Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Wirus biały ekran po załadowaniu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Danior

Danior
  • Amator

  • 65 postów

Napisano 20 wrzesień 2012 - 21:55

Witam bardzo prosze o pomoc. Mianowicie, chciałem połączyć się ze stroną która wymagała włączenia wszelkich rzeczy związanych z Activex. Zrobiłem to niestety wraz z wyłączeniem zapory i wszelkich zabezpieczeń z wyjątkiem antyvirusa AVG. I niestety złapałem jakiś niezły syf. Od razu po załadowaniu systemu na chwile pokazuja się ikony nastepnie wszytko znika i pojawia się białe tło jedyne co widać to myszka, nic się nie da zrobić. alt+4 alt+tab alt+ctrl+del tez nic nie dają jedyne wskaznik pokazuje ze komputer myśli jak próbuje wywołac menadzer zadań. Próbowałem wszystkiego co mi przyszło na myśl, przełożyłem dysk do drugiego komputera i podłaczyłem jako dodatkowa partycjai przeskanowałem cały dysk ale antywirus nic nie znalazł ;/. Spowrotem wlożyłem dysk do zainfekowanego kompa i spróbowałem przeskanować go antywirusem z botowalnej płyty bez ingerencji systemu firmy AVG, on tez niestety nic nie znalazł;/ Próbowałem potem w tych ułamkach sekund pomiedzy załadowaniem system a białym ekranem wywołac menadzer zadań i sprawdzić czy by popsotu ie dało się jakoś na szybko wyłaczyć procesu który to powoduje jednak nie było szans. Po dłuzszym kombinowanu udało mi się jakoś raz na 30 razy przechytrzyć biały ekran. Sciągnąłem ccleanera i wyłaczyłem wszystkie podejżane programy z autostartu. Niestety ku mojemu zdziwieniu NIC to nie dało wciąz jest biały ekran. Bardzo proszę o pomoc co mogę zrobić. Pozdrawiam
  • 0

#2 eru99

eru99
  • Bywalec

  • 115 postów
  • Miejscowość:UK

Napisano 20 wrzesień 2012 - 22:52

Spróbuj odpalić kompa na trybie awaryjnym i przywrócić system do czasu kiedy wirusa jeszcze nie było, mi coś podobnego działo i własnie zrobiłem tak jak pisałem wczesniej później zgrałem ważne pliki i format :D
  • 0
Spoiler

NZXT Phantom Mod

#3 jacent

jacent
  • Gaduła

  • 345 postów
  • Miejscowość:Białystok

Napisano 20 wrzesień 2012 - 22:53

gratuluję pomysłów z podłączaniem potencjalnie zarażonego dysku do innego komputera..dobry sposób na zarażenie drugiego komputera!napisałeś dużo , ale nie na temat - nie podałeś nawet co to za system!stawiam na xp i zmianę własciwości pulpitu -wtedy jak ci się znowu uda przechytrzyć :) to PPM na pulpicie - właściwości -pulpit - dostosuj pulpit - sieć web
możesz też uruchomić w trybie awaryjnym naciskając F8 przy starcie i przywrócić system do poprzednich ustawień
  • 0

#4 Taczi

Taczi
  • Amator

  • 51 postów

Napisano 21 wrzesień 2012 - 09:43

Kilka dni temu widzialem cos takiego u znajomego. ;)

Jedyne co musisz zrobic, to wejsc w tryb awaryjny (F8 podczas uruchamiania), wejsc w start->uruchom->msconfig

Zakladka uruchamianie - > poszukaj czegos, co wyda Ci sie dziwne. Nie przeoczysz. W moim przypadku proces mial nazwe cos w stylu "kljkhjkhjkyhuiy.exe"

To wszystko. ;)

Przy okazji zobacz, gdzie znajduje sie jego plik, i go skasuj recznie.

Bzdurny wirus. ;)

Powodzenia. ;P
  • 0

#5 Danior

Danior
  • Autor tematu
  • Amator

  • 65 postów

Napisano 21 wrzesień 2012 - 21:58

Witam ponownie niestety żadna z porad nic nie dała ;/, to tak wchodziłem trybem awaryjnym, w jakiś sposób jak wchodzi sie przez awaryjny pokazuje się jeszce konto administratora. No dobra ale wchodze na to swoje konto przez awaryjny i wciąż pojawia się ten biały ekran !!. Na szybko udało mi się ustalić że w właściwości -pulpit - dostosuj pulpit - sieć web nie ma nic podejrzanego. Wyłaczyłem wszystkie procesy z autostartu. To także nic nie dało. Próbowałem dwa razy zrobić przywracanie systemu lecz wyskakiwał komunikat ,że nie udało się ponieważ w komputerze od tamtej poru nie zaszyly zadne zmiany. Cofałem o 3 dni a nastepnie o tydzień. Wciąż bardzo proszę o pomoc i dziekuję za szybkie odpowiedzi
  • 0

#6 retigon

retigon
  • Gaduła

  • 263 postów

Napisano 23 wrzesień 2012 - 10:09

Przeskanuj kompa Malwarebytes Anti-Malware oraz HitmanPro 3 (wersja 30 dni).
  • 1

#7 Danior

Danior
  • Autor tematu
  • Amator

  • 65 postów

Napisano 24 wrzesień 2012 - 19:44

retigan DZIĘKUJĘ anti-Malware załatwił sprawę. Nie wiem co bym bez ciebie zrobił ;]
  • 0

#8 romek010

romek010
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 26 wrzesień 2012 - 10:29

witam, mam bardzo podobny problem, jezeli nie ten sam. rowniez bialy ekran, widac jedynie myszke, ctr alt del pozwala mi przejsc do okna z opcjami "zablokuj ten komputer" " przelacz uzytkownika" "wyloguj" "zmien haslo" "uruchom menadzera zadan" - ten ekran widac normalnie ( windows 7 ultimate). tryb awaryjny rowniez odpala sie z bialm ekranem. przeskanowac bym chcial ale nie mam jak, poniewaz nie mam jak nawet na moment wyjsc z bialego ekranu, jedyna opcja jest odpalenie jakiejs instalki podczas wlaczania w tej 1 sekundzie kiedy widze pulpit i pozniej przy wylogowywaniu mam pytanie o wymuszenie zamkniecia, no ale wtedy chyba nie jestem w stanie nic zrobic. ma ktos moze jakis pomysl? z gory dziekuje

e: zapomnialem dodac antywirus (norton 360) za kazdym w dolnym rogu pokazuje ze zablokowal malicious toolkit request jak widac srednio skutecznie

Użytkownik romek010 edytował ten post 26 wrzesień 2012 - 10:46

  • 0

#9 Hans Olo

Hans Olo
  • Gaduła

  • 413 postów

Napisano 26 wrzesień 2012 - 10:35

gratuluję pomysłów z podłączaniem potencjalnie zarażonego dysku do innego komputera..dobry sposób na zarażenie drugiego komputera!napisałeś dużo , ale nie na temat - nie podałeś nawet co to za system!stawiam na xp i zmianę własciwości pulpitu -wtedy jak ci się znowu uda przechytrzyć :) to PPM na pulpicie - właściwości -pulpit - dostosuj pulpit - sieć web
możesz też uruchomić w trybie awaryjnym naciskając F8 przy starcie i przywrócić system do poprzednich ustawień

Brak znajomości najpowszechniejszych systemów operacyjnych powinien Cię na tym forum dyskwalifikować. Wystarczy otwierać dyski przez menu kontekstowe, bez użycia autostartu, w ten sposób omijasz autorun.inf tworzone przez robactwo i nie potrzeba do tego żadnych antywirów.
  • 0

Spoiler

#10 miraga_

miraga_
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 26 wrzesień 2012 - 13:02

U mnie to samo dziś co u romek010.
Pomoże ktoś laikowi?
Przeglądałam autorun i nie widzę tam nic niepokojącego.
System Windows 7
Antywirus skanował 2 godziny Avast i nic nie wykrył.

Ok. Ściągnęłam ten program: Malwarebytes Anti-Malware.
Włączyłam szybkie skanowanie: znalazł dwa pliki zarażone, uruchomiłam kompa ponownie i juz wszysko jest ok. :)

Użytkownik miraga_ edytował ten post 26 wrzesień 2012 - 13:43

  • 0

#11 romek010

romek010
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 26 wrzesień 2012 - 13:47

chyba uratowala mnie intalka do jakiegos programu na pulpicie, podczas wlaczania komputera odpalalem instalke, przy wylogowywaniu dostawalem komunikat o wymuszanie zamkniecia, klikalem tak i przez ulamek sekundy jest przycisk anuluj, ktory przerywal wylogowywanie i powracal do polpitu ale bez bialego tla, tylko juz do normalnegodo. tak wiec moglem juz sciagnac malwarebytes anti malware, ktore pomoglo, wiec rowniez dziekuje retigon'owi.
pozdrawiam
  • 0

#12 miraga_

miraga_
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 26 wrzesień 2012 - 15:29

chyba uratowala mnie intalka do jakiegos programu na pulpicie, podczas wlaczania komputera odpalalem instalke, przy wylogowywaniu dostawalem komunikat o wymuszanie zamkniecia, klikalem tak i przez ulamek sekundy jest przycisk anuluj, ktory przerywal wylogowywanie i powracal do polpitu ale bez bialego tla, tylko juz do normalnegodo. tak wiec moglem juz sciagnac malwarebytes anti malware, ktore pomoglo, wiec rowniez dziekuje retigon'owi.
pozdrawiam

U mnie wszystko odbyło się tak samo. :)
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych