Jak uruchomić tryb awaryjny
Rozpoczęty przez lynxu, 12 lut 2012 17:18
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 luty 2012 - 17:18
Witam!
Mam dość prostacki problem, ale nie mogę sobie z nim poradzić już 2 godziny. Mam potrzebę, aby uruchomić u mnie na komputerze tryb awaryjny. Jak tego dokonać?
Komputer laprop Toshiba Satellite L300 AM2, system operacyjny Windows 7. Kiedy przy bootowaniu przed ukazaniem się planszy Microsoftu wciskam F8 to w momencie kiedy ekran robi się czarny z tym kursorem po lewej na górze (zawsze tak jest, nawet kiedy normalnie się bootuje na chwilę się pojawia właśnie tuż przed planszą Windowsa) komputer zawisa i tylko PC speaker wyje głośno. Jeżeli naciskam F8 pulsacyjnie to nic się nie dzieje i komp uruchamia się normalnie. Próbowałem też F4-F7 (?), zupełnie bez efektu. Kiedy wyłączę go przyciskiem Power w czasie bootowania, po następnym uruchomieniu otwiera mi się tylko opcja na uruchomienie narzędzia naprawy systemu windows lub normalne uruchomienie. Kiedy zmieniłem ustawienie msconfig na uruchamianie diagnostyczne, system zabootował się normalnie. Próbowałem otworzyć Boot menu przy uruchamianiu (F12), ale tam jest tylko kolejność urządzeń z których ma pobierać system operacyjny.
Jak włączyć ten tryb awaryjny?
Mam dość prostacki problem, ale nie mogę sobie z nim poradzić już 2 godziny. Mam potrzebę, aby uruchomić u mnie na komputerze tryb awaryjny. Jak tego dokonać?
Komputer laprop Toshiba Satellite L300 AM2, system operacyjny Windows 7. Kiedy przy bootowaniu przed ukazaniem się planszy Microsoftu wciskam F8 to w momencie kiedy ekran robi się czarny z tym kursorem po lewej na górze (zawsze tak jest, nawet kiedy normalnie się bootuje na chwilę się pojawia właśnie tuż przed planszą Windowsa) komputer zawisa i tylko PC speaker wyje głośno. Jeżeli naciskam F8 pulsacyjnie to nic się nie dzieje i komp uruchamia się normalnie. Próbowałem też F4-F7 (?), zupełnie bez efektu. Kiedy wyłączę go przyciskiem Power w czasie bootowania, po następnym uruchomieniu otwiera mi się tylko opcja na uruchomienie narzędzia naprawy systemu windows lub normalne uruchomienie. Kiedy zmieniłem ustawienie msconfig na uruchamianie diagnostyczne, system zabootował się normalnie. Próbowałem otworzyć Boot menu przy uruchamianiu (F12), ale tam jest tylko kolejność urządzeń z których ma pobierać system operacyjny.
Jak włączyć ten tryb awaryjny?
Napisano 12 luty 2012 - 18:15
Jeśli wpiszesz msconfig i zaznaczysz Bezpieczny rozruch to powinien włączyć się tryb awaryjny. Podczas uruchamiania Windows 7 klawisz F8.
Tak przynajmniej mam opisane w książce od tego systemu.
Tak przynajmniej mam opisane w książce od tego systemu.
Teraz
Urządzę
Społeczeństwu
Kryzys
Urządzę
Społeczeństwu
Kryzys
Napisano 12 luty 2012 - 18:31
Jak kolega wyżej: F8 w trakcie uruchamiania systemu.
www.warfighter.pl - Nieoficjalny serwis - zapraszam!
Napisano 12 luty 2012 - 20:47
Cytat
Podczas uruchamiania Windows 7 klawisz F8.
Cytat
Kiedy przy bootowaniu przed ukazaniem się planszy Microsoftu wciskam F8 to w momencie kiedy ekran robi się czarny z tym kursorem po lewej na górze (zawsze tak jest, nawet kiedy normalnie się bootuje na chwilę się pojawia właśnie tuż przed planszą Windowsa) komputer zawisa i tylko PC speaker wyje głośno.
Cytat
Jeśli wpiszesz msconfig i zaznaczysz Bezpieczny rozruch to powinien włączyć się tryb awaryjny.
Użytkownik lynxu edytował ten post 12 luty 2012 - 20:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych