus

nasciturus

Napisano 20 styczeń 2013 - 18:16

przykładowy cytat

 

To już może trochę czepialstwo, ale przetłumaczenie tego zajmie ~5 minut. Przyjemniej by to wyglądało, gdyby w cytacie zamiast "Jan" był "Sty", "Feb" - "Lut" itd.

 

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam.


  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych