Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Audigy SE - losowy szum przy używaniu mikrofonu w grze TF2

audigy se source engine team fortress 2 mikrofon szum +20dB boost Steam P17X Series Support Pack 2.7 PAX PCI Audigy All-OS-Driver creative

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamild1996

kamild1996
  • Dyskutant

  • 186 postów

Napisano 24 listopad 2012 - 23:05

Witam.
Już jakiś czas temu zmieniłem kartę z Yamaha YMF744 na SB Audigy SE i różnica w jakości dźwięku jest zauważalna nawet w plikach .mp3 - nie żałuję więc zakupu. Niestety, okazuje się, że nowa karta wywołała problemy z mikrofonem w grze Team Fortress 2. Otóż losowo (gdzieś około 75%) zamiast mojego głosu z mikrofonu, do graczy trafia cholernie głośny szum. Problem ten występuje tylko w tej grze, w innych grach oraz programach wszystko działa poprawnie. Borykam się z tym problemem od miesięcy, a oto co w tym czasie próbowałem zrobić:
- testowałem różne pakiety sterowników (oryginalne ze strony Creative, P17X Series Support Pack 2.7 oraz PAX PCI Audigy All-OS-Driver 2012 v4.35, aktualnie posiadam te pierwsze) - bez poprawy,
- sprawdzałem inne mikrofony - bez poprawy,
- zmieniałem ustawienia w panelach karty dźwiękowej (zależnie od zainstalowanego przeze mnie pakietu) - bez poprawy,
- przeinstalowywałem grę - bez poprawy,
- wyłączałem i włączałem "+20dB Boost" w systemowym panelu dźwięku oraz "Zwiększ czułość mikrofonu" w Steam oraz w grze - bez poprawy.
Przypominam, że karta to Sound Blaster Audigy SE na PCI, czyli ta sama, która jest częścią komputera, na której występuje problem, dokładniej tego opisanego w mojej sygnaturze.
Za pomoc z góry wielkie dzięki. :/
  • 0

ASRock X570 Phantom Gaming 4 / Ryzen 7 3700X, cooler SPC Grandis 2 z dmuchawami Noctua / 16 GB DDR4 3000MHz CL15 / ASUS Strix GTX 1070 ADATA SX6000 Pro M.2 512GB / WD Blue 2TB / Corsair RM550x 550W 80Plus Gold / Audiotrak Prodigy CUBE (AKG K240 MKII + Microlab FC330) / SilentiumPC Brutus M25


#2 AMD Radeon Team

AMD Radeon Team
  • AMD Team

  • 919 postów
  • 3DMark 06:http://www.3dmark.com/3dm11/4816523

Napisano 24 listopad 2012 - 23:20

u mnie jest to samo nie wiem dlaczego
mam Audigi 2 ZS z SB0350 i także mam ten problem, ale mikrofonu używam przez integre a dźwięk przez kartę i jest gites
  • 0

#3 kamild1996

kamild1996
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 186 postów

Napisano 24 listopad 2012 - 23:26

u mnie jest to samo nie wiem dlaczego
mam Audigi 2 ZS z SB0350 i także mam ten problem, ale mikrofonu używam przez integre a dźwięk przez kartę i jest gites

W przypadku mojego komputera te rozwiązanie nie wchodzi w grę - mam spaloną integrę.
  • 0

ASRock X570 Phantom Gaming 4 / Ryzen 7 3700X, cooler SPC Grandis 2 z dmuchawami Noctua / 16 GB DDR4 3000MHz CL15 / ASUS Strix GTX 1070 ADATA SX6000 Pro M.2 512GB / WD Blue 2TB / Corsair RM550x 550W 80Plus Gold / Audiotrak Prodigy CUBE (AKG K240 MKII + Microlab FC330) / SilentiumPC Brutus M25


#4 Eklerek

Eklerek
  • Maniak

  • 5269 postów
  • Miejscowość:Jelenia Góra

Napisano 24 listopad 2012 - 23:33

Też miałem problemy z moim Audigy. Skutek był taki, że wylądowała w szafie... Chce ktoś może kupić Audigy SB0090 za 30 zł? :D
  • 0

#5 Cacek93

Cacek93
  • Maniak

  • 4756 postów
  • Miejscowość:Płock

Napisano 24 listopad 2012 - 23:52

SB0570 ten sam problem miałem :D Poszła na sprzedaż, dźwięk i tak nie był lepszy...
  • 0

#6 sentiel28

sentiel28
  • Dyskutant

  • 225 postów
  • Miejscowość:Włocławek

Napisano 25 listopad 2012 - 04:22

Jest to raczej problem ze sterami niz z kartami. Wczesniej mialem SB0090 teraz jest Audigy2 i problemow z mikrofonem nie mialem i nie mam.

Użytkownik sentiel28 edytował ten post 25 listopad 2012 - 04:23

  • 0
MOBO:ASUS P8H67 B3 PROC:INTEL i52400 3.1 Gh + AC Freezer 13
GRAFA:GIGABYTE GTX 670 2Gb WF2 + Sharp AQUOS 40LE630E MUZA:SB Audigy 2 + Logitech X-540 RAM: 8 GB 1333 MHz ZASIŁKA:PENTAGRAM 620W

#7 kamild1996

kamild1996
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 186 postów

Napisano 25 listopad 2012 - 19:05

Jest to raczej problem ze sterami niz z kartami. Wczesniej mialem SB0090 teraz jest Audigy2 i problemow z mikrofonem nie mialem i nie mam.

Też mam nadzieję, że wina stoi po stronie oprogramowania...
  • 0

ASRock X570 Phantom Gaming 4 / Ryzen 7 3700X, cooler SPC Grandis 2 z dmuchawami Noctua / 16 GB DDR4 3000MHz CL15 / ASUS Strix GTX 1070 ADATA SX6000 Pro M.2 512GB / WD Blue 2TB / Corsair RM550x 550W 80Plus Gold / Audiotrak Prodigy CUBE (AKG K240 MKII + Microlab FC330) / SilentiumPC Brutus M25






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: audigy se, source engine, team fortress 2, mikrofon, szum, +20dB boost, Steam, P17X Series Support Pack 2.7, PAX PCI Audigy All-OS-Driver, creative

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych