Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z google "Nasze systemy wykryły nietypowy ruch"

wi-fi google problem internet

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 tongpo7

tongpo7
  • Nowicjusz

  • 7 postów

Napisano 24 czerwiec 2020 - 20:09

Cześć,

Kilka dni temu pojawił się u mnie dziwny problem.

 

Co jakiś czas, gdy wpisuje coś w wyszukiwarce google pojawia się komunikat :

"Informacje o tej stronie

Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało?"

 

Poniżej jest jeszcze adres IP, godzina wyszukiwania (2h różnicy) i link do tego, co wpisałem do wyszukiwarki. Jest okienko captcha do zaznaczenia ptaszka, jak to zrobię wyszukiwarka wraca do działania.

 

Dzieje się tak na kompie podłączonym kablem i na jednym z telefonów, kiedy działa na wi-fi. Przez wymuszony homework działa teraz u mnie sporo nowych urządzeń na wi-fi ale nie występuje taki problem. Szukam różnych powodów, do głowy przyszło mi nawet, że od niedawna zacząłem korzystać z Netflixa. Przez ostatnie burze, które nawiedziły moje miasto a akurat nie było mnie w domu- dla spokoju wyłączałem prąd (stara szkoła rodziców:P) może to jest powód, że często resetował się modem/router?

 

Oprócz tego w przeciągu 3 dni, dwa razy podczas przeglądania facebooka nagle wszystko na monitorze zniknęło i pojawiła się kasza/szum/artefakty(taka jak kiedyś w TV wieczorami, kiedy programy już nie działały- tylko, że mniejsze), po 3 sek wszystko wróciło do normy- nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale wspominam, bo trochę to dziwne.

 

Korzystam z AVG, robiłem skany Malwarebytes, Rogue Killer, ADWCleaner. Wykryło jakaś wtyczkę z AVG dedykowana do przeglądarki, usunąłem. Oprócz tego conhost.exe, że niby jakiś trojan, usunąłem ale problem niestety nie zniknął.

 

Czytałem jakieś starsze zapytania w necie, ludzie piszą, że po jakimś czasie to samo znika, inni że trzeba się odezwać do dostawy internetu.

 

Macie jakieś pomysły?

  • 0

#2 gural23

gural23
  • Entuzjasta

  • 504 postów
  • Miejscowość:Szczecin

Napisano 26 czerwiec 2020 - 11:10

Zapytaj swojego dostawcy internetu. Jeśli to żaden z większych tylko jakiś osiedlowy to dość normalne bo często zmieniają adresy albo gmatwają ustawienia bo inni mają problemy. Jeśli większy dostawca to może być sygnał że dzieje się coś podejrzanego. Zapytaj u źródła. Jeśli niczego nie robili w ostatnim czasie to może być jakiś inny problem. Napisz z jakich urządzeń korzystasz i jakie wiesje oprogramowania masz na tych urzedzeniach. Masz jakieś tv boxy albo inne podobne urządzenia np tv z przestarzałym OS?
  • 1

AMD Ryzen 5 3600 + NAVIS 280 | ASUS ROG B450 GAMING-F | GoodRam IRDM 2x8GB 3600 CL14 | MSI RTX 2070 SUPER TRIO X 8GB | Crucial P1 1TB nvme + MX500 1TB | SilentiumPc Supremo FM2 650W +GOLD | NZXT H510 ELITE


#3 BlackCoffe

BlackCoffe
  • InBlue

  • 1068 postów
  • GG:17764395
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 26 czerwiec 2020 - 14:26

Kto jest twoim dostawcą internetu? Masz IP stałe czy zmienne?
  • 1

Człowiek jest kowalem swego szczęścia. Może dlatego znajdujemy się tak często między młotem, a kowadłem!

 

Lenovo Z50-70 ★i5 4210U★8GB RAM★NVIDIA GeForce 840M★ Win 8.1 64bit★

Lenovo G40-30 ★Celeron N2840★4 GB RAM★Win 8.1 64bit★
Lenovo 3000N200 ★Core2Duo T5250★1 GB RAM★Intel GMA 3100X★Win XP Prof 32bit★

#4 tongpo7

tongpo7
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 7 postów

Napisano 26 czerwiec 2020 - 15:06

Dzięki za odpowiedzi. Już napisałem do dostawcy, czekam na odpowiedź. Rej-sat, mała osiedlowa firma ale chyba współpracują z Dialogiem. Na Wi-Fi działają dwa telefony, przez konieczność pracy z domu mam 3 laptopy działające na sieci i TV, nie jakiś stary ale z 5 lat ma. IP z tego co kojarzę to stałe. Wczoraj np tylko raz mi się to wyświetliło, nie wiem od czego to zależy.


Użytkownik tongpo7 edytował ten post 26 czerwiec 2020 - 15:09

  • 0

#5 BlackCoffe

BlackCoffe
  • InBlue

  • 1068 postów
  • GG:17764395
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 26 czerwiec 2020 - 17:34

Może porozmawiaj z domownikami, może ktoś dużo coś szukał?
  • 0

Człowiek jest kowalem swego szczęścia. Może dlatego znajdujemy się tak często między młotem, a kowadłem!

 

Lenovo Z50-70 ★i5 4210U★8GB RAM★NVIDIA GeForce 840M★ Win 8.1 64bit★

Lenovo G40-30 ★Celeron N2840★4 GB RAM★Win 8.1 64bit★
Lenovo 3000N200 ★Core2Duo T5250★1 GB RAM★Intel GMA 3100X★Win XP Prof 32bit★





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wi-fi, google, problem, internet

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych