Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

problem z wczytaniem filmu do playera flash

flashplayer flv player flash serwer

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 maden

maden
  • Dyskutant

  • 197 postów

Napisano 09 styczeń 2012 - 20:03

Mam następujący problem z internetowym odtwarzaczem klipów wideo.

Po włączeniu pokazuje na pasku błędnie że jest z buforowany w całości ale mimo to nie idzie odtwarzanie tylko dalej buforuje. Dzieje się tylko w przypadku jeśli film jest pobierany z tego samego serwera. Jeśli podlinkuje ten sam plik z innego serwera to wszystko działa jak należy.

Np.

http://hypertex.pl/test/test.html
film źródłowy na "moim" serwerze link do filmu: http://hypertex.pl/t...ited-island.mp4

http://hypertex.pl/test/test2.html
film źródłowy po za "moim" serwerem, link do filmu http://f4player.goog...ited-island.mp4

I nie jest to wina cache przeglądarki, bo nie tylko u mnie ten problem występuje. Nie jest to wina tez playera bo mam stworzony swój własny player http://hypertex.pl/slub/realizacje/49 gdzie jest ten sam problem.

Więc wynika że jest to problem typowo serwerowy, spotkał się ktoś z podobnym problemem.


ps. Próba odtworzenia w quicktimie'e bezpośrednio na stronie tez kończy się niepowodzeniem
ps2. Na moim playerze jeśli się włączy play, poczeka tak z 5-7 min odświeży stronę to odtworzy z buforowany film.
  • 0

http://www.hypertex.pl - profesionalna realizacja wideo.


#2 orbik

orbik
  • Nałogowiec

  • 1571 postów
  • GG:6470978
  • Miejscowość:Kraków
  • 3DMark 06:-1

Napisano 10 styczeń 2012 - 14:39

hmm wchodze na ten TWOJ WLASNY player i tam dziala wszystko bez problemu. troceh tylko glupio ze zmiana filmiku powoduje reload ... trzeba bylo juz calosc zrobic we flashu np w oparciu o xml'a generowac spis filmikow... ale to taka moja sugestia. natomiast co do nie dzialajacgo playera, widzialbym kod, moglbym cos pomoc
  • 0

#3 maden

maden
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 197 postów

Napisano 11 styczeń 2012 - 00:53

hmm wchodze na ten TWOJ WLASNY player i tam dziala wszystko bez problemu. troceh tylko glupio ze zmiana filmiku powoduje reload ... trzeba bylo juz calosc zrobic we flashu np w oparciu o xml'a generowac spis filmikow... ale to taka moja sugestia. natomiast co do nie dzialajacgo playera, widzialbym kod, moglbym cos pomoc


pokazuje CI w jakim stopniu został zbuforowany film? tj czerwony pasek rośnie czy jest na maxa rozciągnięty? w przypadku tego drugiego playera kolor paska ciemno szary podobnie w jwplayer http://hypertex.pl/test/test3.html

Wszytko już działa. Zmieniłem firmę hostingową z cal.pl na ovh.pl i dopiero zadziałało. Temat do zamknięcia.

Firmy cal.pl nie polecam. Najgorszy hosting z jakim miałem do czynienia.
  • 0

http://www.hypertex.pl - profesionalna realizacja wideo.






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: flashplayer, flv, player, flash serwer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych