Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

TP-LINK problem z połączeniem z 1 urządzeniem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Anja_G

Anja_G
  • Nowicjusz

  • 1 postów

Napisano 30 sierpień 2020 - 21:22

Witam, mam problem z routerem tp-link mr3220. Połączenie na kilku urządzeniach tj. drukarka, telefony, laptopy działa bez zarzutu. Problem jest tylko z 1 laptopem, z którym wcale nie można nawiązać połączenia lub połączenie jest zrywane po 5-10 sekundach. Nie wiem jaka może być przyczyna i jak rozwiązać ten problem. Póki co internet na tym laptopie działa na kablu ale to dość uciążliwe... W innych miejscach ten laptop bez problemu łączy się z wifi.
  • 0

#2 Pawel7

Pawel7
  • Maniak

  • 2732 postów

Napisano 31 sierpień 2020 - 20:15

Na początek warto zmienić kanał na którym pracuje ruter i sprawdzić różne konfiguracje. Czy laptop ma najnowsze sterowniki do karty sieciowej? Warto sprawdzić jak się zachowuje laptop po odpaleniu jakiegoś Linuxa typu Live, bo może to być też kwestią sprzętową.


  • 0

Acer B277 bmiprx, Intel Core i5 3570 @ 4,0, MSI Z77A-G43, A-Data Gaming 4x4GB 1600 CL9, PNY GTX 1660 XLR8 OC 6GB, GoodRAM Iridium PRO 240GB, Micron 1300 1TB, WD Blue 1TB EZEX, WD Blue 640GB AAKS, be quiet! L7 630W, SilentiumPC Armis AR3
HTPC: Asus VW22AT, Intel Celeron G1610, MSI H61M-P22 (G3), Patriot 2x2GB 1333 CL9,
Seagate Barracuda ST250DM000, Fortron FSP200-50GSV (85), joa MS 8050

HP EliteBook 840 G2, Intel Core i5 5300U, Hynix/Samsung 2x4GB 1600 CL11, Intel SSD Pro 2500 180 GB





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych