Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Białe paski na ekranie podczas grania

białe paski podczas grania na ekranie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 CrisMasteR

CrisMasteR
  • Turbo Diobeł

  • 381 postów
  • GG:11620837
  • Miejscowość:Myślenice
  • 3DMark 06:http://www.3dmark.com/3dm06/16917104

Napisano 10 grudzień 2012 - 21:27

To nakręć krótki filmik komórką :)
  • 0

Spoiler

#22 Parysus

Parysus
  • Autor tematu
  • Amator

  • 25 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 10 grudzień 2012 - 21:37



Ledwo widać. To takie migające pośrodku.
  • 0

#23 CrisMasteR

CrisMasteR
  • Turbo Diobeł

  • 381 postów
  • GG:11620837
  • Miejscowość:Myślenice
  • 3DMark 06:http://www.3dmark.com/3dm06/16917104

Napisano 10 grudzień 2012 - 21:48

Ledwo widać, ale je widać.
Szkoda, że nie masz możliwości sprawdzenia karty na innym kablu :( Gdyby przy HDMI też występowały owe białe pasy wtedy mielibyśmy 100% pewności.
Dla jasności :) Sprawdź przejściówkę czy nie jest uszkodzona, spróbuj ją jeszcze przedmuchać, dociśnij wtyki z kabla do przejściówki i do kompa. Jak możesz to pożycz też od kogoś przejściówkę.
Masz płytę MSI z Lucid Virtu jak umiesz to przełącz na integrę i odpal jakąś mało wymagającą grę i obserwuj czy pasy się pokazują. Bo jak kabel albo przejściówka są uwalone to też będzie je widać.
PS podłącz do płyty też przejściówkę , może to ona jest uwalona :)
Uff jak to wszystko sprawdzisz to daj znać o efektach :)

Użytkownik CrisMasteR edytował ten post 10 grudzień 2012 - 22:36

  • 0

Spoiler

#24 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 10 grudzień 2012 - 22:19

Po odkręceniu gpu i vram o 100mhz też te paski ?
Czy po zatrzymaniu wszystkich wentylatorów w komputerze też te paski?
  • 0

#25 Parysus

Parysus
  • Autor tematu
  • Amator

  • 25 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 10 grudzień 2012 - 22:36

Ledwo widać, ale je widać.
Szkoda, że nie masz możliwości sprawdzenia karty na innym kablu :( Gdyby przy HDMI też występowały owe białe pasy wtedy mielibyśmy 100% pewności.
Dla jasności :) Sprawdź przejściówkę czy nie jest uszkodzona, spróbuj ją jeszcze przedmuchać, dociśnij wtyki z kabla do przejściówki i do kompa. Jak możesz to pożycz też od kogoś przejściówkę.
Masz płytę MSI z Lucid Virtu jak umiesz to przełącz na integrę i odpal jakąś mało wymagającą grę i obserwuj czy pasy się pokazują.
PS podłącz do płyty też przejściówkę , może to ona jest uwalona :)
Uff jak to wszystko sprawdzisz to daj znać o efektach :)


Jutro pożyczę od kolegi przejściówkę. Na integrze nie ma pasków. Nie mogę niestety podłączyć przejściówki do płyty bo ona jest na DVI-D a na płycie mam DVI-I czy tam S w każdym razie nie ma tych 4 pinów.

Po odkręceniu gpu i vram o 100mhz też te paski ? Czy po zatrzymaniu wszystkich wentylatorów w komputerze też te paski?


Po podkręceniu paski wciąż występują. Również po zatrzymaniu wentylatorów.
  • 0

#26 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 10 grudzień 2012 - 22:39

Po podkręceniu

Odkręceniu (-) nie (+)
  • 0

#27 CrisMasteR

CrisMasteR
  • Turbo Diobeł

  • 381 postów
  • GG:11620837
  • Miejscowość:Myślenice
  • 3DMark 06:http://www.3dmark.com/3dm06/16917104

Napisano 10 grudzień 2012 - 22:40

Jutro pożyczę od kolegi przejściówkę

Pożycz, pożycz :) Trzeba wszystko sprawdzić :D
Święta idą oddasz kartę na gwarę to pewnie po świętach ją dopiero z powrotem dostaniesz :P A to kupa czasu :P
  • 0

Spoiler

#28 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 10 grudzień 2012 - 22:44

Włącz w bios Spread Spectrum enable
  • 0

#29 Misiek1995

Misiek1995
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 15 grudzień 2012 - 17:11

Z tym sie jeszcze nawet grać da, ja miałem problem z NV 8600GT, gdzieś się przepaliła i podczas gry miałem same "krechy" od postaci i przedmiotów, nieznośny problem ale nie wiedziałem jak mu zaradzić :/

Użytkownik Misiek1995 edytował ten post 15 grudzień 2012 - 17:12

  • 0

#30 nobody25

nobody25
  • Nowicjusz

  • 1 postów

Napisano 04 styczeń 2013 - 20:25

witam mam podobny problem z Radeonem 7870 OC od Gigabyt-a sprzęt taki jak kolega który problem opisuje w tym wątku z tym że zasilacz mam Be Queiet! 500W,robiłem wszystko to samo co kolega i problem jest dalej, czy ktoś może pomóc?


  • 0

#31 Parysus

Parysus
  • Autor tematu
  • Amator

  • 25 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 10 styczeń 2013 - 14:01

Pożycz, pożycz :) Trzeba wszystko sprawdzić :D
Święta idą oddasz kartę na gwarę to pewnie po świętach ją dopiero z powrotem dostaniesz :P A to kupa czasu :P

Witaj. Wybacz, że po prawie miesiącu ale przyszły święta, rodzina. Wiesz, o co mi chodzi :) . Tak czy inaczej, sprawdziłem opcje z innymi zasilaczami, dokładnie z 3. Wszystkie ok 650 W jeden od Tracera, jeden od OCZa i jeden od Corsaira. Paski wciąż się pokazują. Nawet po wymienieniu przejściówki. Czy to oznacza, że winą może być płyta główna albo sam procesor?


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: białe, paski, podczas, grania, na, ekranie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych